Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-21-06, 04:20 PM   #126
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: iamleoluk
Ex-hard入面我成日都要用 回EN的ITEM.....
因為攻擊力太低... 又成日要用ALL....

我依家先知原來有得賣....
我個人都是玩到53話先開始"賣"強化配件來改武器...

按:記憶上超女有一關要斷空我 1抽N來拿熟練度...

舊 07-21-06, 04:23 PM   #127
闇影風
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
引用:
作者: chow263
我個人都是玩到53話先開始"賣"強化配件來改武器...

按:記憶上超女有一關要斷空我 1抽N來拿熟練度...
記憶中一加入就有鐵壁

送上去削血就得
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-06, 05:22 PM   #128
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
作者: 闇影風
記憶中一加入就有鐵壁

送上去削血就得
其實我沒玩過那關...我已多次說過我只爆過一次R男....
所以我也不知那關怎打= =

舊 07-22-06, 12:42 AM   #129
張五飛
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
玩到三十板 見到 岡長官 超獸機神個長官 死左~`好無奈ar~估唔到a3死~嗚嗚 ~~
唔 講唔知 元來強化有有得賣wo
張五飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-06, 01:03 AM   #130
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
玩完58話...其實大家有咩倉底貨冇用過?
勇者王除左gaogaigar,鎚仔同13世之外其他無用
0083既機同人無用過
雷登唔知點解無用
電磁俠我差d忘記左佢地
泰坦三今集有all仲係咁差勁
飛天鑽做做下小隊員放棄左佢
萬能俠2號做小隊員完全係唔得...但又做唔起隊長
反而高達系放左好多去小隊員...但打起上黎有時會用佢地做隊長

賣強化部件我開頭冇部件果時係知的
但到而家唔記得呢回事....

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-06, 01:07 AM   #131
浦木豪
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDgouuraki
我全部都會用,玩平均戰法
除左種因個人喜好問題先至雪左
浦木豪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-06, 01:15 AM   #132
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: masaki
0083既機同人無用過
雷登唔知點解無用
電磁俠我差d忘記左佢地
反而高達系放左好多去小隊員...但打起上黎有時會用佢地做隊長

乜做唔用天龍神
分離>祝褔>合体,只用一半sp的說~
攻擊力也不算太弱

gundam 系有唔少倉底貨...

舊 07-22-06, 01:17 AM   #133
masaki
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 若天
乜做唔用天龍神
分離>祝褔>合体,只用一半sp的說~
攻擊力也不算太弱

gundam 系有唔少倉底貨...
大把祝福既人啦

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-06, 01:28 AM   #134
若天
Game Master
水樹奈々死忠系

註冊日期: Jan 2004
引用:
大把祝福既人啦
其實有田村配音先係主因

天龍神/超龍神所有精神消費,都係表面數字既一半

舊 07-22-06, 08:53 AM   #135
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

引用:
0083既機同人無用過
雷登唔知點解無用
電磁俠我差d忘記左佢地

大把啦~
全gundam系列:ZZ+0083個堆廢人...總之所有小配角都係= =
鐵甲2號+金剛鑽+兩部鐵甲的XXXA [樓上講左死因]
泰坦3+金剛 [大舊之餘攻擊力亦高唔得去邊...]
全"骸骨小隊"外全macross系機體 [為了拿monster先用骸骨小隊的...]
其餘唔計得啦...

舊 07-22-06, 09:34 PM   #136
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: chow263
skip
反而咁多部gundam之中 只有buster我係可以做到版版出 真係好有用
wzc 要有巴沙拿等人先有用
UC系 今集真係好弱... 沙撒比都唔覺勁 不過UC勝在人多
可以揀到D 好精神的小隊員
macross 只出firebomber 同macross plus 2隻必要時出埋夫妻檔
勇者王 忍者幾好用嫁一開波就可以用all 攻擊特程唔錯
0083 姬斯精神好用 gp03 都唔錯 初期 至中期 招all 夠遠
雷登封印至取得god voice
飛天鑽 萬能俠2號 泰坦3都係give up 理由同上
高達系 小隊員重視
UC系 mx好多實用的合體技 去到a3冇左 例如zz+z 同姐妹牛油砲

戰國魔神 好想用 但係奈何新招出得太遲 而且食cost嚴重
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 11:03 AM   #137
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
我懶
我用來用去都係響list揀之後先慢慢加小隊員

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-06, 07:51 PM   #138
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: 強化人間ですの~★
我懶
我用來用去都係響list揀之後先慢慢加小隊員
[IMG]http://xs304.xs.to/xs304/06301/100_4025.JPG[IMG]
[IMG]http://xs304.xs.to/xs304/06301/100_4026.JPG[IMG]
[IMG]http://xs304.xs.to/xs304/06301/100_4027.JPG[IMG]
神谷明...

咁有心機打字....

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-06, 12:39 PM   #139
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: izumo
反而咁多部gundam之中 只有....
UC系 今集真係好弱... 沙撒比都唔覺勁 不過UC勝在人多
可以揀到D 好精神的小隊員
macross 只出firebomber 同macross plus 2隻必要時出埋夫妻檔
勇者王 忍者幾好用嫁一開波就可以用all 攻擊特程唔錯
0083 姬斯精神好用 gp03 都唔錯 初期 至中期 招all 夠遠
雷登封印至取得god voice
飛天鑽 萬能俠2號 泰坦3都係give up 理由同上
高達系 小隊員重視
UC系 mx好多實用的合體技 去到a3冇左 例如zz+z 同姐妹牛油砲
戰國魔神 好想用 但係奈何新招出得太遲 而且食cost嚴重
基本上我除左大鐵牛, 劍龍之外, 所有有得補en/hp的都有用...
uc系hi-nu, fazz, 卡姐清卒極惡 (當然srx真女最惡...)
0083冇咩點用... 早期用巴令出來指揮...
macross除左柿椅, diamond force之外差唔多全部都做小隊員... (包括夫妻...)
ggg, 忍者有jaming機能, 精神又ok(加速...), 幾好用
泰坦3, 叫做有魂, 又有裝甲down, 升氣力快(被人打一下+5... ) 結果用左
戰國魔神 <-- 為左佢個覺醒放左去做小隊員...

引用:
作者: 真仔
神谷明...
咁有心機打字....
神谷明... 不死身第4小隊

我都係咁話...
我次次都係趁佢event時copy佢個名.
好似firebomber(日文), 銀之流星等等

我只係打左個 刄馬一体 同 超電磁team 就冇心機再打...
其他全英文/日文....
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-06, 05:56 PM   #140
cloud

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
3週目超男21話中......
玩到有d 脫力.......

之前第2前alpha 我玩到4週目都唔覺悶....

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-06, 08:15 PM   #141
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: iamleoluk
基本上我除左大鐵牛, 劍龍之外, 所有有得補en/hp的都有用...
uc系hi-nu, fazz, 卡姐清卒極惡 (當然srx真女最惡...)
0083冇咩點用... 早期用巴令出來指揮...
macross除左柿椅, diamond force之外差唔多全部都做小隊員... (包括夫妻...)
ggg, 忍者有jaming機能, 精神又ok(加速...), 幾好用
泰坦3, 叫做有魂, 又有裝甲down, 升氣力快(被人打一下+5... ) 結果用左
戰國魔神 <-- 為左佢個覺醒放左去做小隊員...

神谷明... 不死身第4小隊

我都係咁話...
我次次都係趁佢event時copy佢個名.
好似firebomber(日文), 銀之流星等等

我只係打左個 刄馬一体 同 超電磁team 就冇心機再打...
其他全英文/日文....
識d日文都唔覺得會係一件好難o既事

舊 07-28-06, 08:16 PM   #142
忍者

PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: cloud
3週目超男21話中......
玩到有d 脫力.......

之前第2前alpha 我玩到4週目都唔覺悶....
me2

問人借alpha2打左3週完成(真男,超男,真女)
alpha3...打到5x話停左兩個月...爆左一週即借左俾人(真男)

舊 07-30-06, 02:20 PM   #143
melnet
Junior Member
Myth

註冊日期: Aug 2004
你好

第27話「勇気ある者達の誓い」
用什麼打佢Zマスター??

我用v電磁都係扣10......

thanks...
melnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 02:26 PM   #144
真仔

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code2191 8321 2702
PSN  IDHoward513
引用:
作者: melnet
你好

第27話「勇気ある者達の誓い」
用什麼打佢Zマスター??

我用v電磁都係扣10......

thanks...
唔知第一下定第一turn之麻

1.どんな天気でも応援してあげる!
2.応援XD
3.いい天気だから、気分もよくてね^^
4.いつでも笑顔を出してねXD
5.雨になっても頑張って!
6.頑張って!また一週間過ぎて、目標まで近づいている!
7.もうすぐだ!仕事が終わるまで!
8.仕事、頑張ってね!XD
9.夢がいつでも、またはいつか叶える!
10.頑張って、目標に行け!

World of Warcraft - undead warrior
PaD : 122,794,594
真仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-06, 07:39 PM   #145
NexTony
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
引用:
作者: 真仔
唔知第一下定第一turn之麻
第一下

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-06, 09:15 AM   #146
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 忍者
識d日文都唔覺得會係一件好難o既事
我都算識少少

但最煩係要係一大堆中文字度搵一個字出來.....
打下打下個名又半個鐘...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-06, 10:47 PM   #147
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
請問有邊本日本攻略值得買?
Fami通既?

舊 08-02-06, 02:51 PM   #148
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Oscarzero
請問有邊本日本攻略值得買?
Fami通既?
Fami通果本已經唔錯
而且其他果d已經好難搵
(Fami通果本係SOGO 11/F仲有)

舊 08-02-06, 04:00 PM   #149
clie

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Gundam MK-2
Fami通果本係SOGO 11/F仲有
半年前仲見到有softbank既,而家消失晒
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-06, 05:14 PM   #150
Bleed Saga
Ultimate Gamer
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
唔經唔覺
原來已經出左成年

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 02:28 AM

手機版 | APP版