Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-18-08, 11:29 PM   #951
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mikemike 查看文章
特製三文治
佢既三文治

再加上著住迷你裙+露膊外套周街走既某恐怖分子絕對係今集謎點

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 05-18-08, 11:30 PM   #952
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: money 查看文章
點會唔反
由頭到尾都係反不列顛

下集就係講lulu話加入特區
但佢點解仲會有軍隊 有KMF 有新人加入 仲有得打
呢D疑問係留番你睇埋第8集 lulu講數講左d乜野先知
係要睇埋第8集先明

無印5-7集個時我都覺得好普通
鬥智R2 頭7集唔多
但唔代表之後冇或者冇之前D鬥智咁好睇

另30秒預告
有ニーナ同記者佬
冇, 我都仲覺得好睇, 炸大廈解圍+殺總督+走去大使館1石3鳥之類我都覺得幾掂
我都知有咩問題遲d會講, 所以先話唔信佢唔反
至於鬥智, 其實我冇咩所謂, 好睇就得, 反正所有故事d鬥智都係要靠編劇set個陣出黎配合

唯一不滿係有d集數臨尾好吊引, 點知之後輕輕帶過, e.g. ロロvs星刻 in front of大使館, 星刻無啦啦反咬黑騎

此篇文章於 05-18-08 11:33 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線  
舊 05-18-08, 11:32 PM   #953
秘銀
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
睇睇下而家呢段加入日本特區應該放係第一輯廿幾集時反而合理D.

攪到第一輯尾段尤菲死到租界大戰好似白做咁.

已經做到第7集連可以反不列巔個勢都冇.

編劇想輕輕帶過就算 定 魯魯要注定失敗?
感覺好似因為要製造第一季高潮而咁寫...

如果唔係分兩季,可能唔會搞成咁

everything that matters to me matters in this world
秘銀 目前離線  
舊 05-18-08, 11:36 PM   #954
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
http://www.nicovideo.jp/watch/sm3361651

君は確かに笑っているのかもしれない
楽しいのかもしれない
でもそれは本当じゃない
君の笑顔の影に隠された悲劇を
俺だけが知っている

真実を知り、救える力を持つのが一人だけならば…
そう俺が抗うべきは、平和という名の支配だ
俺達を見下し、嘲り、おもちゃとするシステムに
ゼロの名の下に

舊 05-18-08, 11:38 PM   #955
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
的確係會有
而且世界上存量仲好大
而家西方各國都研究緊點實用化o黎解決能源危機
另外o個座o野應該係採集工場
使用上唔係技術問題...暫時技術問題在於開採方面,如你所見未經處理就會氣化

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線  
舊 05-18-08, 11:40 PM   #956
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
作者: LIGHTTHELIGHT 查看文章

海戰冇唔make sense
夜海戰係近岸加有大量爆炸干擾聲納
只身潛艇只要保持安靜 要搵到佢係好難既...
邊個叫導演set 左海底有可燃冰...XD
潛艇行蹤一早被スザク發現
基本上唔投降既都好難走得甩

引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
的確係會有
而且世界上存量仲好大
而家西方各國都研究緊點實用化o黎解決能源危機
另外o個座o野應該係採集工場
日本近海就係世界上methane hydrate(可燃冰)藏量最大

的確有人研究過當石油玩完之後
而methane hydrate商用開發成功的話
日本有可能反而變成能源大國

引用:
作者: 秘銀 查看文章
感覺好似因為要製造第一季高潮而咁寫...

如果唔係分兩季,可能唔會搞成咁
基本上ルルーシュ一定會因為濫用Geass
而害死佢非常重視既人
|0| 目前離線  
舊 05-18-08, 11:43 PM   #957
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
檯角女終於都出返場

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 05-18-08, 11:44 PM   #958
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 細路翔 查看文章
佢既三文治

比我都會食落去\

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 05-18-08, 11:44 PM   #959
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
果然魯魯這小子初段只是在耍小孩脾氣啊(當然了,現在才說不幹下去太不像話了吧! )

不知怎的經今集對神樂耶的好感提升了,總覺她和CC會成為朋友(情敵?)呢
鐵之侍 目前離線  
舊 05-18-08, 11:46 PM   #960
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
引用:
"タメ. . . "
K.LIFE 目前離線  
舊 05-18-08, 11:46 PM   #961
Allright
Junior Member
境界內

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: |0| 查看文章
基本上ルルーシュ一定會因為濫用Geass
而害死佢非常重視既人
同感,越來越怕娜娜莉步上尤菲後塵

舊 05-18-08, 11:46 PM   #962
細路翔
The One

引用:
作者: mikemike 查看文章
比我都會食落去\
我絕對相信你會一打打咁倒落口啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 05-18-08, 11:52 PM   #963
lbiceman
Game Master

第7話最尾出來投案要加入特區政府,RORO揸住架量產型出來係人都知佢係邊個,真係睇到O晒咀
仲諗住lulu重新振作可以同偽小狠再鬥過,點知一下叫加入,黑騎又無用武之地。
整体來講,除咗第一二話,覺得劇情上冇R1咁好睇!
lbiceman 目前離線  
舊 05-18-08, 11:54 PM   #964
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
唔反點出新女呀

引用:
作者: lbiceman 查看文章
第7話最尾出來投案要加入特區政府,RORO揸住架量產型出來係人都知佢係邊個,真係睇到O晒咀
仲諗住lulu重新振作可以同偽小狠再鬥過,點知一下叫加入,黑騎又無用武之地。
整体來講,除咗第一二話,覺得劇情上冇R1咁好睇!
睇完呢段說話
好明顯係你冇認真睇

舊 05-18-08, 11:56 PM   #965
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
果然魯魯這小子初段只是在耍小孩脾氣啊(當然了,現在才說不幹下去太不像話了吧! )

不知怎的經今集對神樂耶的好感提升了,總覺她和CC會成為朋友(情敵?)呢
神樂成個老人精
CC今集又玩自言自語,可能一個人活得太耐而練出來既技倆!
紅月....
神經博士貪小便宜中招,抵死!

此篇文章於 05-19-08 12:01 AM 被 lbiceman 編輯。
舊 05-18-08, 11:57 PM   #966
lbiceman
Game Master

引用:
作者: メソウサ 查看文章
唔反點出新女呀

睇完呢段說話
好明顯係你冇認真睇
每一集我都好應真睇,但R2真係越睇越脫力!
舊 05-18-08, 11:58 PM   #967
Kain

PSN  IDkain_jpn
lulu突然變左大好青年
Kain 目前離線  
舊 05-18-08, 11:59 PM   #968
lbiceman
Game Master

引用:
作者: Allright 查看文章
同感,越來越怕娜娜莉步上尤菲後塵
娜娜莉應該唔會中LULU既GAESS,佢都睇唔到野
舊 05-19-08, 12:00 AM   #969
lbiceman
Game Master

引用:
作者: Kain 查看文章
lulu突然變左大好青年
今集佢軟弱去食卡蓮豆腐,反而覺得佢似番個正常人!

此篇文章於 05-19-08 12:07 AM 被 lbiceman 編輯。
舊 05-19-08, 12:01 AM   #970
細路翔
The One

引用:
CC今集又玩自言自語,可能一個人活得太耐而練出來既技倆!
我論pizza女和閃光的老媽合體了的機率不低

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線  
舊 05-19-08, 12:06 AM   #971
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
我覺得呢集OK喎, 唔通集集都要打打殺殺咩
R2我覺得放多左時間係Lulu同其他人的關係上, (暫時)少左戰鬥je
呢集最重要帶出個point係zero唔再只係為了NNL而存在, 不知不覺間佢已經背負左日本人, 甚至世界的命運, 可能暗示左日後又要係NNL同黑騎之間做選擇的話, 今次佢唔會好似R1咁揀個妹

此篇文章於 05-19-08 12:08 AM 被 greatultraman 編輯。
greatultraman 目前離線  
舊 05-19-08, 12:06 AM   #972
lbiceman
Game Master

引用:
我論pizza女和閃光的老媽合體了的機率不低
係啦! 我唔明點解佢最後會叫老媽個名
舊 05-19-08, 12:09 AM   #973
Kain

PSN  IDkain_jpn
引用:
今集佢軟弱去食卡蓮豆腐,反而覺得佢似番個正常人!
如果佢肯扮下可憐一早得米
Kain 目前離線  
舊 05-19-08, 12:09 AM   #974
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
係啦! 我唔明點解佢最後會叫老媽個名
你無玩個code geass隻game?

舊 05-19-08, 12:11 AM   #975
lbiceman
Game Master

引用:
作者: greatultraman 查看文章
你無玩個code geass隻game?
冇喎! 部PS2封印咗好耐,仲8成新!
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 2「日本 独立 計画」Vol.7 丨(Blu-ray版8月22日發售決定) money 日本動漫畫討論版 1005 04-14-08 12:46 PM
武裝神姬討論區 2 DBS 收藏品討論版 1009 01-29-08 05:48 PM

現在的時間是 04:04 PM

手機版 | APP版