Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-19-08, 12:11 AM   #976
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
只係播左7集仲有10幾集做乜講到好似冇時間埋尾咁
LULU又唔係要統一世界, 挑皇帝之麻

睇完今集更覺得, 攪到老友反面, 同個妹分開, 殺左初戀(?)
都係自己攞尼

此篇文章於 05-19-08 12:18 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 05-19-08, 12:11 AM   #977
chunwai0091
God of Gamer
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Kain 查看文章
如果佢肯扮下可憐一早得米
會俾卡蓮打一身

引用:
作者: greatultraman 查看文章
你無玩個code geass隻game?
我都冇
psp個隻?

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線  
舊 05-19-08, 12:13 AM   #978
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Kain 查看文章
如果佢肯扮下可憐一早得米
開頭以為會一下熊抱先再吃其他,點知乜都冇發生!
話時話,一個通輯犯何來咁可愛既便服?
lbiceman 目前離線  
舊 05-19-08, 12:14 AM   #979
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: lbiceman 查看文章
開頭以為會一下熊抱先再吃其他,點知乜都冇發生!
話時話,一個通輯犯何來咁可愛既便服?
佢唔係通輯名單到

CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
舊 05-19-08, 12:15 AM   #980
greatultraman
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: chunwai0091 查看文章
會俾卡蓮打一身

我都冇
psp個隻?
應該係NDS果隻, 我都無玩過, 不過睇劇透隻game有講CC可以同身在"C的世界"的老媽溝通

舊 05-19-08, 12:17 AM   #981
lbiceman
Game Master

引用:
佢唔係通輯名單到
吓? 偽小狼知佢係紅蓮駕駛者,佢連LULU都捉得去見皇帝,點會唔篤卡蓮出來!
舊 05-19-08, 12:17 AM   #982
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
同媽傾計R1都有

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線  
舊 05-19-08, 12:19 AM   #983
lbiceman
Game Master

引用:
作者: STAN 查看文章
同媽傾計R1都有
如果可以同老媽傾計,就可以直接問佢比邊個殺,LULU何必攪咁多野去搵真兇!
舊 05-19-08, 12:20 AM   #984
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
作者: mikemike 查看文章
今輯唔覺有乜鬥知劇情
無乜驚喜
老實講R1都無乜所謂鬥智, 我淨係見到Lulu成日用地形攻擊屈人機, 根本Corvis/Connelia同lulu鬥智真係輸晒

舊 05-19-08, 12:22 AM   #985
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
其實唔應該拎nnl出黎做總督
根本就將左lulu軍了...不用打

無印最尾要vv親自去帶走nnl....仲以為nnl係咩有關geass/媽媽的死o既核心人物....原來就係為左捉走佢威脅lulu咁少野......
52集入面都做左3x集...仍然係冇半隻字都冇講點解老頭子做緊乜(殺神?神係乜水?),老頭子點解要要捉cc,cc要lulu幫佢做乜,媽媽點解死...一大堆謎玩到宜家都仲係謎...今集仲要大半集望住lulu o係度自暴自棄....唔睇到脫力就假

引用:
作者: greatultraman 查看文章
老實講R1都無乜所謂鬥智, 我淨係見到Lulu成日用地形攻擊屈人機, 根本Corvis/Connelia同lulu鬥智真係輸晒
俾人屈機咪打地形囉....諸葛先生以前都係咁打o架o者

此篇文章於 05-19-08 12:24 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 05-19-08, 12:22 AM   #986
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
會俾卡蓮打一身
佢第一下就太強勢,慢慢黎做下樣一定得
Kain 目前離線  
舊 05-19-08, 12:22 AM   #987
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

引用:
如果可以同老媽傾計,就可以直接問佢比邊個殺,LULU何必攪咁多野去搵真兇!
CC的最終目的同lulu唔同, 唔會將所有秘密話晒比Lulu知

舊 05-19-08, 12:23 AM   #988
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
吓? 偽小狼知佢係紅蓮駕駛者,佢連LULU都捉得去見皇帝,點會唔篤卡蓮出來!
都話jor你冇睇清楚前面架啦

舊 05-19-08, 12:24 AM   #989
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
第一集WANT中沒有卡蓮
得記者佬同女科學家

而且如果佢係通輯名單到點去做兔女郎

舊 05-19-08, 12:25 AM   #990
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
R2第一集的通輯名單的確無卡蓮份
R1朱雀早就講過唔會篤卡蓮出來,朱雀想私下説服卡蓮退團
不列顛方面,應該只有學生會和朱雀自己知卡蓮是黒騎成員

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線  
舊 05-19-08, 12:26 AM   #991
真!DC
Banned User
奉行我道

中左大絕, 一直以來GE信念崩潰, 花一集時間頹廢->振作唔過份ma...

要解謎用一兩集已經夠

此篇文章於 05-19-08 12:28 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線  
舊 05-19-08, 12:27 AM   #992
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

引用:
作者: 忍者 查看文章

無印最尾要vv親自去帶走nnl....仲以為nnl係咩有關geass/媽媽的死o既核心人物....原來就係為左捉走佢威脅lulu咁少野......
52集入面都做左3x集...仍然係冇半隻字都冇講點解老頭子做緊乜(殺神?神係乜水?),老頭子點解要要捉cc,cc要lulu幫佢做乜,媽媽點解死...一大堆謎玩到宜家都仲係謎...今集仲要大半集望住lulu o係度自暴自棄....唔睇到脫力就假
這集是心理戲

舊 05-19-08, 12:29 AM   #993
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
這集是心理戲
睇死下一集佢一係就又玩好似同gilford咁...扮晒野入去製造混亂帶走nnl
總之應該冇咩可能咁順攤就完o既

舊 05-19-08, 12:31 AM   #994
真!DC
Banned User
奉行我道

如果上集比妹否定完
今集毫無影響帶住黑騎殺呀殺仲脫力

真!DC 目前離線  
舊 05-19-08, 12:36 AM   #995
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: メソウサ 查看文章
都話jor你冇睇清楚前面架啦
我都唔明大家做咩咁快就鬧鬧鬧
劇情前面塑造好晒既角色行動動機、有講既野當無講過係度插插插都算
而家先得果7集,根本連lulu之後會做咩都唔知就咁快一口咬定「仲反條毛?」
要講好歹都等播多幾集、睇到lulu真係完全降服樂不思蜀先再講丫.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 05-19-08, 12:37 AM   #996
Crazy Gamer
黒き悪夢ナナリー

越來越覺得Rollo最後會ヤンデレ化

舊 05-19-08, 12:38 AM   #997
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 真!DC 查看文章
中左大絕, 一直以來GE信念崩潰, 花一集時間頹廢->振作唔過份ma...

要解謎用一兩集已經夠
西蒙都頹足三話先復活
比一兩話lulu重新建構自己既信念同行動唔係好過份咋嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線  
舊 05-19-08, 12:38 AM   #998
lbiceman
Game Master

引用:
作者: 忍者 查看文章

俾人屈機咪打地形囉....諸葛先生以前都係咁打o架o者
仲有一個謎,CC個真名,到而家都未知!
舊 05-19-08, 12:39 AM   #999
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

話說那幾個做"體操"的人會死吧
成為比壁子更慘的配角 ?

舊 05-19-08, 12:41 AM   #1000
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

引用:
每一集我都好應真睇,但R2真係越睇越脫力!
引用:
引用:

你越睇越脫力唔關我地事
睇到脫力你可以唔睇
而家係你睇唔清楚
你就算睇到脫力
你冇睇清楚係事實
你講錯內容都係事實

CC冇同lulu講過可以同佢阿媽傾計
lulu唔問 唔代表CC一定要講

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
睇睇下而家呢段加入日本特區應該放係第一輯廿幾集時反而合理D.

攪到第一輯尾段尤菲死到租界大戰好似白做咁.

已經做到第7集連可以反不列巔個勢都冇.

編劇想輕輕帶過就算 定 魯魯要注定失敗?
戰爭冇話白唔白做
打仗唔係打一次就贏到
推翻一個國家係要有無數大大小小既戰爭

你想要反不列巔個勢勁
用半集時間已經寫到出黎
用集數黎講個勢冇乜意義
而家係令lulu清楚唔單止為妹而反
攪清楚佢自己既野先去反

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[全機種] 秘技區,建設中......(歡迎大家提供秘投) 神祕人1號 攻略及心得交流區 263 07-20-08 12:54 AM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 5「ナイト オブ ラウンズ」Vol.8 丨(ロロ雑巾) money 日本動漫畫討論版 1001 05-04-08 09:02 PM
[Xbox360] skillful WE 交流 jojo3 攻略及心得交流區 81 04-17-08 04:37 PM
[動畫] コードギアス 反逆のルルーシュ R2 TURN 2「日本 独立 計画」Vol.7 丨(Blu-ray版8月22日發售決定) money 日本動漫畫討論版 1005 04-14-08 12:46 PM
武裝神姬討論區 2 DBS 收藏品討論版 1009 01-29-08 05:48 PM

現在的時間是 04:37 PM

手機版 | APP版