Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 09-06-08, 04:16 PM   #1
Master
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
請問有無人知密碼鎖要點改密碼?

就係果隻 全個都係銀色
上面有好多粒數字, 按下去個底會凸返出黎果種

p.s. 沒有說明書
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 04:22 PM   #2
God of Gamer
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
好似係開左鎖後長按開鎖掣再按新密碼?

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 04:40 PM   #3
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
果d係無得set的~~~~~~~

0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 04:46 PM   #4
如月釋臣
Ultimate Gamer
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
呢D隨街可買的密碼鎖應該是不能重置密碼的
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 05:30 PM   #5
廢人
The One

註冊日期: Dec 2001
8粒制果隻?依個鎖有密碼同冇係冇分別嫁喎

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 06:09 PM   #6
Master

引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
呢D隨街可買的密碼鎖應該是不能重置密碼的
但我以前隨街買過一隻轉數字的鎖, 可以改密碼

引用:
作者: 廢人 查看文章
8粒制果隻?依個鎖有密碼同冇係冇分別嫁喎
點解咁講?
轉數字果d一般係3位, =1000個組合

8粒制依隻, 是4位密碼, 多了一位, 但數字不能重覆, 即係有多少組合? 我唔識計

唔知邊種組合多d?
舊 09-06-08, 06:10 PM   #7
圖騰製作中

引用:
作者: Master 查看文章

點解咁講?
轉數字果d一般係3位, =1000個組合

8粒制依隻, 是4位密碼, 多了一位, 但數字不能重覆, 即係有多少組合? 我唔識計

唔知邊種組合多d?
因為好易開到....

你只要搖幾搖就知道果粒掣係唔係密碼了...

此篇文章於 09-06-08 08:14 PM 被 狼 編輯。
舊 09-06-08, 06:21 PM   #8
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
因為好易開到....

你只要搖幾搖就只道果粒掣係唔係密碼了...
我父親大人話呢隻鎖無用的,只要拉住個開關位,亂按掣就必定可以幾秒內開到

舊 09-06-08, 06:33 PM   #9
iu fu pig
塵埃...

一個專業的開鎖佬(點解咁專業~緊係偷野啦)
依d鎖根本就難唔到佢地
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 06:47 PM   #10
廢人
The One

因為密碼個位同唔係密碼個位差好遠
拉緊一下按晒8個字唔係密碼o既就會比你按低晒

現在於名單的人仕為: comxxxxxxjp,xenxxxxxx??86
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 07:37 PM   #11
沒名字的?君
小牧 愛佳

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDMrNonameX
XBox Live GamertagMrNonameX
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
一個專業的開鎖佬(點解咁專業~緊係偷野啦)
依d鎖根本就難唔到佢地
呢D業餘都夠開la
專業果D開用鎖匙果D就差唔多

舊 09-06-08, 07:58 PM   #12
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 沒名字的?君 查看文章
呢D業餘都夠開la
專業果D開用鎖匙果D就差唔多
問題...業餘都開到...要黎做咩
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-08, 08:14 PM   #13
圖騰製作中

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
問題...業餘都開到...要黎做咩
阻嚇,擊退果D唔想煩既人

(例如對比起一架上左簡陋既鎖既單車,一架單車就咁放係度,D人拎左都唔多認為自己係偷野XDDDD)

舊 09-06-08, 08:16 PM   #14
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
哩隻我以前開過,都唔使點用腦就開咗

舊 09-06-08, 10:22 PM   #15
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
$1x既cheap鎖無得改密碼

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-08, 01:11 AM   #16
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
聽你地講完都覺得咁化學既
難為我知到密碼都成日開唔到個鎖'''

舊 09-07-08, 01:23 AM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: POISON 查看文章
聽你地講完都覺得咁化學既
難為我知到密碼都成日開唔到個鎖'''
鎖壞了...a

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-08, 03:26 AM   #18
Master

你地講到咁易開
但我試左你地個方法好耐
都開唔到喎

係咪唔同牌子的問題?
舊 09-07-08, 04:50 AM   #19
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
我都有個類似既鎖
通常唔會記密碼
因為好快就撞到

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-08, 07:48 AM   #20
firstofmay

註冊日期: May 2005
開鎖之後
用力將個U字keep 住向下推
之後禁你想改o既 password
放開U字

改好

舊 09-07-08, 01:35 PM   #21
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
係唔係禁個開鎖制...開鎖密碼數字會郁果隻??

果隻好似無得改~

舊 09-07-08, 07:38 PM   #22
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
係咪面度有哂D制,禁完PW拉個就開鎖果種?

我記得我間學校直情叫我地唔好用依隻
因為太易開到啦!

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-07-08, 08:12 PM   #23
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
<=== 試過用按鍵式密碼鎖比人偷晒d野

舊 09-07-08, 08:26 PM   #24
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
有個朋友試過喺機場同人掉轉件行李
報失時海關問佢用咩鎖
海關知道係呢類鎖時就話呢種鎖形同虛設
好多時只係等自己望落安心少少(或者人多擠迫時等個賊冇咁快開到)

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-19, 11:55 AM   #25
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
推舊文一問, 呢類密碼鎖係無得 reset?
有隻呢款密碼鎖, 開完之後可能唔小心郁咗, 個密碼唔同咗鎖唔返, 係唔係已經無用?

http://www.top-grades.com/help2.asp

論壇跳轉

現在的時間是 08:02 AM

手機版 | APP版