Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後
電視遊戲討論版>ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定
lunn 08:03 PM 06-12-17
希望會有Switch版,如果無就玩pc版算了
neo2046 08:12 PM 06-12-17
gameplay #3
https://www.youtube.com/watch?v=qXPBjl_cU-0
作者: :

信長 08:25 PM 06-12-17
D 連招動作好原著重現..
仲有場地破壞. 3行氣變身
Dyhalt Rushifar 08:36 PM 06-12-17
これって、BASARAになるじゃないの?
まあ、多分買うけど。
Gundam MK-2 08:55 PM 06-12-17
格鬥白痴睇完片後表示效果好得,心郁郁
wing 09:08 PM 06-12-17
作者: 神名レオ:
其實switch機能唔及ps4 xbox one
但起碼係ps3同級或高少少
點會出呢啲game都仲跌frame?
你地真係有用個個腦去諗完先講野?
以為有咩新料吹到第三版

你諗真D, 呢隻有partner assist, 即係最少要預4人同場. 仲有算幾大範圍的場景破壞. 你覺得真係咁易搞?

你都唔好高估ns機能, 呢,即係連dq無雙都出得一塌糊塗的ns.
jyeung1 09:27 PM 06-12-17
作者: wing:
你諗真D, 呢隻有partner assist, 即係最少要預4人同場. 仲有算幾大範圍的場景破壞. 你覺得真係咁易搞?

你都唔好高估ns機能, 呢,即係連dq無雙都出得一塌糊塗的ns.
吾好玩2D game 要幾大機能??
不過你話NS 做吾到就做到!!

各入各人想法!!
吾阻你!!
天恨情 09:34 PM 06-12-17

DQ無雙係得DEMO有問題
而且一隻移植GAME根本無法完全展示機能
你永遠唔知廠商到底有冇用過心
有評論已經提到黎緊FIFA既表現同PS4前期既FIFA係一樣
你唔好低估NS機能啦

BTW
2D都唔代表要求一定低
赤兵尉SETH 09:37 PM 06-12-17
bandai見到應該要覺得慚愧
安安 09:47 PM 06-12-17
https://www.youtube.com/watch?v=BAKSgWQ6AeU Gameplay session #1
作者: :

赤武神 09:50 PM 06-12-17
你如果以為DQH1,2可以反應到switch既機能,我諗係你低估左switch既機能
呢隻移植只係一隻quick cheap port

呢隻龍珠美術風格重於機能!
wsx360 09:50 PM 06-12-17
作者: 天恨情:
DQ無雙係得DEMO有問題
而且一隻移植GAME根本無法完全展示機能
你永遠唔知廠商到底有冇用過心
有評論已經提到黎緊FIFA既表現同PS4前期既FIFA係一樣
你唔好低估NS機能啦

BTW
2D都唔代表要求一定低
NS版DQH我買左
就萛係正式版都會frame drop
不過呢個唔係NS機能問題

當你行到某D位係一定會frame drop
我試過清晒個個地方所有怪 frame都唔會有任何改善

而某D位就萛有大量怪出現都唔會frame drop

不過點都好 反任班友一定會成世咬住呢隻game唔放
零式 09:54 PM 06-12-17
型到爆廠!!!!!!!!!!!
天恨情 10:03 PM 06-12-17
作者: wsx360:
NS版DQH我買左
就萛係正式版都會frame drop

當你行到某D位係一定會frame drop
我試過清晒個個地方所有怪 frame都唔會有任何改善

而某D位就萛有大量怪出現都唔會frame drop

起碼正式版正常好多
好多睇完demo就黑任
隻demo根本倒米
就算正式版都係咁
都唔必然代表到switch機能
wing 10:21 PM 06-12-17
作者: jyeung1:
吾好玩2D game 要幾大機能??
不過你話NS 做吾到就做到!!
呢位朋友, 你首先唔好搞錯, 呢隻野game play的確基本上係2D, 不過係用3D多邊形製作的,即係GG同SF V的同類. 不過佢多左好多食資源的野, 即係partner assist同場景破壞, 仲有滿足激天爆氣. 呢連D基本野都未搞得清楚的話,好難討論落去喎.
wing 10:25 PM 06-12-17
作者: wsx360:

當你行到某D位係一定會frame drop.........
如果你覺得D第三廠 game表現唔到ns機能, 為乜你又會覺得同樣係第三廠的arc整呢隻移植game時會突破到其他第三廠的表現呢?

噢, sorry, 我唔記得呢隻根本冇ns版, 我問左多餘野了.
赤兵尉SETH 10:31 PM 06-12-17
菲利版氣元斬原作重現會打中自己
wsx360 10:35 PM 06-12-17
如果你覺得D第三廠 game表現唔到ns機能, 為乜你又會覺得同樣係第三廠的arc整呢隻移植game時會突破到其他第三廠的表現呢?

噢, sorry, 我唔記得呢隻根本冇ns版, 我問左多餘野了.
EA隻NS版FIFA 18已經有突破
我之前已經講左

我只係討論緊NS機能可以做到邊個級數既畫面
天恨情 10:42 PM 06-12-17

邏輯錯到以為你幽緊默
呢一隻三廠game表現唔到ns機能
唔代表所有第三廠 game表現唔到ns機能
唔好扭曲人地既說話啦
信長 10:43 PM 06-12-17
我見菲利有下wakeup 反擊
wsx360 11:00 PM 06-12-17
呢位朋友, 你首先唔好搞錯, 呢隻野game play的確基本上係2D, 不過係用3D多邊形製作的,即係GG同SF V的同類. 不過佢多左好多食資源的野, 即係partner assist同場景破壞, 仲有滿足激天爆氣. 呢連D基本野都未搞得清楚的話,好難討論落去喎.
呢隻Fighter Z係3D畫面
但係佢同一般2d格game一樣只可以係一個極有限既空間移動
所以佢將有資源集中係人物上面,而背景可以用"求其"來形容

整體黎講唔見得呢隻Fighter Z會比xenoverse 2更食資源
jyeung1 11:05 PM 06-12-17
老老實實partner assist有幾複雜??
吾好笑死人
partner assist=>分為3類: 解圍接替,普通,super攻擊
基本係程式預設特定動作,非人工智能自主
按某D制出指定動作

如果partner assist係出來5秒,自主攻擊,甘要求ai 好高
不過見個partner assist同其他無分別

反而籃球,足球隊友ai 高好多,你話ns做吾到,反而有可能

除非龍珠做到記錄對手,作出對應,我就話要求高NS未必做到
シェンムー 11:10 PM 06-12-17
N年無玩過龍珠game , 加埋Arcsys , 必買

Sent from my iPhone using Gaforum
強化人間ですの~★ 11:18 PM 06-12-17
作者: jyeung1:
老老實實partner assist有幾複雜??
吾好笑死人
partner assist=>分為3類: 解圍接替,普通,super攻擊
基本係程式預設特定動作,非人工智能自主
按某D制出指定動作

如果partner assist係出來5秒,自主攻擊,甘要求ai 好高
不過見個partner assist同其他無分別

反而籃球,足球隊友ai 高好多,你話ns做吾到,反而有可能

除非龍珠做到記錄對手,作出對應,我就話要求高NS未必做到
唔係講AI,係講緊一個制就會call左一堆多邊形出來放特效,而且每邊玩家都可以同時call兩堆多邊形出來
Hello MiMi 11:23 PM 06-12-17
其實如果xv2 出到
呢隻一定得

問題係幾耐啫

好似xv2 咁出得嚟都過左度氣咁就算啦
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 14  ... 最後

返回主題版面