Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-12-18, 11:30 PM   #376
zzzdx
God of Gamer
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
作者: HM 查看文章
X6真係CLS架
BOSS戰還好
道中真係叫晒救命

https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=oKCdahgCCjk

劇情的話,ZERO系列有改到,接係X6 XERO冬眠之後
然後中間有一大段實際無遊戲重現過既妖精戰爭

無啦啦整個拜魯博士出黎唔知想點
然後亦都無再提ZERO對IRIS既記憶
最初以為MOTHER ELF本體係IRIS
咁X6道中又真係幾救命, 其一呢集特別多即死(特別係刺),其次係如果你要100%既話會為左救一個人不停重玩,例如大器人分歧關,如果你唔夠快或跌落街死時見到最右果條友,咁果條友就會俾隻DNA怪捉到,你就要直接RESET

但唔玩100%只計爆機又真係唔算太難,同埋除左隻金甲博士其他王有好多種方法秒,然後SIGMA應該係歷代最廢

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 12:22 AM   #377
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
你打到最終BOSS先啦
我真係打到掉PAD
建議你最好每關都留密碼,如果拎唔到隱藏裝備真係唔知要點打
岩岩打到。。。
痴線。。。。。。估唔到打完king segma之後仲要你逃走。。。
x佢我d e鑵用晒,個segma頭撞一撞趺左落去又要重頭打過。。。。。。。。
xxxxxxxx邊個諗架
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 09:19 AM   #378
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: lineage19 查看文章
岩岩打到。。。
痴線。。。。。。估唔到打完king segma之後仲要你逃走。。。
x佢我d e鑵用晒,個segma頭撞一撞趺左落去又要重頭打過。。。。。。。。
果段D 火唔係即死未算好
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 10:09 AM   #379
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: fortel 查看文章
X8重現返呢條屎橋
有二段跳輕鬆好多

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 11:17 AM   #380
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
岩岩打到。。。
咩呀...x3仲易過x2....點會難呀...
有沒拎zero劍??有沒拎第3裝甲???
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 11:20 AM   #381
charcsc2000
J神哥

引用:
終於玩到x3。。。
感覺個難度同x1/x2比上升左
完全唔覺....x2一定係最難..

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
單論 超任世代
我覺得難度上 X2 > X3 > X1
非常同意...關卡計x2係超難...
拎個升龍拳都超級難...
有d拎item升心係難到傻..成左幾十次...

最後boss最難應該係x1...
其次係x2...
x3有zero劍打最後boss直頭係垃圾...
舊 08-13-18, 11:20 AM   #382
charcsc2000
J神哥

昨日爆左x2...拎齊獎盃...
呢個星期開始x3...
舊 08-13-18, 11:22 AM   #383
charcsc2000
J神哥

引用:
引用:
作者: Reishin 查看文章
X8重現返呢條屎橋
有二段跳輕鬆好多
其實x3個火位好易..唔好咁大動作就得...
有拎裝即可以可上跳...易到一個點....
舊 08-13-18, 11:42 AM   #384
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
其實x3個火位好易..唔好咁大動作就得...
有拎裝即可以可上跳...易到一個點....
問題係佢收窄果下我真係唔係好控到,唯有用個E罐了事

舊 08-13-18, 12:04 PM   #385
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
問題係佢收窄果下我真係唔係好控到,唯有用個E罐了事
下.....咁叫收窄???

請看1:26:30..
舊 08-13-18, 12:24 PM   #386
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:

當年唔知有金裝甲,就係因為呢個位,令我一直打唔爆隻X3。

舊 08-13-18, 12:31 PM   #387
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
引用:
作者: 額倆羅 查看文章
唔拎金甲咁 UP 左邊件 PARTS ?

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 12:34 PM   #388
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: HM 查看文章
而家睇番X1,X2,X3個劇本都好hea
係X4 ZERO篇同X5先有落少少心機搞...
點會hea呀...當年超任年代...都沒咁多資源啦...更加唔好話有web site...
好多野用說明書解釋嫁...你睇過就明...

引用:
作者: darkvolver 查看文章
其實當年x5算係想end左個故事,但最後做唔到。

Sent from my iPhone using Gaforum
好似當年話想x5完結然後再出gba zero系列...
但老卡唔比停...所以先有x6...
x6不是稻船做的, 掛名而已...
正路應是x5>zero....
舊 08-13-18, 01:15 PM   #389
charcsc2000
J神哥

引用:
咩呀...金甲和第3裝甲係兩樣野...沒金甲一樣咁打...

引用:
作者: ericwpk 查看文章
唔拎金甲咁 UP 左邊件 PARTS ?
重申...金甲, 晶片和第3裝甲係兩樣野來的...
x3重點係拎光劍...
舊 08-13-18, 01:32 PM   #390
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:

其次係x2...
我反而覺得X3難過X2
就算拎埋昇龍拳同劍,點睇都係X3隻老西難好多

引用:
點會hea呀...當年超任年代...都沒咁多資源啦...更加唔好話有web site...
好多野用說明書解釋嫁...你睇過就明...

好似當年話想x5完結然後再出gba zero系列...
但老卡唔比停...所以先有x6...
x6不是稻船做的, 掛名而已...
正路應是x5>zero....
應該係X6駁RMZ同埋X延續
X5係ZERO死埋渣都無
X6就復活>ZERO END自我封印>醒咗已經係RMZ時代
X END就繼續RMX

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-18, 01:36 PM   #391
fortel
Game Master

引用:

其次係x2...
X2隻傻西馬會CALL仔比你回血都叫難?
舊 08-13-18, 01:48 PM   #392
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
人真係老左,唔睇x8拿寶的影片,真係搵唔到....

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 08-13-18, 01:52 PM   #393
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: Reishin 查看文章
我反而覺得X3難過X2
就算拎埋昇龍拳同劍,點睇都係X3隻老西難好多

應該係X6駁RMZ同埋X延續
X5係ZERO死埋渣都無
X6就復活>ZERO END自我封印>醒咗已經係RMZ時代
X END就繼續RMX
其實當初有訪問稻船...
本來就係x5完結再接zero....反正死左都可以復活啦...x2都可復活zero...任佢講...
後尾老卡私自做隻x6...所以稻船不是x6制作人...得個名...
可能係咁...所以就做個結尾去RMZ....
可惜老卡又要再做x7x8....不攻自破....

引用:
X2隻傻西馬會CALL仔比你回血都叫難?
要睇識唔識打...
爪boss有5光球...要拉距離避...又識放大波....
隻病毒boss會衝埋來撞你...
當年我唔識打係狂中招....
後尾我發覺可以升龍拳一下k死佢先覺易...

仲要x2有3個痴線細boss要打...隻隻都勁的...如果沒拎齊zero part...
隻zero仲勁過final boss....

同樣x3...有左光劍後...任何大佬都係廢...
仲要最後boss得個大字...佢d彈可以射爆....
就算用普通儲氣彈都唔會輸...
舊 08-13-18, 01:55 PM   #394
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: darkvolver 查看文章
人真係老左,唔睇x8拿寶的影片,真係搵唔到....

正常....我玩x2拎升心part...好多都要上youtube睇片...
用ns手提mode都拎唔到...
後尾插返入tv mode用pro就沒問題啦...
舊 08-13-18, 02:08 PM   #395
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
咩呀...金甲和第3裝甲係兩樣野...沒金甲一樣咁打...
唔知點解,就係跳唔過……

舊 08-13-18, 02:14 PM   #396
charcsc2000
J神哥

引用:
唔知點解,就係跳唔過……
應該係你緊張者...
相對於其他位....其實算好易....
舊 08-13-18, 02:20 PM   #397
fortel
Game Master

引用:
其實當初有訪問稻船...
本來就係x5完結再接zero....反正死左都可以復活啦...x2都可復活zero...任佢講...
後尾老卡私自做隻x6...所以稻船不是x6制作人...得個名...
可能係咁...所以就做個結尾去RMZ....
可惜老卡又要再做x7x8....不攻自破....

要睇識唔識打...
爪boss有5光球...要拉距離避...又識放大波....
隻病毒boss會衝埋來撞你...
當年我唔識打係狂中招....
後尾我發覺可以升龍拳一下k死佢先覺易...

仲要x2有3個痴線細boss要打...隻隻都勁的...如果沒拎齊zero part...
隻zero仲勁過final boss....

同樣x3...有左光劍後...任何大佬都係廢...
仲要最後boss得個大字...佢d彈可以射爆....
就算用普通儲氣彈都唔會輸...
X3傻西個頭勁難打中,特別係拎左碌垃圾手甲之後

昇龍Z劍果D就算啦,呢D同U甲都係屬於秘技級既武裝

稻船就算數啦,果陣X4係1997年出,咁岩佢自己出DASH1,隻X4佢根本無份搞,掛名既咋
舊 08-13-18, 03:01 PM   #398
charcsc2000
J神哥

引用:
X3傻西個頭勁難打中,特別係拎左碌垃圾手甲之後

昇龍Z劍果D就算啦,呢D同U甲都係屬於秘技級既武裝

稻船就算數啦,果陣X4係1997年出,咁岩佢自己出DASH1,隻X4佢根本無份搞,掛名既咋
點解垃圾呀???

如果你講用普通彈打, 係難既...
舊 08-13-18, 03:16 PM   #399
fortel
Game Master

引用:
點解垃圾呀???

如果你講用普通彈打, 係難既...
LAG機炮WOR,出晒名垃圾既啦

其實ROCKMAN X咁多代除左X2果碌手甲外,最勁就係素身碌炮
舊 08-13-18, 03:27 PM   #400
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

跳唔到就係跳唔到!
NS真係有啲唔啱控制

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[KS] MEGAMAN THE BOARD GAME david 收藏品討論版 2 01-20-14 11:46 PM
放全新未開Metal Gear The Legacy Collection (美版白色封面) fatboy04 買賣專區 0 07-16-13 07:01 PM
Metal Gear Solid: The Legacy Collection ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 53 07-12-13 11:56 PM
[音樂碟] 黃貫中|Paul Wong Collection[發售中] W!LL Neo Music UNIVERSE 16 01-26-13 01:10 AM
Megaman Universe [開発中止] 6402oen 電視遊戲討論版 86 03-31-11 10:39 PM

現在的時間是 02:10 PM

手機版 | APP版