Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-17, 02:14 AM   #26
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
First Image of Universal's"Dark Universe" Connected Films Cast Members

Dark Universe - Monsters Legacy [HD]

此篇文章於 05-23-17 06:16 AM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 04:07 PM   #27
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
[新聞] 環球影業「怪物」黑暗電影宇宙正式集結!下部將推《科學怪人的新娘》
http://www.hypesphere.com/archives/89205

引用:
環球影業在 2014 年就宣布,將集結自家許多經典角色組織成「怪物聯盟」。而在湯姆克魯斯(Tom Cruise)主演的首部作品《神鬼傳奇》(The Mummy)上映之前,環球影業正式宣布這個電影世界觀的名字,並釋出了一支宣傳影片以及卡司合照,同時也排定了下一部作品的上映檔期。

這個影片呈現了在 1930 年代前後紅極一時的怪物電影輝煌歷史,像是《德古拉》(Dracula)、《科學怪人》(Frankenstein)、《木乃伊》(The Mummy)、《隱形人》(The Invisible Man)、《狼人》(The Wolfman)、《歌劇魅影》(The Phantom of the Opera)、《科學怪人的新娘》(The Bride of Frankenstein)、《黑湖妖潭》(Creature from the Black Lagoon)等,並找來知名作曲家丹尼葉夫曼(Danny Elfman)譜曲,「黑暗電影宇宙」的全新標識接下來也將用在所有相關系列的重啟作品上。

而緊接著在《神鬼傳奇》之後要登場的是已經選定由《美女與野獸》(Beauty and the Beast)導演比爾康頓(Bill Condon)執導,並且由《秘窗》(Secret Window)編導大衛柯普(Dacid Koepp)執筆劇本的《科學怪人的新娘》,將在 2019 年 2 月 14 日上映,選角正在進行中。

為打造「怪物聯盟」,環球影業早先也組織了一個編劇小組,而在最新的官方資訊中則透露,這個黑暗電影宇宙的核心創作團隊將包含《神鬼傳奇》編導艾力克斯柯茲曼(Alex Kurtzman)、《玩命關頭》(Fast & Furious)系列編劇克里斯摩根(Chris Morgan)、《神隱任務》(Jack Reacher)編導克里斯多福麥奎里(Christoper McQuarrie),以及大衛柯普。

另外,環球影業也確認了兩位先前談論許久的演出人選,包括強尼戴普(Johnny Depp)將飾演隱形人,而哈維巴登(Javier Bardem)則飾演科學怪人,並且釋出一張合照,除了上述兩位外,還有將在《神鬼傳奇》登場的湯姆克魯斯、飾演變身怪醫的羅素克洛(Russell Crowe),以及此次的反派角色-「安瑪奈特女王」蘇菲亞波提拉(Sofia Boutella)。

資料來源:Collider

舊 05-30-17, 10:26 AM   #28
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 信長 查看文章
[新聞] 環球影業「怪物」黑暗電影宇宙正式集結!下部將推《科學怪人的新娘》
http://www.hypesphere.com/archives/89205
Good Idea!!!
由手機版發出
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-17, 11:50 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
不能不為被玩爛嘅 League of Extraordinary Gentlemen 感郅可悲

舊 06-02-17, 02:43 PM   #30
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
不能不為被玩爛嘅 League of Extraordinary Gentlemen 感郅可悲
呢套我仲有keep碟.
係咪辛康納利收山之作?

舊 06-02-17, 04:51 PM   #31
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: wing 查看文章
呢套我仲有keep碟.
係咪辛康納利收山之作?
題外:

唔計聲音演出, 係:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sean_Connery_filmography

漫畫版 LoEG2 好睇過湯告老B 套《強戰世界》

敢開拍講 2009 年嗰篇實會有好多人反枱

此篇文章於 06-02-17 05:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 02:13 PM   #32
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
爛片一套
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 03:50 PM   #33
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
爛片一套
咁慘?打算去睇....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 04:09 PM   #34
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
個女木乃伊露唔露點的?

舊 06-08-17, 04:18 PM   #35
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
個女木乃伊露唔露點的?
腐爛O既都啱...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 04:21 PM   #36
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
爛片一套
39/100
http://www.metacritic.com/movie/the-mummy-2017?ref=hp

不過呢O的專業影評都係收錢作故仔,唔駛咁認真。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 04:41 PM   #37
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Thumbs up

引用:
爛片一套
睇早場算喇

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 05:10 PM   #38
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: david 查看文章
腐爛O既都啱...
好皮光肉滑架

開左個爛頭咁佢個妖怪UNIVERSE唔駛玩架啦?

舊 06-08-17, 06:26 PM   #39
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
今朝睇左早場啦

無點睇唔好咁多幻想
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-08-17, 08:23 PM   #40
信長
The Flash

Dark Universe Adding Hunchback of Notre Dame & Phantom of the Opera
http://screenrant.com/dark-universe-...medium=twitter

“We know we’re going to do Frankenstein, Bride of Frankenstein,Dracula , Creature from the Black Lagoon, Phantom of the Opera, Hunchback of Notre Dame, Invisible Man.”

又加多兩個
鐘樓駝俠, 歌聲魅影?

有提Dracula.. 不過之前話untold 個版本唔計

舊 06-08-17, 11:15 PM   #41
Rv250

引用:
今朝睇左早場啦

無點睇唔好咁多幻想
呢套真係早場級數
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 12:42 AM   #42
DevilElvis
The One
還我香港!!

3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
今朝睇左早場啦

無點睇唔好咁多幻想
剩係想知同以前三集比,係咪1、2集好睇D?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 05:52 PM   #43
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
聽日睇,好似好大獲咁喎

舊 06-09-17, 07:27 PM   #44
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇佢只係想將呢集成為系列之始.....故事真係冇野講.........

最不滿
我睇緊木乃伊定睇緊衰屍....

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 12:02 AM   #45
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
哩套野真係幾大獲......d劇情睇到無言,然後我接受唔到個世界觀內竟然話賽特和撒旦/路西化係同一隻野

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 11:19 AM   #46
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
The journey of Tom cursed
睇咗AURO版,音效的確在IMAX之上
內容嘛……講明怪物universe, 都予咗係賣CG炒冷飯爆谷片,合乎予期啦

此篇文章於 06-10-17 12:32 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 09:40 PM   #47
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
以為睇mummy impossible,點知係mummy men

羅素高爾個角色都算係怪物?嗰個故事唔係講人格分裂嘅咩?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 09:57 PM   #48
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Sito 查看文章
以為睇mummy impossible,點知係mummy men

羅素高爾個角色都算係怪物?嗰個故事唔係講人格分裂嘅咩?
完全唔熟埃及神話,加上遲到15分鐘,
所以唔明「羅素高爾」係咩角色呢,佢對「左手」咩事,點解要定時定候打針??
注:內有劇透!
最後個儀式係咪出左錯,所以湯哥先升LV變到「湯神」,然後KO個女木乃伊??

PS:我都係比較鐘意舊版第1、2集個種還陽法!(即係邊個打開個埃及盒仔,就吸邊個呢還陽,今集條女係咁不停嘴呢嘴去,我重以為自己睇緊「五十道色戒」添!)

PS2:我正日睇左IMAX 3D版,3D效果麻麻!(建議去睇其他版本好過!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 06-10-17 10:05 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 10:58 PM   #49
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: mrk 查看文章
完全唔熟埃及神話,加上遲到15分鐘,
所以唔明「羅素高爾」係咩角色呢,佢對「左手」咩事,點解要定時定候打針??
注:內有劇透!
最後個儀式係咪出左錯,所以湯哥先升LV變到「湯神」,然後KO個女木乃伊??

PS:我都係比較鐘意舊版第1、2集個種還陽法!(即係邊個打開個埃及盒仔,就吸邊個呢還陽,今集條女係咁不停嘴呢嘴去,我重以為自己睇緊「五十道色戒」添!)

PS2:我正日睇左IMAX 3D版,3D效果麻麻!(建議去睇其他版本好過!)
「羅素高爾」係化身博士,無睇原作不過睇簡介似係講精神化裂……唔明點放係度……
簡單一句,舊版好睇D……咁樣系列化真係好9唔搭8咁……

舊 06-10-17, 11:21 PM   #50
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 尼路 查看文章
「羅素高爾」係化身博士,無睇原作不過睇簡介似係講精神化裂……唔明點放係度……
簡單一句,舊版好睇D……咁樣系列化真係好9唔搭8咁……
羅素的角色即是FATE 蒼銀的狂戰士(FGO是A暗殺)

放在這兒是因為想搞個怪物宇宙,但看這麼多負評(我沒看不能說什麼),又想搶一個新宇宙?能否成事呢……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
> >> > > 全新未開 XBOX 360 ACTIVISION 行貨 DESTINY < < < < < 已減價$$$180 超合Game魂 買賣專區 5 02-16-15 12:53 AM
<<收>>Tales of Xillia TOX/或守インストール店特cd/P&D餅卡<賣>BLAZBLUE CS日限<換>春遊祭明信片 9844 買賣專區 4 08-19-14 03:46 AM
[廣告 - CW] [CW32 U9] Sio2 新刊 <<No.6 FANBOOK「たからモノ」>> 與既刊<<慶次日記 バサラ村~!>>等 poyumoz Cosplay同人MIX討論區 0 08-08-11 10:57 PM
@@~~出左啦,最靚呢D GAME~~<<Dungeon Siege II>><< 末日危城2>>!!@@ Squalllg PC電腦遊戲討論版 45 09-10-05 04:52 PM
<< 急問>> <<< 7210點樣用電腦入歌?? >>> Minga 影音館 0 01-30-03 04:43 AM

現在的時間是 01:39 AM

手機版 | APP版