Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-19-14, 08:28 AM   #2501
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
20% off Microsoft Windows Store Gift Cards @ Newegg
http://www.newegg.com/Product/Pro...100&Page=1

Apply Promo Code EMCPGWB87 to take 20% off the list price.

This gift card can be used to buy content with XBox Live also. Thanks for the info dalcowboys1993.

See more Newegg Deals and Coupons
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 09:59 AM   #2502
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
ID@Xbox 計劃 首批indie game
http://www.vg247.com/2014/03/19/xbox...-games-listed/

1001 Spikes - Nicalis
Calibre 10 Racing Series – Bongfish GmbH
CastleStorm – Zen Studios
Chariot – Frima
Chuck’s Challenge 3D – Niffler
Contrast – Compulsion Games
Divekick Addition Edition + – Iron Galaxy Studios
Forced - BetaDwarf ApS
FRU – Through Games
Guacamelee Super Turbo Championship Edition – DrinkBox Studios
Gunscape – Blowfish Studios
Habitat - 4gency
Hyper Light Drifter – Heart Machine
It Draws a Red Box – Other Ocean
Nutjitsu - NinjaBee
Pinball Arcade – FarSight Studios
Q.U.B.E. Director’s Cut – Toxic Games
Riptide GP2 - Vector Unit
Roundabout – No Goblin
Sixty Second Shooter Prime – Happion Laboratories
Spectra: 8bit Racing – Gateway Interactive
Strike Suit Zero – Born Ready Games
Super Time Force – Capybara
The Last Tinker – Mimimi Productions
Wulverblade – Darkwind Media
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 01:34 PM   #2503
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
我都開始忍唔到手想買,好想玩dr3,問過mk hxtline 美水,得半年保…
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 02:02 PM   #2504
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
想問問有上過Amazon出機嘅師兄~

1. Amazon做唔做香港客寄嚟香港? 部機郵費約幾多同寄幾耐?
2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$30(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

問多句, 用美版XB1嘅師兄, 你哋係加隻110V->220V嘅adapter定成隻火牛換做220V版?
Adapter邊隻性價比會滿意啲? 今次XB1手制舊原裝义電(好似係鋰電)Quality係咪好過360果舊(短命到你唔信!), 手制唔用义電(或咁啱乾塘)可否用兩粒2A電?

此篇文章於 03-19-14 02:20 PM 被 jamcat 編輯。
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 02:20 PM   #2505
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jamcat 查看文章

1. Amazon做唔做香港客寄嚟香港? 部機郵費約幾多同寄幾耐?
2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$20(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

問多句, 用美版XB1嘅師兄, 你哋係加隻110V->220V嘅adapter定成隻火牛換做220V版?
Adapter邊隻性價比會滿意啲? 今次XB1手制舊原裝义電(好似係鋰電)Quality係咪好過360果舊(短命到你唔信!), 手制唔用义電(或咁啱乾塘)可否用兩粒2A電?
試過手痕 禁買 titalfall digital 同梱 us 400.

但唔送香港.........

Amazon 卡 應該都係for 美國本土申請。

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 02:37 PM   #2506
Takushi
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:

2. 家吓見Amazon宣傳同佢開埋張信用咭買嘢即減US$30(好筍!), 但受唔受香港客開咭??

1. They change time to time ... mine was like Euro 25 for shipping (if I remember it right ..)

2. You can use HK credit card , they will also deduct the taxes as well (cause if they ship HK , they wont charge you the sales taxes)

I think its better to buy an Euro version so you don't need to use any adaptor
Takushi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 02:47 PM   #2507
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
老實講如果唔係當初想先玩為快買第一水機的話 , 我建議而家想買機果D真係去鋪頭買算了
可能真係無左隻FREE O既TITANFALL 但你買機加隻GAME其實同加埋運費應該唔係差太多
起碼鋪頭話有半年保 , 又唔洗等
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 03:08 PM   #2508
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kakajit 查看文章
老實講如果唔係當初想先玩為快買第一水機的話 , 我建議而家想買機果D真係去鋪頭買算了
可能真係無左隻FREE O既TITANFALL 但你買機加隻GAME其實同加埋運費應該唔係差太多
起碼鋪頭話有半年保 , 又唔洗等
但又要留意本地game舖果D所謂保養, 可能只係檢查免費, 要整就要錢.

值唔值就見人見志.
舊 03-19-14, 03:09 PM   #2509
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:

1. 其實現在香港買同 Amazon 個價都差不多價錢 (HK$4,000 前後)。
未計運費。郵費要看看你選用哪個方式,
我之前用 DHL,約 HK$300。
不過現在再看我買的那條 Link,
已不寄香港。

我也建議香港買好過,價錢可能更平,又不用等。

2. 放心,香港客 / 海外不會申請到,請死心。

我係 110V -> 220V,
SUPER 牌子,鴨記有售,用了三代主機,超過 10 年好o地o地。
詳見頭 Post #1「變壓器相關」(有圖):http://www.gaforum.org/showthread.php?t=227099

手掣是用 2A 電,對我來說好過用差電。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 03-19-14 03:26 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 03:13 PM   #2510
ahleung
The One
Bannnned

引用:

1. 一時時.
我上年年尾買係送.
後尾又試過唔再送.
又試過送番.
而家唔知. 你上佢網站search xbox one出黎, 裏面會寫.

我加隻110V->220V嘅adapter
去鴨記求奇買, 300W, 可插2件電器, $2百幾蚊.

手掣係用普通電蕊. (因此俾人笑落後)
跟機好似無送差電.
舊 03-19-14, 03:37 PM   #2511
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

Xbox Oneが日本を含む全世界26カ国で9月発売へ

引用:
米Microsoftは、Xboxの次世代機「Xbox One」を日本を含む全世界26の国9月に発売すると発表した。4月末までに詳細を発表するという。

9月に発売が予定されている国は以下の通り。

アルゼンチン、ベルギー、チリ、コロンビア、チェコ、デンマーク、フィンランド、ギリシャ、ハンガリー、インド、イスラエル、日本、韓国、オランダ、ノルウェイ、ポーランド、ポルトガル、ロシア、サウジアラビア、シンガポール、スロバキア、南アフリカ、スエーデン、スイス、トルコ、アラブ首長国連邦。

Xbox Oneは2013年11月22日より北米など13カ国で発売し、発売18日で全世界で200万台を販売したと発表。

「東京ゲームショウ 2013」の会場には出展され人気を集めていたが、日本での発売は当初見送られていた。また各ゲームメーカーの発表するXbox One対応ソフトの制作は発表されていたが、発売は未定となっていた。
http://game.watch.impress.co.jp/docs...19_640277.html

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 04:04 PM   #2512
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我覺得係香港360 已經好成功 , 甘都未有行貨真陰公

舊 03-19-14, 04:20 PM   #2513
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
係咪kinect 聲控個part 礙事呢???

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 04:23 PM   #2514
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 04:31 PM   #2515
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: rokuna 查看文章
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。

舊 03-19-14, 04:48 PM   #2516
Noopy
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
希望有Ching幫到手 萬方感激(╯з╰)
Noopy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 05:15 PM   #2517
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: rokuna 查看文章
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。
好難相信關事
因為
1.連首發13國都唔係全部支援(或完全支援)Kinect聲控
2.Azure個東亞data center就係香港,維修...其實班友都係換部機俾你,好難成阻礙

所以幾謎,雖然我都已經入左水,就算佢突然話下星期出行我都唔會買

舊 03-19-14, 05:22 PM   #2518
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: kakajit 查看文章
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
我都唔想係因為電視問題而推遲行貨, 大家想買部機百分百係為左打機, 要睇電視大把渠道睇, 想當機頂盒咁sell xbox one根本係想整死部機...

我諗我等到九月等唔到啦, 水機都會照買...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 05:25 PM   #2519
D-Joe
Game Master

尋晚去PTT睇,的確有關係者話台灣係要傾完Xbox music同TV野先出,不過唔會搭任何一波,會自己獨立發售(預定Q2,不過佢唔知計劃有冇變)
唔知香港係唔係一樣

舊 03-19-14, 08:26 PM   #2520
RS 200

PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 09:53 PM   #2521
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: RS 200 查看文章
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
用網絡入屋唔犯法,真係有我立即出機支持

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 10:35 PM   #2522
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Noopy 查看文章
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
1. 好似係初期的事,我係首發兩日後攞到機,都好快就UPDATE完
2.你睇下你按手制個HOME制睇唔睇到手制電量,同埋CHECK唔CHECK到有幾多HDD位,照計應該一次過UPDATE晒
3.未買過野唔知
4.好少用Kinect,應該會有影響,認樣認QR CODE一定冇問題
5.唔知,因為我打NBA2K驚講粗口所以熄左XD
6.我都覺得幾麻煩...不過IN GAME INVITE可以一次過Invite Party+game..
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-14, 11:13 PM   #2523
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: Noopy 查看文章

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-14, 12:48 AM   #2524
D-Joe
Game Master

Xbox live賣場用到信用卡呀,我從拎機開始既DR3到最近既Titanfall都係用信用卡買
不過地址要求其寫個美國既(建議阿拉斯加因為免稅)

舊 03-20-14, 11:24 AM   #2525
ahleung
The One
Bannnned

傳聞:

香討有人貼左張擬似聯強內部文件
話HKM$ 4月發佈行貨
水貨會更新系統, 加入多語言支援
http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 03:23 AM

手機版 | APP版