Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-22-16, 01:32 PM   #26
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 小草 查看文章
不如直接啲講,你唔係信WhatsApp, line,wechat 無將你資料直送國家吧
呢個年代你自己小心都無用,因為你仲有好多好朋友幫你分享你資料
FB唔post 相無人知你個樣咩,唔緊要,仲有人tag 你個名,咁未知你個樣一樣道理
所以我決定中門大開就算
今次單野仲有兩間外國公司, 其實根本就唔關咩國家事
因為我提到CM間大陸公司所以你太敏感?

CM系列肯定就係最多香港人用, 所以D報導都主要提及佢. 而佢嘅一系列程式又的確好有問題. 果個咩電源管理根本呃人, 講到好似佢幫你管理點差電咁, 其實幾時涓流充電全部都係系統控制. 基本上佢只係做到知會你咩status咁大把. 但換來就係差緊電時, 系統lock screen前多左個有廣告嘅lock screen, 搞到要解兩次鎖 你真係開門比佢?
為免誤會都要講多句, 依D假電源管理app肯定唔止大陸公司有做

相薄

此篇文章於 11-22-16 01:38 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 01:38 PM   #27
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔係話得大陸公司會做不過大陸公司特別高危
大陸software會加料以前係常識
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 02:22 PM   #28
小草
God of Gamer
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
其實我所講國家係所有國不是指定大陸

而且我係講緊個人資料外洩,避免唔到
唔係自己中門大開任佢地拿,我表達唔好係我錯

舊 11-22-16, 02:29 PM   #29
david
The One

註冊日期: Mar 2002
_||_ ---> _/*\_ (非自願) ---長時間---> _( * )_ (是但啦)

咁樣?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 03:00 PM   #30
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 小草 查看文章
其實我所講國家係所有國不是指定大陸

而且我係講緊個人資料外洩,避免唔到
唔係自己中門大開任佢地拿,我表達唔好係我錯
鬼唔知 google fb 都有用人資料咩

Google send 你既資料去美國政府,同埋滕訊 send 你資料去中國政府

你覺得邊個比較大機會對你做出不利既行為?
由手機版發出

此篇文章於 11-22-16 03:09 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 03:23 PM   #31
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
鬼唔知 google fb 都有用人資料咩

Google send 你既資料去美國政府,同埋滕訊 send 你資料去中國政府

你覺得邊個比較大機會對你做出不利既行為?
由手機版發出
咁就要睇你個人身在美國定中國了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 03:44 PM   #32
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
自N年前少不更事係會考試場門口中左個D假問卷真收集個資既人既毒手

自己個電話號碼早就成為公廁,都無得唔是但
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 07:27 PM   #33
luciferdark

引用:
作者: david 查看文章
_||_ ---> _/*\_ (非自願) ---長時間---> _( * )_ (是但啦)

咁樣?

LIKE

舊 11-22-16, 09:09 PM   #34
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: gingq7 查看文章
咁就要睇你個人身在美國定中國了
咁又真係難講既

試假設:

1. 美國公民起美國境內, 上 google plus 講: Trump 去死, 共和黨收皮.

2. 新加坡公民起新加坡境內, 上 facebook 講: 李光耀去死, 人民行動黨收皮.

3. 中國籍人士 (句括港澳台) 起中國境內, 上 weblog 講: 習近平去死, 共產黨收皮.

三者既遭遇會有乜分別 ?

此篇文章於 11-22-16 09:11 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 10:09 PM   #35
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
諗住幫老豆部電話裝小鴨
竟然唔支援....

仲有無其它推介?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-16, 11:53 PM   #36
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢部咩電話?...大陸機?....

舊 11-23-16, 03:55 AM   #37
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
諗住幫老豆部電話裝小鴨
竟然唔支援....

仲有無其它推介?
上APK檔都唔得?

不過對於Andriod 6用家來講,就算小鴨,只要唔需要用到聯絡人自動白名單功能,可以唔開聯絡人權限俾佢都正常運作
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-16, 11:57 AM   #38
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Rance 查看文章
佢部咩電話?...大陸機?....
三星A9 2016版

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:54 AM

手機版 | APP版