Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-23-13, 05:49 AM   #126
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
終於爆埋隻Ghost of Sparta, 唔好講笑, 真係估唔到可以好玩成咁
完全想像唔到當年PSP機仔細細玩哩隻game會點, 好多場面拍得住正傳, 如果用細畫面玩真係浪費左, 依家HD化喺電視機玩更加壯觀
個故事起碼吸引過GoW:A, 再唔係陳腔濫調幾集都環繞住佢老婆同個女, 為免劇透唔講太多, 最重要係舖排得好, 夠完整, 又唔係一味打
未玩既朋友真係快D玩

玩晒六集, 我會排:
1. GoW2
2. GoW: Ghost of Sparta, GoW3
3. GoW: Ascension
4. GoW: Chains of Olympus, GoW1
排最尾唔代表唔好玩, 只係其他更出色

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-13, 03:05 PM   #127
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
前傳兩個字真係限制好大,Ascension講來講去三篤屁,唯有希望PS4會出4有多d發展空間。

Ascension個網頁有個timeline,到最後都係話結局未知,睇來4都係將Kratos復活,唔會用新角。

His Final Fate Unknown...

Furious and disappointed at her brothers decision, believing "Man" will not know what to do with the power of "Hope", Athena pulls the Blade of Olympus from Kratos, he collapses, nearing death, as she departs. An uknown amount of time later, a trail of blood is seen leading away from an abandoned Blade of Olympus. It is all that remains atop the dust of Mt.Olympus, leaving Kratos' final fate unknown...
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 09:31 PM   #128
jack850312
Senior Gamer
Jack

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDJack-WCK
XBox Live Gamertagjack850312
依期冇乜人ONLINE T_T
jack850312 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-13, 10:36 PM   #129
ZOMA
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: whassupbun 查看文章
終於爆埋隻Ghost of Sparta, 唔好講笑, 真係估唔到可以好玩成咁
完全想像唔到當年PSP機仔細細玩哩隻game會點, 好多場面拍得住正傳, 如果用細畫面玩真係浪費左, 依家HD化喺電視機玩更加壯觀
個故事起碼吸引過GoW:A, 再唔係陳腔濫調幾集都環繞住佢老婆同個女, 為免劇透唔講太多, 最重要係舖排得好, 夠完整, 又唔係一味打
未玩既朋友真係快D玩

玩晒六集, 我會排:
1. GoW2
2. GoW: Ghost of Sparta, GoW3
3. GoW: Ascension
4. GoW: Chains of Olympus, GoW1
排最尾唔代表唔好玩, 只係其他更出色
我係玩PSP版的,都好刺激ga~~~但我記得COUNTER好屈機XD

排名來講我同你差唔多
不過GoW3同GoW2調轉
ZOMA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-13, 02:17 PM   #130
王小虎

http://www.godofwar.com/en-us/blog/introducing-marks/

1.03除左改易個trials外(打完一輪會自動補hp),multiplayer亦加左marks,就係可以比你唔著盔甲時可以揀紋身。另外有預告會加第四武器。
舊 03-27-13, 02:31 PM   #131
whassupbun

引用:
作者: jack850312 查看文章
依期冇乜人ONLINE T_T
唔係射擊game + 要online pass先有得玩 = 死路一條
只會愈黎愈少人 除非佢好似UC3咁開放個MP免費比人玩啦

引用:
作者: 王小虎 查看文章
http://www.godofwar.com/en-us/blog/introducing-marks/

1.03除左改易個trials外(打完一輪會自動補hp),multiplayer亦加左marks,就係可以比你唔著盔甲時可以揀紋身。另外有預告會加第四武器。
有心keep住造起個MP佢
早幾日我都填左官方個MP問卷, 其實我最想係佢可以加個新mode比玩家用怪獸角色
好似Gears of War有得用Locust咁, 依家鬥獸場都有得比你騎隻三頭犬, 想像下直情係比你用D羊咩咩, 阿凡達, 人馬獸, 牛魔王, 半象人果D你都咪話唔盞鬼
雖然可能性極低 要做多好多功夫, 不過下集可以諗諗
唔比我用怪獸, 比我揀個角色做女戰士都好丫, 好似雅典娜咁幾型, 雖然MP個主角變左女人會搞到唔連戲
同埋有得Prestige就最好

舊 03-30-13, 05:56 PM   #132
王小虎

Ares同Hades都30,去練Zeus,發覺Zeus越玩越勁,頭先有一場2對2的Team of Favours,我個隊友一早斷線定走人,我諗住試吓照打,結果比我以100分僅僅贏到。成場我殺17人,最後有8370 xp。算係打得最滿足的一場。

我個Zeus setup係:
Relic:HP低過20會不停回magic,佢加magic的速度係可以比我用一次電球,打一輪combo就可以再出第二個電球,如果唔識檔會比我屈死
Magic:用50 cost個電球,電停人之後就狂出combo
Item:都係加HP同40 magic個item(佢寫就寫50,但你用完係唔夠出魔法)
Armor:三件都用+12%魔攻,完全放棄防守
Weapon:用Spear of Zeus,正方係出電球,三角係出大範圍電擊。可以用完Magic之後出三角,如果同時電緊兩個,就可以出三角大招佢地冇得走,一個就用普通combo。
Combo我都係好簡單睇對手識唔識檔,唔識檔的普通輕輕重打佢上天再駁R1,唔算扣好多。

呢個setup唔好處當然係防禦力超低,但又要靠低HP去狂加magic,所以賭博成份好高。

此篇文章於 03-30-13 05:58 PM 被 王小虎 編輯。
舊 03-31-13, 12:37 AM   #133
CCHander

註冊日期: Dec 2011
引用:
Ares同Hades都30,去練Zeus,發覺Zeus越玩越勁,頭先有一場2對2的Team of Favours,我個隊友一早斷線定走人,我諗住試吓照打,結果比我以100分僅僅贏到。成場我殺17人,最後有8370 xp。算係打得最滿足的一場。

我個Zeus setup係:
Relic:HP低過20會不停回magic,佢加magic的速度係可以比我用一次電球,打一輪combo就可以再出第二個電球,如果唔識檔會比我屈死
Magic:用50 cost個電球,電停人之後就狂出combo
Item:都係加HP同40 magic個item(佢寫就寫50,但你用完係唔夠出魔法)
Armor:三件都用+12%魔攻,完全放棄防守
Weapon:用Spear of Zeus,正方係出電球,三角係出大範圍電擊。可以用完Magic之後出三角,如果同時電緊兩個,就可以出三角大招佢地冇得走,一個就用普通combo。
Combo我都係好簡單睇對手識唔識檔,唔識檔的普通輕輕重打佢上天再駁R1,唔算扣好多。

呢個setup唔好處當然係防禦力超低,但又要靠低HP去狂加magic,所以賭博成份好高。
Siufu兄

有機會真係要一齊玩下

我都玩到上哂癮
CCHander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-13, 02:42 AM   #134
王小虎

好呀,另外今個週末原來雙倍xp,唔怪得我個場有8000xp咁多。
http://www.godofwar.com/en-us/blog/g...s-stat-report/

之前網上玩的猜謎遊戲而家亦可以去翻同一個網址拎獎品,佢會比個redeem code你。我本來預左香港account會拎唔到,點知原來都拎到,超正!佢送左一把新劍Mercenary Sword一支新鎚Champion's Hammer同一套新甲Armor of Typhon。
http://www.godofwar.com/en-us/rise-of-the-warrior/18/

此篇文章於 03-31-13 03:54 AM 被 王小虎 編輯。
舊 03-31-13, 12:36 PM   #135
CCHander

引用:
好呀,另外今個週末原來雙倍xp,唔怪得我個場有8000xp咁多。
http://www.godofwar.com/en-us/blog/g...s-stat-report/

之前網上玩的猜謎遊戲而家亦可以去翻同一個網址拎獎品,佢會比個redeem code你。我本來預左香港account會拎唔到,點知原來都拎到,超正!佢送左一把新劍Mercenary Sword一支新鎚Champion's Hammer同一套新甲Armor of Typhon。
http://www.godofwar.com/en-us/rise-of-the-warrior/18/

冇玩過猜謎遊戲......而家係唔係拎唔到啦?
舊 03-31-13, 01:15 PM   #136
王小虎

引用:
作者: CCHander 查看文章
冇玩過猜謎遊戲......而家係唔係拎唔到啦?
冇左個問答了。
舊 03-31-13, 04:18 PM   #137
whassupbun

引用:

D頭盔愈出愈癲, 遲D出埋其他顏色, 8人PvP變左森巴嘉年華

舊 04-05-13, 01:49 AM   #138
王小虎

http://blog.us.playstation.com/2013/...res-and-fixes/

1.04更新
- 加Elite Levels,即係最高升到Level 40,每個神加1個新item,2個新relics,1個最強magic
- 可以睇到自己的stats(例如kill death ratio,win percentages)
- 會修好聲音時大時細的問題
- 會加強matchmaking系統,呢個最重要
- 會修好Spear of Destiny同Barbarian Hammer的武器碎片一直唔出現的問題,另外會更改一d裝備unlock的條件
舊 04-05-13, 11:42 AM   #139
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
引用:
http://blog.us.playstation.com/2013/...res-and-fixes/

1.04更新
- 加Elite Levels,即係最高升到Level 40,每個神加1個新item,2個新relics,1個最強magic
- 可以睇到自己的stats(例如kill death ratio,win percentages)
- 會修好Spear of Destiny同Barbarian Hammer的武器碎片一直唔出現的問題,另外會更改一d裝備unlock的條件
係未單機個聲音bug 問題都會修正?

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-13, 02:13 PM   #140
CCHander

聽講遲下PSN有Apollo (online play DLC)

唔知真唔真

此篇文章於 04-05-13 02:26 PM 被 CCHander 編輯。
舊 04-05-13, 02:14 PM   #141
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:

1.04更新
係時候又玩返~
sup大d图...笑左

舊 04-05-13, 02:42 PM   #142
王小虎

個聲音問題應該係單機同網戰兩面都會修正。

其實我聽forum有人講,話GoWA同Starhawk都有用mic的問題,就係match start個時用唔到mic,完左match出翻lobby又講得翻。我都見過,唔知係咪同一人寫或者用翻同一段code(始終Lightbox冇可能寫得晒成隻game,實有Santa Monica的人幫手),matchmaking兩隻games又係一擔擔咁麻麻。
http://community.us.playstation.com/...9899701#M17532
舊 04-10-13, 12:38 PM   #143
王小虎

Patch 1.04未出,不過server方面已經改左d matchmaking的改善:

Over the last few days we've been continuing to make marked improvements to our online servers based on specific data and trends we've been analyzing by the hour. We understand in days past there have been infrequent times where getting into a match may take longer than expected, longer than we'd like you to wait. Improving our online matchmaking has been amongst our highest priorities, along with finalizing testing on our next Patch 1.04 which includes the Elite Levels update.

As of right now, we're hopeful your match-making search times have improved. A few things we have done to help this:
  • The countdown timer for all game modes has been reduced to 10 seconds(本來30秒). You may not quit out the lobby once the timer has begun (and please do not quit during the match or face the angry wrath of the Gods!)
  • You still have 60 seconds between each round to adjust your loudout, before the 10 second countdown timer begins leading to the match.
  • Fixed a bug where party-matching was getting stuck in the lobby
舊 04-10-13, 12:51 PM   #144
whassupbun

問卷主要改善我都係答matchmaking哩樣野, 我諗大部份人都係投訴哩個問題, 好耐冇入game, 真係有改好嗎?
都一個月了, online仲多唔多人玩?

舊 04-10-13, 01:35 PM   #145
王小虎

尋晚冇玩,因為Uncharted有double xp,睇forum講基本有改善。前晚玩都仲ok,其實matchmaking game唔係真係少到得十幾人兩三個games,你都唔會話搵唔到game嘅。咁全世界,就算亞洲時間,點都有一百幾十人玩嘅。
舊 04-12-13, 05:47 PM   #146
lokzean

註冊日期: May 2011
PSN  IDLork_Han
去官方論壇睇左陣, matchmaking有改善但仍然有不少人會中途斷線/被踢?!(1.03)
聽日出1.04嗎? 本身想入手但而家又有少少卻步..繼續觀望
lokzean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-13, 07:43 PM   #147
王小虎

http://community.us.playstation.com/...7213#U40117213

Hades的新item叫Death's Wail,會令附近敵人全部中咀咒,自己亦會加強力量。咀咒可以同其他武器的咀咒一齊用。

Hades新魔法叫Desecration,會自地下伸出一隻巨手,攻擊附近敵人。

第一個新Relics叫Relic of Haste,會令你每次使用magic時加快移動速度。另一個新Relics叫Relic of Carnage,每一次你殺人或者助攻就會令你治療身邊的人,所以隨左Poseidon之外Hades亦可以醫人。
舊 04-13-13, 12:25 PM   #148
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
的隊友真係好鬼賤, 比2隻圍住又唔幫手, ,到我就嚟打死對面, 佢又走嚟執雞

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-13, 03:35 PM   #149
CCHander

呢排做咩鬼成日斷線

玩5場斷四場
舊 04-16-13, 06:36 PM   #150
王小虎

有第二個問卷調查,鐘意可以表達吓意見。
https://www.surveymonkey.com/s/Godof...iplayerSurvey2

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
God of War: Ascension neo2046 電視遊戲討論版 277 03-27-14 12:47 PM
God of War IV ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 12-23-11 02:49 PM
God Of War II nakakula 攻略及心得交流區 25 11-15-07 12:11 PM
[PS2]God of war Q頭 電視遊戲討論版 4 07-23-05 03:21 PM

現在的時間是 07:03 AM

手機版 | APP版