Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
電視遊戲討論版>ポケットモンスター Let's Go! ピカチュウ・Let's Go! イーブイ|對應中文|發售中
charcsc2000 12:27 PM 05-30-18
作者: lineage19:
可能成個育成系統係跟pkm go, 唔係行lv個體努力種族值
係行cp值
伏到咁....要等REVIEW先可以唸下係咪入手...
我比例想要傳統個隻玩法...
lineage19 12:27 PM 05-30-18
作者: 強化人間ですの~★:
玩CP咋,你想要六圍同努力值?

Bingo, 果然係行cp系統...

Sent from my iPhone using Gaforum
charcsc2000 12:31 PM 05-30-18
Bingo, 果然係行cp系統...

Sent from my iPhone using Gaforum
咁樣已經不是黃版REMAKE...
只係用黃版做包裝做個GO系統...等D小朋友不用周圍去捉精靈咁危險...安在家中...
lineage19 12:35 PM 05-30-18
作者: charcsc2000:
咁樣已經不是黃版REMAKE...

只係用黃版做包裝做個GO系統...等D小朋友不用周圍去捉精靈咁危險...安在家中...

岩呀,呢隻只能單純當係隻關都地圖的pkm go...

個地位都幾明顯下,拉返只玩pkm go的人入返系列作

信長 12:35 PM 05-30-18

2019 那隻先係完全新作
ROCAS 12:36 PM 05-30-18
Core fan表示畫面算又提升左,但都係等正傳算...
neo2046 12:39 PM 05-30-18
『精靈寶可夢 Let's Go ! 皮卡丘 / 伊布』介紹影片
https://youtu.be/GgF2Tnblfr8
作者: :

iu fu pig 12:44 PM 05-30-18
作者: charcsc2000:
沒野生戰鬥即係得返野生捉精靈???
唔係好明佢想點...
但佢可以捉完再轉過去手機版PM GO??
如果得應該可以減輕現實周圍走捉精靈....
Go個概念喺想你周圍走,但喺又比你喺屋企捉
PM go好成功,不過老任點都唔明light gamer始終都喺light gamer
唔會因爲你嘅副產品拉到人玩 core嘅

NDS同wii之後都唔明咩?
只有死忠,玩開嘅會支持你,硬喺要賣老粉嘅愛去氹 light 玩家
雖然會更加期待正統作,不過咁樣消費pokemon呢個IP個人唔樂意見到
因為吸引唔到人真正喜歡Pokemon,只喺吸引到追潮流嘅人
zzzdx 12:50 PM 05-30-18
可以GO傳Switch,可唔可以Switch傳GO先,我想開埋D關都地區限定
同埋可以掉曬堆關都神獸去Switch度當倉
N0T51B 12:52 PM 05-30-18
作者: andydy:

用一隻黃重製去試試SWITCH平台和GO的連動這想法不錯。仲有硬塞個雙打入去我覺得好奇怪(因為我心目中POKEMON一向都係好個人的遊戲,直情唔會無端端借俾人玩)
咁係因為老任想以share joy-con 宣傳啲無switch或者未玩過Pokemon 嘅人
呢隻game係一隻Pokemon正傳入門game, 主要用嚟吸班go玩家/新一代小朋友,為出年新作做勢
lineage19 12:54 PM 05-30-18
作者: iu fu pig:
PM go好成功,不過老任點都唔明light gamer始終都喺light gamer

只有死忠,玩開嘅會支持你,硬喺要賣老粉嘅愛去氹 light 玩家
雖然會更加期待正統作,不過咁樣消費pokemon呢個IP個人唔樂意見到

其實諗深一層,咁做係可以理解既

始終core fans唔係一下就會變成core, 總會有由light轉變到core的過程。

上年pkm go成功引到一大班pkm的新user, 甚至入埋全球的top10課金排名內。
呢點本傳甚至gamefreak點做都做唔到

拎住呢個數的user老任又的確冇理由唔做野既
所以先會出呢隻去引返佢地入本傳

老任都明咁會令 core user失望(始終期待左好耐),所以同時講明19年會有正統新作

政策上係合理合邏輯又容易理解
所以睇大家接唔接受到了...

HM 12:59 PM 05-30-18
咁難得黃版remake,竟然係用黎試GO系統
興起既心情一瞬間跌落谷底

最驚係...所謂19年新作係哄住你地班不滿既fans先
其實係謀緊幫fans大換血
lineage19 01:09 PM 05-30-18
作者: HM:
咁難得黃版remake,竟然係用黎試GO系統
興起既心情一瞬間跌落谷底

最驚係...所謂19年新作係哄住你地班不滿既fans先
其實係謀緊幫fans大換血

放心啦,講明左係正統系統

石原恆和社長表示預定於 2019 年推出『精靈寶可夢』系列最新作將會有著與『精靈寶可夢 X/Y』、『精靈寶可夢 太陽/月亮』一樣的遊戲系統。與『精靈寶可夢 Let'Go 皮卡丘』以及『精靈寶可夢 Let'Go 伊布』兩作有著鮮明的對比。
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=7026

neo2046 01:25 PM 05-30-18
Route 14

赤武神 01:26 PM 05-30-18
正傳要時間開發,咁急出唔會有好效果~

現在公布呢隻感覺係新鮮的,同可以話pokemon藍海作品

提早再壯大switch個market share,到時出正傳就和味

對於一個已經冇玩pokemon go/正傳既人,其實呢隻係一個新鮮既常試

佢有手機既簡單但有故事性同元祖pokemon 黃版既包裝,同埋畫面真係算靚仔

另個pokemon掣好屈機下,點都要有個看門口
N0T51B 01:27 PM 05-30-18
我又覺得pm都玩咗22年,
而家已經越來越少人玩
最大鑊係新一代已經又唔多識pm,level-5啲game又咁有成績
再唔轉攻勢死得仲快
GF近年已經將每代遊戲週期減到三年,但係都無乜成績
而家出隻入門game代表佢地都見到問題,肯嘗試去改變
有啲hardcore fans唔like係正常
不過pm唔係DQ, 佢業務已經包括動畫,電影,遊戲,玩具,根本已經係隻巨獸
淨做Hardcore game fans生意邊養得起Pokemon co.
更加唔好講佢正傳銷量一集少過一集
佢如果再搞唔掂新一代小朋友市場佢真係遲早執
lineage19 01:28 PM 05-30-18
作者: 赤武神:
正傳要時間開發,咁急出唔會有好效果~

現在公布呢隻感覺係新鮮的,同可以話pokemon藍海作品

提早再壯大switch個market share,到時出正傳就和味

對於一個已經冇玩pokemon go/正傳既人,其實呢隻係一個新鮮既常試

佢有手機既簡單但有故事性同元祖pokemon 黃版既包裝

另個pokemon掣好屈機下,點都要有個看門口

個制真係幾得,如果有L/R又可以當joycon對應其他game的話,拎黎玩mario kart會幾好笑xddd

neo2046 01:29 PM 05-30-18
reveal trailer reaction
https://youtu.be/DT_B8qNvstg

Akira 明 01:32 PM 05-30-18
個精靈球制可唔可以當POKEMON GO PLUS用
無玩手機版GO,但唔玩買呢隻會唔會少好多樂趣

中文版任記放棄咗?
iu fu pig 01:36 PM 05-30-18
我都理解,所以core 玩家表示遺憾,因為呢個正正喺遊戲界嘅生態
因為好多IP都知粉絲養唔起自己品牌而向light,新市場入手
所以老粉死忠嘅喜好已經喺次要⋯(唔喺首要考慮嘅事項)

但喺都喺果句啦,light gamer嘅喜歡對遊戲嘅本質無乜正面影響
因為light得就預咗你要喺遊戲本質上有所「選擇」
由手機版發出
charcsc2000 01:39 PM 05-30-18
岩呀,呢隻只能單純當係隻關都地圖的pkm go...

個地位都幾明顯下,拉返只玩pkm go的人入返系列作

咁我應該不買了...搵笨...
charcsc2000 01:41 PM 05-30-18
作者: iu fu pig:

沒計啦, 要返工嘛, 又有家庭...仲點樣周圍去捉PM...你話我係間房捉PM就不同又可解壓...
HM 01:42 PM 05-30-18
放心啦,講明左係正統系統

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=7026

最驚係狼來了
強化人間ですの~★ 01:44 PM 05-30-18
注意
能力用CP
淨係提Let's go同go互傳而隻字不提bank

好大機會捉完同正統gen完全唔通
HM 01:44 PM 05-30-18
作者: N0T51B:
我又覺得pm都玩咗22年,
而家已經越來越少人玩
最大鑊係新一代已經又唔多識pm,level-5啲game又咁有成績
再唔轉攻勢死得仲快
GF近年已經將每代遊戲週期減到三年,但係都無乜成績
而家出隻入門game代表佢地都見到問題,肯嘗試去改變
有啲hardcore fans唔like係正常
不過pm唔係DQ, 佢業務已經包括動畫,電影,遊戲,玩具,根本已經係隻巨獸
淨做Hardcore game fans生意邊養得起Pokemon co.
更加唔好講佢正傳銷量一集少過一集
佢如果再搞唔掂新一代小朋友市場佢真係遲早執
就係為左就班豆靚
先會出現XY動畫版強制亞軍呢d笑話
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後

返回主題版面