Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-26-18, 08:11 PM   #11651
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
如果你本身打到白NU盾筆既話呢隻你應該冇用 XD

不過呢隻用黎守應該冇乜用,只係開頭陰下D唔識打既人,遲下我應該都係俾人洗番,不過用黎攻我覺得OK既

而家連盾筆BUFF大馬沙開場砲有埋GGGG都好易打 XD 好爽

此篇文章於 01-26-18 08:17 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 08:14 PM   #11652
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: h0023874 查看文章
睇大家評價好似好兩極,

請教下,整體黎講,值唔值得抽呢?
攻可,防no
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 08:22 PM   #11653
dragonar226
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2007
微妙,夠石可以抽,始終性能獨特
dragonar226 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 08:23 PM   #11654
ShinDou

清晒珠1521排369,等反擊再試陣 XD
舊 01-26-18, 08:30 PM   #11655
h0023874
Junior Member

註冊日期: Dec 2017
多謝大家,我抽黎試試,難得夠石

而且正如師兄之前話齋,NC感覺上耐用過爬山機

咁耐來黎,NC好似好少廢
h0023874 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 08:32 PM   #11656
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: h0023874 查看文章
多謝大家,我抽黎試試,難得夠石

而且正如師兄之前話齋,NC感覺上耐用過爬山機

咁耐來黎,NC好似好少廢
盾god未用過
由手機版發出
舊 01-26-18, 08:34 PM   #11657
h0023874

引用:
作者: J+1 查看文章
盾god未用過
由手機版發出
被光速打臉

仲係心大心細抽唔抽好
舊 01-26-18, 08:37 PM   #11658
J+1
望過黎呀!!!!!!

呢隻ok的,用來針對面係有優勢,係防會比人針先冇用
由手機版發出
舊 01-26-18, 08:37 PM   #11659
ShinDou

你本身有咩勁機用緊先﹖你打唔打到盾筆白NU大馬沙果D﹖
舊 01-26-18, 08:42 PM   #11660
h0023874

我有盾筆白NU,打大馬沙通常係鬥快,用純白射死佢

反而最怕既係公主(YF29),唔知點檔佢,又試過GB殺到最後比佢一直分身,食左3次防衛技而死.... 黑到呢
舊 01-26-18, 08:48 PM   #11661
dragonar226

而家易處理號先無咩用,將來出唔出其他減傷機配合就唔知了
怕後悔就趁確定抽好D
舊 01-26-18, 08:53 PM   #11662
ShinDou

GB單挑YF29食3次防衛技我都試過,而家我有無限甲兒好易,號都可以秒到YF29

但你有盾筆白NU我覺得唔駛抽喎,YF29你用白NU秒唔到佢咩﹖

YF29用閣下果D雙RESIST唔俾佢洗珠同燒已經好穩

此篇文章於 01-26-18 08:57 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 09:00 PM   #11663
h0023874

引用:
作者: ShinDou 查看文章
GB單挑YF29食3次防衛技我都試過,而家我有無限甲兒好易,號都可以秒到YF29

但你有盾筆白NU我覺得唔駛抽喎,YF29你用白NU秒唔到佢咩﹖
其實我攻好少出白NU,可能我仲未用慣吧

同埋通常鬥快陣,白NU無指揮,好似好難佔一席位?

依家最怕係見到白NU + destroy + 風歌 + 盾筆 + 公主/4G/etc 之類既陣
舊 01-26-18, 09:05 PM   #11664
ShinDou

白NU DESTROY 風歌 盾筆 YF29 我成日見,配拳GGGG好少見到,拳GGGG通常連埋大積加古鐵真31OMG果D想狂出屈機技

以前我都唔會打呢個白NU陣,除非佢SET左掛仔俾我無限甲兒屈機

如果打上面個白NU陣當佢係兩砲,頭先我好似都打過1次呢個陣,佢盾筆係BUFF DESTROY,我係號BUFF盾閣下擋白NU果條線,號前面擺無限甲兒,出埋GB,出多隻死BUFF加20%攻,唔難殺

如果YF29換拳GGGG應該都係差唔多有無限甲兒就打到佢,好彩D唔CRI既話1野勇氣秒左
舊 01-26-18, 09:08 PM   #11665
h0023874

引用:
白NU DESTROY 風歌 盾筆 YF29 我成日見,配拳GGGG好少見到,拳GGGG通常連埋大積加古鐵真31OMG果D想狂出屈機技

以前我都唔會打呢個白NU陣,除非佢SET左掛仔俾我無限甲兒屈機

如果打上面個白NU陣當佢係兩砲,頭先我好似都打過1次呢個陣,佢盾筆係BUFF DESTROY,我係號BUFF盾閣下擋白NU果條線,號前面擺無限甲兒,出埋GB,出多隻死BUFF加20%攻,唔難殺

如果YF29換拳GGGG應該都係差唔多有無限甲兒就打到佢,好彩D唔CRI既話1野勇氣秒左
Destroy會唔會一野秒到號呢

係喎號滿血唔會被秒,自膠
舊 01-26-18, 09:10 PM   #11666
ShinDou

秒唔到,1定淨20%,佢唔夠快開第2砲的,號好易秒到盾筆
舊 01-26-18, 09:17 PM   #11667
h0023874

引用:
秒唔到,1定淨20%,佢唔夠快開第2砲的,號好易秒到盾筆
聽落好似幾正

睇黎攻都算好好用,係守悲劇D姐,不過依家我覺得大多數陣都守唔到,係偶然陰到人一兩野,已經收貨
舊 01-26-18, 09:19 PM   #11668
ShinDou

我覺得攻真係唔差,最起碼以前打唔到既陣好多而家都打得到 XD

守都真係唔知可以點擺,因為而家連大馬沙開場砲都打得到了 XD

不過有時都係會有意外,如果對面多珠同埋咁岩DESTROY出完招之後有另1隻機郁到又夠珠開到MAP砲既話就可能岩岩秒到號,我覺得號都算係易死既就算攻人都,不過佢BUFF有特甲人真係好堅

同埋號係打唔到大激勵哥

此篇文章於 01-26-18 09:24 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 09:24 PM   #11669
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
盾GOD唔係NEW COMER

隻號對用起手大沙守既我來講好大影響, 又要唸過點守
白騎如果對面有YF29 DESOTRY之類我好少出佢, 如果號放守陣應該要放一隻好坦既機頂前面, 可能我沒
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-18, 09:27 PM   #11670
ShinDou

號前面都冇乜可能有好頂既機啦,而家乜機白NU都秒既 XD
舊 01-26-18, 09:36 PM   #11671
h0023874

放今次個獎品太陽之牙會唔會有D機?
舊 01-26-18, 09:40 PM   #11672
dragonar226

好多人咁做,但咁同叫YF29打佢洗珠有咩分別......

最大問題係做盾個部機想拎黎守gggg/destroy多過守佢,號反炒力又唔夠呢2部勁
舊 01-26-18, 09:45 PM   #11673
ShinDou

係喎,太陽牙身後甲200%再輕減20%耐性30%仲要點唔到佢淨係會中MAP砲,最衰太陽牙唔識補血 @@

正常號前面應該要擺特甲唔俾YF29洗珠,最好條線封埋純白洗珠

此篇文章於 01-26-18 09:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 01-26-18, 10:02 PM   #11674
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: ryvius123 查看文章
盾GOD唔係NEW COMER
原來係年代card

http://blog.livedoor.jp/world_kururi.../25330635.html
由手機版發出
舊 01-26-18, 10:15 PM   #11675
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
係喎,太陽牙身後甲200%再輕減20%耐性30%仲要點唔到佢淨係會中MAP砲,最衰太陽牙唔識補血 @@

正常號前面應該要擺特甲唔俾YF29洗珠,最好條線封埋純白洗珠
都係純白一發射爆
由手機版發出

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 10:39 AM

手機版 | APP版