Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-10-18, 10:28 AM   #2626
番薯勤
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: lasthero1029 查看文章
請問趙氏突3速一定比攻3速好嗎?
由手機版發出
冇一定
將器能力成日改

突好少少啲係因為趙氏本身細馬白兵機會好少
差唔多所有情況都係搵機會突擊
但攻3藍都夠做啦

舊 02-10-18, 01:01 PM   #2627
lasthero1029
Junior Member

註冊日期: Feb 2018
引用:
作者: 番薯勤 查看文章
冇一定
將器能力成日改

突好少少啲係因為趙氏本身細馬白兵機會好少
差唔多所有情況都係搵機會突擊
但攻3藍都夠做啦
咁假設係兵三藍呢,會唔會差好遠??
網上有人讓出兵三藍
突三藍未搵到

@各位師兄
會唔會有突三藍可以讓出?真心想搵
由手機版發出
lasthero1029 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:22 PM   #2628
番薯勤

引用:
作者: lasthero1029 查看文章
咁假設係兵三藍呢,會唔會差好遠??
網上有人讓出兵三藍
突三藍未搵到

@各位師兄
會唔會有突三藍可以讓出?真心想搵
由手機版發出
原來你想比錢直接買咭
如果係咁我唔敢亂講

有冇大大知突擊將器亂數值幾多

舊 02-10-18, 01:43 PM   #2629

引用:
原來你想比錢直接買咭
如果係咁我唔敢亂講

要搵靚卡除左換,都係直接收嫁啦師兄係咪?
自己想搵既野,一張半張用多少少錢都值得:)
舊 02-10-18, 01:51 PM   #2630
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
原來你想比錢直接買咭
如果係咁我唔敢亂講

突擊依家好似固定2.X%一下

趙氏突3藍>兵3藍>>>攻3藍

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 01:55 PM   #2631

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
突擊依家好似固定2.X%一下

趙氏突3藍>兵3藍>>>攻3藍
趙氏突3藍>攻3藍>>>兵3藍,咁先岩對吧師兄?
舊 02-10-18, 02:17 PM   #2632

突3藍22000-30000円
攻3藍15000-22000円
兵3藍8000-12000円

呢d價都見過,不過本人唔識拍賣場既交易,果d機會唔係我的
所以係呢度睇下請求各位大佬睇下搵唔搵到
舊 02-10-18, 02:20 PM   #2633
GUSTAV
The One
poor

呢隻GAME突落高武到好Q痛 你多個兵平時白兵會勁好多 低打高都可以突多2-3下

反而攻擊力 突低武又唔係勁過突擊 突高武又冇FEEL
騎兵既5武攻升其實好弱

舊 02-10-18, 02:54 PM   #2634

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
呢隻GAME突落高武到好Q痛 你多個兵平時白兵會勁好多 低打高都可以突多2-3下

反而攻擊力 突低武又唔係勁過突擊 突高武又冇FEEL
騎兵既5武攻升其實好弱
點都都好過兵速速速既
低武兵升就真心冇咩用,磨白兵又冇用,
攻擊起碼可以當係提升1武,
開技果陣都當原6武再加技既增成,
點都發揮比兵3藍好,係差過突3藍...丁丁
不過咩三藍都好啦,點都比突2藍+雜好好多,
突同攻各有特色,見人見智啦,
但少一速就係差距遠左好多(個人意見)

補句:其實好多高手用趙氏都冇用兵器都好勁,
我係因為想蓄好野先黎搵各大佬既
(好奇怪,日拍賣突3速既人多過攻3速,即係攻3速有人留?)
舊 02-10-18, 04:01 PM   #2635
GUSTAV
The One
poor

講兵速速速勁過攻速速速你又唔信

咁低品LOOPER既我冇野可以補充了

舊 02-10-18, 06:02 PM   #2636
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
自己心入面都有曬答案既
其實唔駛特登拎出黎問人要人認同既

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 06:50 PM   #2637
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
我淨係知用桃園隻趙氏要兵力好過另外2隻

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 06:53 PM   #2638
psidef

註冊日期: Apr 2007
要兵力應該係考慮生存力問題.

舊 02-10-18, 08:47 PM   #2639
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
梗係100%兵速速速好過攻速速速啦
今集騎食箭比以前扣多左,以前起突除非武力差7~8以上否則同唔扣無分別
細騎突完成日食箭+亂戰,你拉開到起突成日都無1~2成兵
就算起突中比隻大弓射1~2C都無1~2成

突速速速無話勁到無得比,但係最大效益化一定係呢款
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 09:11 PM   #2640

引用:
作者: MR.CD-ROM 查看文章
梗係100%兵速速速好過攻速速速啦
今集騎食箭比以前扣多左,以前起突除非武力差7~8以上否則同唔扣無分別
細騎突完成日食箭+亂戰,你拉開到起突成日都無1~2成兵
就算起突中比隻大弓射1~2C都無1~2成

突速速速無話勁到無得比,但係最大效益化一定係呢款
受教了受教了
小弟個人應為
其實有3藍已經是神卡了,
至於突/兵/攻那個好,都有不同的看法,
三種都有不同的玩家喜歡,那就不說了
不過牙,
直接看日本的價格最簡單
大概不會差一點的東西會比好一點的東西貴吧

我都說了,我想在這裡找各大佬,看看有沒有3速的可以割愛賣我而已
舊 02-10-18, 09:49 PM   #2641
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
https://www.youtube.com/watch?v=lNk1ZUB3664
自High片
蜀吳成22c仲要五氣會不會太痴線
打完呢條片就輸左場一騎討game再四連敗直插番落去

--
另外大水計有四智確殺咁勁?有一場比人針住甘寧沖無得打…

此篇文章於 02-10-18 09:52 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-10-18, 11:37 PM   #2642
MR.CD-ROM
Game Master

引用:
作者: maxwaver 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=lNk1ZUB3664
自High片
蜀吳成22c仲要五氣會不會太痴線
打完呢條片就輸左場一騎討game再四連敗直插番落去

--
如果相手唔開空振手刀應該可以用花麗守到
汎用計略 水計 曹華など ・ダメージ増加 ▲

此篇文章於 02-10-18 11:45 PM 被 MR.CD-ROM 編輯。
舊 02-10-18, 11:41 PM   #2643
MR.CD-ROM
Game Master

POCKET新卡?

舊 02-11-18, 12:00 AM   #2644
番薯勤

引用:
POCKET新卡?

同郭皇后一樣早過街機版出

蜀國+女咭
大家聞唔聞到陣廚味

舊 02-11-18, 01:47 AM   #2645
柚原このみ

引用:
作者: maxwaver 查看文章
三知至確殺,四知你應該扣左少少血至被沖
自己用駿弓成日比三騎大水計壓
試過吳夫人出城即按賢母,但同時出計都係對面大水優先
因為自己有兩隻弱智,如果唔用奧義加知連城都出唔到

此篇文章於 02-11-18 01:51 AM 被 柚原このみ 編輯。
舊 02-12-18, 03:44 PM   #2646
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
SEGA 正版授權卡牌對戰手機遊戲《三國志大戰》即將登陸臺灣 搶先釋出原畫

https://gnn.gamer.com.tw/2/159102.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-18, 08:08 PM   #2647
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
大德終於上到1品下.....反正都係到此一遊好快就跌返落去
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-18, 10:05 AM   #2648
MR.CD-ROM
Game Master

https://www.youtube.com/watch?v=IpMNNpjljAY

魏武弓連環
EX荀彧可以咁玩…
舊 02-13-18, 10:59 AM   #2649
柚原このみ

引用:
https://www.youtube.com/watch?v=IpMNNpjljAY

魏武弓連環
EX荀彧可以咁玩…
同佢打過之後完全無再睇佢d片

舊 02-13-18, 12:50 PM   #2650
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
Dup post del

此篇文章於 02-13-18 12:57 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 07:13 AM

手機版 | APP版