Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-25-15, 12:51 PM   #1
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
香港學生妹是最好的

四年前曾經畫過五個香港學生妹
今日心血來潮畫翻
發覺畫功冇特別靚過
希望大家鍾意

舊畫

此篇文章於 05-25-15 12:53 PM 被 smalltung 編輯。
smalltung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 03:32 PM   #2
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
點會冇進步, 新果張構圖上色表情線條全部都進步晒啦

唯一係雨量...近來係咁落, 你果邊都係冇乜

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 09:47 PM   #3
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: D.K. 查看文章

雨量呢樣野,
佢張圖先至實反映真實
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 10:14 PM   #4
smalltung

引用:
作者: D.K. 查看文章

構圖係俾心機過以前
不過我d線條咁簡單冇得話靚唔靚

雨量…學生妹你想有幾豪雨呀!!!
true & pure!!

引用:
作者: axe1292 查看文章
雨量呢樣野,
佢張圖先至實反映真實
個個焦點放錯晒

舊 05-26-15, 01:20 AM   #5
reiyaw
Crazy Gamer
絶望を焚べよ

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code4081 6920 1571
PSN  IDReiYaw
XBox Live Gamertag360已丟
香港真‧JC/JK既B有80已經係Top level...可惜係二次元世界入面80只係起跑線...

any肥,藍色校連身裙 / 收腰類旗袍真係無得輸

reiyaw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 03:43 AM   #6
遊戲怪
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
大家都在進步同時 自己畫功不段落後~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 06:08 AM   #7
haha3156
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
加油

另外,很期待你畫新一話的廢柴學園

舊 05-26-15, 09:46 AM   #8
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: axe1292 查看文章
雨量呢樣野,
佢張圖先至實反映真實
近年雨量好似提升左
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 12:10 PM   #9
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
最少構圖有進步了,說來你的漫畫何時有新的呢?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-15, 08:53 PM   #10
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
學生妹
令人看得很舒服的用色。

舊 05-26-15, 09:57 PM   #11
smalltung

引用:
作者: reiyaw 查看文章
香港真‧JC/JK既B有80已經係Top level...可惜係二次元世界入面80只係起跑線...

any肥,藍色校連身裙 / 收腰類旗袍真係無得輸
幾年前將五個學生妹分別upload上pixiv
的確旗袍既點擊最高
似乎日本方面同你差唔多口味

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
大家都在進步同時 自己畫功不段落後~
唔會落後既~
畫畫好似踩單車
就算好耐冇踩,一踩就好快pick up翻

其實我畫畫都係為開心
唔發表偉論啦

引用:
作者: haha3156 查看文章
加油

另外,很期待你畫新一話的廢柴學園
廢柴漫畫緩慢進行中

引用:
作者: 真!DC 查看文章
近年雨量好似提升左
由手機版發出
你…
警察叔叔就是這個人…

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最少構圖有進步了,說來你的漫畫何時有新的呢?
謝~五個人的構圖都搞左幾耐下
構思緊新故事
真係好想快d畫

引用:
作者: 月牙火介 查看文章
學生妹
令人看得很舒服的用色。
月牙兄
最近都畫線條簡單的人物
反正複雜既線條我handle唔到

舊 05-28-15, 12:48 AM   #12
【子夜】