Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-25-14, 12:34 PM   #1
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區

邊個未問淮金正恩就登陸太陽 ?

http://panasiacc.com/entertainment/

間公司紅色背景, 幾個內地人來香港出 D 野叫香港音樂, 係咩野目的 ?
已經有大量五毛出動

此篇文章於 05-26-14 10:37 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 01:27 PM   #2
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我X
飲飲下水真係噴左

有說佢地入侵香港樂壇係要令香港人自己都唔中意自己既音樂.
其實香港樂壇已經死左, 洗乜你入侵.

真正目的係同化.
今日班大陸人拍 MV 唱腸歌, 拍心口話自己本地出品, 你可以唔理, 他日周街大小便外國人入你數你係咪可以無所謂 ?

此篇文章於 04-11-14 02:04 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-11-14, 01:50 PM   #3
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
彈開啦香港畢業歌我只要告別校園時已經夠了最多要埋twins 嗰首
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 01:55 PM   #4
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
呢排咁多妖怪出末~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 01:59 PM   #5
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
>>今日班大陸人拍 MV 唱腸歌你可以唔理, 他日周街大小便外國人入你數你係咪可以無所謂 ?
唔鍾意睇大陸劇既唔會轉亞視/cctv睇
唔鍾意香港樂壇既唔會聽呢d歌
唔係有無所謂既問題
我想知可以點理.....

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 02:00 PM   #6
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: J+1 查看文章
彈開啦香港畢業歌我只要告別校園時已經夠了最多要埋twins 嗰首
由手機版發出
仲有之前青出於藍果首都ok

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 02:03 PM   #7
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

聽返首正音先
舊 04-11-14, 02:18 PM   #8
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: J+1 查看文章
由手機版發出
V家廚表示有櫻之雨就夠

...是說香港的廣東話畢業歌你櫻花季什麼

舊 04-11-14, 04:02 PM   #9
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: ヨコ男 查看文章
唔鍾意睇大陸劇既唔會轉亞視/cctv睇
唔鍾意香港樂壇既唔會聽呢d歌
唔係有無所謂既問題
我想知可以點理.....
如果人地見你玩 PAD 都係課神魔你又係咪無所謂

有鍵盤咪按個 dislike or report.
留句返大陸啦你, 做個鍵盤戰士, 有少少用過死人留個 RIP.

有手打字, 有口講野, 中英日我都盡自己能力講清楚香港唔係中國大陸 lor.

發揮自己卑微既影響力, 曾經令個學中文既鬼佬 fd 唔學簡體.

當然, 你都可以曾經想力陳已見, 最後選擇沉默, 認為沉默是必要的.
舊 04-11-14, 05:39 PM   #10
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
其實哩度大家都知香港舊時黃金時期D歌都係出自日本人手

香港作曲不嬲無乜料到

依家直接聽J/K POP咩好囉

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-14, 06:48 PM   #11
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
呢個FORUM有幾多個會聽廣東歌...

舊 04-11-14, 07:40 PM   #12
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
最多咪又係陳奕迅

舊 04-11-14, 10:01 PM   #13
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

真,我中一左右開始聽黃耀明,同人講中意黃耀明,人地既反應好似聽到我話我殺左人咁
由手機版發出

此篇文章於 04-11-14 10:21 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-11-14, 11:47 PM   #14
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
做咩有人post西野首歌出黎, 我完全聽唔出上面邊一首歌抄左wo
d音都唔同既

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-14, 12:33 AM   #15
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Alata 查看文章
做咩有人post西野首歌出黎, 我完全聽唔出上面邊一首歌抄左wo
d音都唔同既

best friend 都未聽過學咩人聽拾音社 ?

高低起伏有唔同, 不過節奏抄到足

此篇文章於 04-14-14 08:57 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 04-14-14, 11:10 AM   #16
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
真,我中一左右開始聽黃耀明,同人講中意黃耀明,人地既反應好似聽到我話我殺左人咁
由手機版發出
明哥fans握個手XD

同埋加映:
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-14, 11:41 AM   #17
ヨコ男
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
真係識貨, akb經典中既經典你都抄

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-14, 04:35 PM   #18
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
熱血時報有節目訪問佢地,主持忍到笑個下好野
音樂係文化,文化係互相影響同分享無話抄唔抄(印象大意),重勁過神抄

舊 05-10-14, 02:19 PM   #19
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

轉腳果度笑到我丫
舊 05-10-14, 09:51 PM   #20
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
上等人的媽媽切個蘋果都華麗過人...

舊 05-10-14, 10:06 PM   #21
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
呢pat野系咪紅色集團出錢攪?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-14, 07:12 AM   #22
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
SOR十秘左右熄左

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 09:49 PM   #23
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
突然覺得加加減減同e-kids都唔係好差姐

kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 10:02 PM   #24
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
新歌 天堂鳥 - What You Want
又ok返wor

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-14, 10:20 PM   #25
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
Mv會有夏蕙bb

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
北韓 vs 南韓 Round 2 小白熊 ~清談館~ 11 08-11-11 10:28 AM
北韓の教科書 phil077 ~清談館~ 34 07-23-07 08:33 PM
[轉載] 北韓笑話七則 phil077 ~清談館~ 20 06-27-05 07:31 AM
北韓的軍官 機動盜賊首領-電 ~清談館~ 16 06-18-05 09:40 PM
日本對北韓 Norm 體育版 38 02-26-05 10:10 PM

現在的時間是 11:59 AM

手機版 | APP版