Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-12-17, 12:39 PM   #126
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: J+1 查看文章
想知你定義的大作係點
出O係SWITCH就係大作了

舊 12-12-17, 12:41 PM   #127
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
switch似會出小品多d

oe neo淨係覺得場場都打好耐,殺極都唔完咁,故事又唔夠正傳咁好,係戰鬥ok既因為真係要講戰術,冇得改勁1部掟出去無雙,但節奏太慢好易悶
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 12:53 PM   #128
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
NS已去到家用機級數,再出小品會好難睇。

之前試新系統唔敢落重注,失敗咗就賴哂落個系統唔得,但我認為係其他因數唔配合先會死得咁難睇囉。(NEO賣得3萬,OE無實體版冇店頭數字)
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 12:55 PM   #129
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: koreating 查看文章
睇過港版條片,真係已用返香港嘅中文名,必買港版
雪霸,飛雲:
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:01 PM   #130
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
上次試過中文版
無敵鐵金剛真係好脫力
今次玩番日版算
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:04 PM   #131
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
今次我應該繼續中文版,譯名呢d冇期望就冇失望啦,不過近代機戰d故事愈來愈複雜,我又冇學過日文,如果日文版靠估驚明唔晒個故事
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:08 PM   #132
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
點解呢隻沒NS版....唔想再買GAME係PSV度....
機戰應該要帶出街玩嫁...
請問一下係咩理論@@

長時間操作既戰略遊戲點解出街玩會比較適合

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:08 PM   #133
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
條片D對白就係第時GAME入面D翻譯? D句子都譯得好生硬下...

舊 12-12-17, 01:16 PM   #134
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: ShinDou 查看文章
今次我應該繼續中文版,譯名呢d冇期望就冇失望啦,不過近代機戰d故事愈來愈複雜,我又冇學過日文,如果日文版靠估驚明唔晒個故事
+1,有中文真係玩得舒服好多
上集V我買中文都爆左三次
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:17 PM   #135
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
覺得睇劇情都睇成半個鐘好難街玩
斷開左再玩又要諗番頭先劇情講乜
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:19 PM   #136
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
我反而幾中意街玩,一有機戰我就長帶3DS PSV返工睇劇情…
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:23 PM   #137
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: mario0606 查看文章
我反而幾中意街玩,一有機戰我就長帶3DS PSV返工睇劇情…
我自己就係家玩 因為做飲食根本唔會有時間係出面玩

講到尾都係因人而異
而唔係一句咬定 出街比較適合

舊 12-12-17, 01:23 PM   #138
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: GN00508771 查看文章
請問一下係咩理論@@

長時間操作既戰略遊戲點解出街玩會比較適合
咁我又明佢
唔係個個都咁得閒可以成日有長時間坐響屋企煲game
比我買都買psv版,出街搭車打一場半場就落車,隨時可以玩

P.s. 個人覺得psv攜帶性係幾ok

舊 12-12-17, 01:24 PM   #139
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
隻艦外星人超科技宇宙船來
有光線炮有field架
外星超科技有光線炮有field到今世紀要洗鬼咁大隻

某小學生SS Size都齊晒

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:42 PM   #140
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
X應該NS出前已經開始製作,我諗已經有另一個project開始咗。

NS機戰一定會有,不過唔知會係實驗作品定係主力作品。
睇過往經驗,其實機戰都無幾可多機種同步
今次唔講可能係Bandai保留遲出X落NS嘅權利
未必一嚟就新作
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:28 PM   #141
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: yorkyork 查看文章
有D似正義聯盟電影,
兩邊都討好唔到兩頭唔到岸,
OE其實幾好玩啊
NEO我覺得好玩,OE我一D都唔覺好玩...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:41 PM   #142
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
不如咁講
所謂“出街打”除左搭長途車之外仲有咩情況
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:57 PM   #143
風之將

註冊日期: Jan 2005
魔神英雄傳唔知包唔包埋OVA,龍皇丸有得着埋金色盔甲

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 02:57 PM   #144
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: leungky1 查看文章
睇過往經驗,其實機戰都無幾可多機種同步
今次唔講可能係Bandai保留遲出X落NS嘅權利
未必一嚟就新作
咁我唔介意佢將ALPHA系列 remake出係NS

舊 12-12-17, 03:00 PM   #145
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Kain 查看文章
不如咁講
我諗...飛機,番工好HEA

引用:
作者: GN00508771 查看文章
咁我唔介意佢將ALPHA系列 remake出係NS
最麻煩是第一集GIANT ROBOT吧

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:10 PM   #146
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
不如咁講
咁睇你咩工種啫
我成日都出街做嘢周圍去,隨時搭車來回嗰程耐過我做單JOB
咁當然係出街打有著數
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:14 PM   #147
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
"出街打"呢家野真係人人不同

就講番工搭車
同樣一個鐘左右車程
一個搭巴士
一個搭鐵路
命運都好唔同
唔同位上又好唔同

個人另外會所謂"出街打"的時間,一係lunch時間(公司)打,或者星期6/日食tea/brunch 食完hea下個陣打
一到行一到打我做唔出了
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:15 PM   #148
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: fami~yan 查看文章

最麻煩是第一集GIANT ROBOT吧
唉唔係佢alpha 2就唔會攪成咁
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 03:23 PM   #149
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
不如咁講
屋企幾個「大人」要觀賞吵吵鬧鬧劇集時,
小的就會靜靜地坐埋一邊打。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 04:52 PM   #150
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
http://www.goodsmile.info/ja/moderoid/
唔怪得出番マジンカイザー

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Rise of the Tomb Raider (系列20週年紀念加強版 PS4/XBONE/PC 發售中) ahleung 電視遊戲討論版 451 11-22-16 10:03 AM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[多機種] ワンピース バーニングブラッド『ONE PIECE BURNING BLOOD』| 中文版 | PS4/XB1/PS Vita | 發售中 安安 電視遊戲討論版 4 04-21-16 10:39 PM
[徵求] PS4 / PSV Games DabaMyroad 買賣專區 2 11-10-15 07:10 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM

現在的時間是 11:51 PM

手機版 | APP版