Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-11-13, 11:32 AM   #251
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
唔怪鬼得咁耐都冇確認過係咪有行貨…原來出中文版
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 11:44 AM   #252
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: tung999 查看文章
中文版咩語音 !!(重點

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 11:47 AM   #253
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
反正你地該訂既都訂晒啦
有所謂咩

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:02 PM   #254
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
中文版一定又係等好耐,買日版算數
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:43 PM   #255
LemonCoke
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code3823 8824 1251
PSN  IDLemoncoke
XBox Live GamertagLemoncoke
引用:
作者: pet3 查看文章
中文版咩語音 !!(重點
收錄語言
語音
日文、英文

字幕
繁體中文、韓文
LemonCoke 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:49 PM   #256
pet3
The One

引用:
作者: LemonCoke 查看文章
收錄語言
語音
日文、英文

字幕
繁體中文、韓文

我聽netnet話
玩中文版

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 07-11-13, 12:51 PM   #257
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
竟然日英雙語 咁等中文版啦=v=
http://asia.playstation.com/tw/cht/newsdetail?id=790
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 12:52 PM   #258
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
引用:

我聽netnet話
玩中文版
PSV邊關佢事
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 01:08 PM   #259
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
一句講哂:中文版冇特典就無視

此篇文章於 07-11-13 06:41 PM 被 滅龍士 編輯。
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 01:24 PM   #260
安安

註冊日期: Jan 2002
http://gnn.gamer.com.tw/7/82807.html
1舊水台幣特典
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 01:44 PM   #261
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 安安 查看文章
咁平?肯定有伏

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 01:51 PM   #262
LemonCoke

引用:

我聽netnet話
玩中文版

佢支持嘅只係行版/行機.
同中唔中文冇關係喎...........
舊 07-11-13, 03:01 PM   #263
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 安安 查看文章
睇黎即係
行貨+特典+另外買 日PSN online code(如有) , 都仲平過買日版.. (如果沒有炒價...)
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 03:09 PM   #264
pet3
The One

引用:
作者: BlackWing 查看文章
PSV邊關佢事
引用:
作者: LemonCoke 查看文章

佢支持嘅只係行版/行機.
同中唔中文冇關係喎...........
佢果套理論唔係
唔支持行貨 就不會出中文版
出了中文版不支持 ,就無下次嘛

理論
無話只係得3ds既(佢的心意就難講

不過中文版幾時出是一個問題
繁體中文版:2013 年秋季
也就是.....玩日版安定~

FGO 目標預算

此篇文章於 07-11-13 03:13 PM 被 pet3 編輯。
舊 07-11-13, 04:16 PM   #265
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
佢果套理論唔係

理論

香港PSN太廢, 支持唔落, 有online pass既game買硬日版, 冇就睇價錢

舊 07-11-13, 05:26 PM   #266
LemonCoke

引用:
佢果套理論唔係

理論

其實, 我支持中文版嘅.
不過,
一, 呢隻算係動作遊戲, 故事上要太多字嘅機會少啲.
我睇英文應該可以知故事大約講緊乜.
二, 佢太遲公佈喇,
我前日先落佐訂訂英文版.............
舊 07-11-13, 05:34 PM   #267
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
香港PSN太廢, 支持唔落, 有online pass既game買硬日版, 冇就睇價錢
唔係呀, gundam breaker 同日有, 幾好xd

舊 07-11-13, 08:53 PM   #268
Alucard_Lam
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2009
預訂行貨日版的特典Dragon’s Crown插畫集是送的,數量有限,訂完即止,住香港嘅師兄聽日快手訂啦!
Alucard_Lam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 09:41 PM   #269
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: Alucard_Lam 查看文章
預訂行貨日版的特典Dragon’s Crown插畫集是送的,數量有限,訂完即止,住香港嘅師兄聽日快手訂啦!
事實上係n隻game先跟一本特典

btw呢d game冇咩中文化既必要

亦都可能因為字庫少字先中文化

堅決日psn玩日版game

費時好似gravity daze咁買左中文版玩唔到dlc...

舊 07-11-13, 09:48 PM   #270
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: ゆり 查看文章
事實上係n隻game先跟一本特典

btw呢d game冇咩中文化既必要

亦都可能因為字庫少字先中文化

堅決日psn玩日版game

費時好似gravity daze咁買左中文版玩唔到dlc...
OFFTOPIC問
用日PSN玩中文版GRAVITY DAZE會唔會變英/韓字?
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-13, 09:56 PM   #271
ゆり

引用:
作者: dust11 查看文章
OFFTOPIC問
用日PSN玩中文版GRAVITY DAZE會唔會變英/韓字?
一樣係中文

舊 07-11-13, 10:07 PM   #272
pet3
The One

引用:
一樣係中文
但記得第1次入game 時要用正體中文的系統入

FGO 目標預算
舊 07-11-13, 10:16 PM   #273
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
見到日PSN DL版都有得係PSN度預約
特典係送頭像

純日已訂
最怕玩中文會頂唔順d地名譯到長一長都唔明表達乜
DLC日服又dl 唔到,跳樓妹都差d中伏
英文字幕就最好,買多隻美版儲

舊 07-11-13, 10:20 PM   #274
ゆり

引用:
但記得第1次入game 時要用正體中文的系統入
鬼得閒留意呢d野

舊 07-11-13, 10:37 PM   #275
pet3
The One

引用:
鬼得閒留意呢d野
你不用中文的話
會出泡菜仲恐怖

FGO 目標預算

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 11:18 AM

手機版 | APP版