Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-03-16, 08:32 PM   #76
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: kakajit 查看文章
琴日比老闆娘叫我唔好上網住因住比人BAN , 我R底呀...
但我見今日周圍都有...但都唔敢上
其實GAME鋪賣得出嚟, 我買來玩有咩問題, 要怪最多咪代理/廠商自己睇得唔夠緊, 有咩理由去BLOCK玩家, 我真金白銀買,唔係偷唔係搶......
依個做法真係好唔合理
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-16, 09:59 PM   #77
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 19909696 查看文章
其實GAME鋪賣得出嚟, 我買來玩有咩問題, 要怪最多咪代理/廠商自己睇得唔夠緊, 有咩理由去BLOCK玩家, 我真金白銀買,唔係偷唔係搶......
依個做法真係好唔合理
遊戲商想ban既唔係真金白銀買偷跑既人, 而係無俾錢玩翻版流出版既人.

當然ban係好嚴既做法, 會殺錯良民, 所以一般廠商都寧願唔ban.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 05:18 AM   #78
JanSeiji
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
不過,想問你一入GAME有無更新檔要下載?
如果無,可能到6號正日仲有希望,出更新修正返,香港版變返英語+繁中呢?
有更新
死心了
JanSeiji 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 07:25 AM   #79
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
遊戲商想ban既唔係真金白銀買偷跑既人, 而係無俾錢玩翻版流出版既人.

當然ban係好嚴既做法, 會殺錯良民, 所以一般廠商都寧願唔ban.
其實「偷跑」呢樣O野O係咪香港獨有?我呢邊真係未見過,大作有時會有正日MIDNIGHT LAUNCH EVENT,如果無ENEVT,隻GAME上面有時係會貼上一大張"DO NOT SELL BEFORE DD/MM/YY"貼紙咁。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 11:21 AM   #80
ahleung
The One
Bannnned

舊 12-04-16, 11:52 AM   #81
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
繁體字幕、英語配音,目前版本有嗎?
Thx
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 12:02 PM   #82
96neko
Junior Member

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: david 查看文章
其實「偷跑」呢樣O野O係咪香港獨有?我呢邊真係未見過,大作有時會有正日MIDNIGHT LAUNCH EVENT,如果無ENEVT,隻GAME上面有時係會貼上一大張"DO NOT SELL BEFORE DD/MM/YY"貼紙咁。
你個邊係邊?
香港已經唔算d好多偷跑既地方
而且基本上都係偷跑水貨
歐洲同中東個邊先偷跑得多
其實我都唔明ban咩鬼
M$ 同 老任都係好鐘意ban偷跑
今次老任pokemon sun&moon ban左一堆正版偷跑+盜版偷跑(因為老任技術分唔到邊D係正版,邊D係盜版)
好似今次仲要係永久ban,搞到歐洲個邊好多正版人士都係都鬧
反而盜版有方法可以解ban= =
96neko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 02:40 PM   #83
fatboy852

註冊日期: Jul 2006
一開game set做中文,講國語,set 簡體,講英文,到底係繁體中文的人英文差左要聽國語,還是簡體中文的人的英文好左,所以有英文聽???????
fatboy852 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 03:49 PM   #84
hangyodan

註冊日期: Sep 2012
引用:
作者: fatboy852 查看文章
一開game set做中文,講國語,set 簡體,講英文,到底係繁體中文的人英文差左要聽國語,還是簡體中文的人的英文好左,所以有英文聽???????
師兄玩緊嗱? 無問題嗎? 琴日買咗仲未開, 俾完錢先講話6號前開game 前要抆走寬頻線同關wifi, 所以都係等正日先開……
hangyodan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 04:01 PM   #85
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
[設計對白]CRAPCOM:有料ALPHA碟版係唔會有正體字+英文語音,想要O既請等一年後O既正式版。[/設計對白]

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 04:18 PM   #86
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
事件有新發展~!
睇XBOX HK FB話搵CAPCOM跟進DR4未有繁體中文字幕配英語語音問題喎,
咁我可以放心買了!
希望係一週目爆機前會有更新啦~!

https://www.facebook.com/xboxhk/

Xbox HK
4 分鐘 ·
就《Dead Rising 4》未有繁體中文字幕配英語語音的選項,我們現正着手與Capcom更正此問題,有進一步消息將會儘快通知大家。
We are aware of an issue affecting subtitles with ‘Dead Rising 4’ whereby the title, which should also include English voice over and traditional Chinese subtitles does not include this option. We are working with Capcom on a potential fix and will update fans as soon as possible.

舊 12-04-16, 04:20 PM   #87
fatboy852

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: hangyodan 查看文章
師兄玩緊嗱? 無問題嗎? 琴日買咗仲未開, 俾完錢先講話6號前開game 前要抆走寬頻線同關wifi, 所以都係等正日先開……
傷心玩樂中,冇咩問題
fatboy852 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 06:24 PM   #88
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: kakajit 查看文章
琴日比老闆娘叫我唔好上網住因住比人BAN , 我R底呀...
但我見今日周圍都有...但都唔敢上
引用:
依個做法真係好唔合理
引用:
作者: hangyodan 查看文章
網上唔見有新聞話M$/Capcom會ban early player. 其實D game舖有無講上左網既後果? 會唔會只係佢地舖頭俾M$/Capcom blacklist (因為偷步賣)?
舊 12-04-16, 09:51 PM   #89
hangyodan

註冊日期: Sep 2012
引用:
傷心玩樂中,冇咩問題
引用:
網上唔見有新聞話M$/Capcom會ban early player. 其實D game舖有無講上左網既後果? 會唔會只係佢地舖頭俾M$/Capcom blacklist (因為偷步賣)?
琴日喺良品買的, 佢話唔關wifi 等會被 ban a/c, 仲諗住星期六晚可開機玩耐d, 不過佢講到咁嚴重所以都係唔敢玩住, ps4近日d game 都多到玩唔晒, 如佢早d講我可能等行版算……
hangyodan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 10:29 PM   #90

如果BAN 左我實去信消委會投訴,成件事根本唔合理, 佢DETECT唔到老翻定正版就可以殺錯良民? (多年前XBOX360年代HDD壞左,MS唔肯換已經試過, 之後MS死死氣打俾我話可以換新HDD俾我仲送金會員賠償)
舊 12-04-16, 10:36 PM   #91

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
事件有新發展~!
睇XBOX HK FB話搵CAPCOM跟進DR4未有繁體中文字幕配英語語音問題喎,
咁我可以放心買了!
希望係一週目爆機前會有更新啦~!

https://www.facebook.com/xboxhk/

Xbox HK
4 分鐘 ·
就《Dead Rising 4》未有繁體中文字幕配英語語音的選項,我們現正着手與Capcom更正此問題,有進一步消息將會儘快通知大家。
We are aware of an issue affecting subtitles with ‘Dead Rising 4’ whereby the title, which should also include English voice over and traditional Chinese subtitles does not include this option. We are working with Capcom on a potential fix and will update fans as soon as possible.

其實XBHK POST得依條NEWS, 即係佢暗示已經知道有人玩緊啦, 唔係點會有人投訴繁中字冇ENG VOICE....... 仲會BAN嗎?? 定係投訴人已被BAN
舊 12-04-16, 10:40 PM   #92
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
如果BAN 左我實去信消委會投訴,成件事根本唔合理, 佢DETECT唔到老翻定正版就可以殺錯良民? (多年前XBOX360年代HDD壞左,MS唔肯換已經試過, 之後MS死死氣打俾我話可以換新HDD俾我仲送金會員賠償)
只會令你變正日哥2號
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-16, 10:45 PM   #93

引用:
作者: Kain 查看文章
只會令你變正日哥2號
Who is no.1 ?
舊 12-04-16, 11:55 PM   #94
yaya

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Kain 查看文章
只會令你變正日哥2號
正解!

引用:
Who is no.1 ?
唔好提...

黑歷史

其實有得提早玩到, 作為一個gamer, 就應該自己醒水「低調」d啦

否則, 以後無店舖敢提早開賣俾生客, 全世界(超級熟客除外)要正日先有得玩

你覺得咁樣真係會好d??
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 12:05 AM   #95

我無話要大搖大擺唱通街我早左玩. 但萬一真係咁都BAN 我會覺得好唔公道 (我前日唔知已經ONLINE左,仲更新埋,今日先拔左LAN CABLE玩)
MS自己睇唔緊D VENDOR俾佢地早左賣街, 之後走去BAN END USER.......
舊 12-05-16, 10:44 AM   #96
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
好景老闆娘咁講 , 我咁聽...我就照講番出黎~
同日我仲有買其他GAME玩 , 唔急咪聽話唔玩住
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 04:31 PM   #97
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
報料~啱啱信和地庫入手行貨版$359,仲立即過隔離試玩室換到$150點數咭!爽歪歪呀~
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 04:49 PM   #98
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
所謂出貓唔好太高分,呢D唔洗教啦下化

舊 12-05-16, 05:02 PM   #99
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
引用:
作者: jamcat 查看文章
報料~啱啱信和地庫入手行貨版$359,仲立即過隔離試玩室換到$150點數咭!爽歪歪呀~
$359 咁正? 想問下有冇跟X-FIST 係入面
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-16, 05:07 PM   #100
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: jamcat 查看文章
多口問你會唔會買番佢個season pass
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Dead Rising 1/2 Remaster enishi 電視遊戲討論版 88 10-06-17 03:23 PM
[西片] Dead Rising: Watchtower ahleung 電影版 1 03-11-15 10:20 PM
Dead Rising 2: Off The Record neo2046 電視遊戲討論版 215 05-31-13 12:53 PM
Dead Rising (已售) neo2046 電視遊戲討論版 490 11-19-10 04:04 AM
[ETC] Dead Rising in the real world 6402oen 電視遊戲討論版 9 01-17-07 01:53 PM

現在的時間是 11:32 PM

手機版 | APP版