Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-03-17, 10:55 AM   #1626
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
我都係用吳STARTER打到五品中
然而都未成到DECK
小霸王可以點砌?

我都係打咗一朝同兩晚
如果我知間機舖開七點我應該可以打多一朝

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:23 AM   #1627
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: LR猫 查看文章
我都係用吳STARTER打到五品中
然而都未成到DECK
小霸王可以點砌?

我都係打咗一朝同兩晚
如果我知間機舖開七點我應該可以打多一朝
小霸王想點砌都得啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:10 PM   #1628
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
對著雙9開場堅推落黎
打唔到城都有征壓
然後就用武神守你其實好多deck都好難攪

吳國冇孫策或孫堅比人玩填色都玩死
攪到我依家都想用返若王天啟算數...(冇孫策)
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 12:15 PM   #1629
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: kev00269270 查看文章
對著雙9開場堅推落黎
打唔到城都有征壓

正路都係用槍倒城淨低D野開埋個大攻勢守 其實唔會輸太多

舊 07-03-17, 12:37 PM   #1630
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
同個fd打左3日,除左fd有張李典外無中過新R.....
反而一人中一張 張皇后

唔係啦 , 一日3x戰我已經極限,打唔到全日
頭2日多數都係朝早打到lunch,食完去做其他野,買野呀睇野呀咁
之後食完晚飯再打,第3日得半晝,但已經有d打夠都無點戰鬥
個fd 打左94戰,我就77
三日77戰已經超勤力

引用:
對著雙9開場堅推落黎
打唔到城都有征壓

控好D弓射死一隻先...

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 01:03 PM   #1631
kev00269270
Game Master

引用:
作者: ikari28 查看文章
三日77戰已經超勤力

其實我一般都守到城(或者只被打一兩下)
只係一兩下征壓避免唔到
然後好多時全場都追唔返
2隻大槍守城,一般號令唔係咁易打得入
舊 07-03-17, 05:56 PM   #1632
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
同個fd打左3日,除左fd有張李典外無中過新R.....
反而一人中一張 張皇后

唔係啦 , 一日3x戰我已經極限,打唔到全日
頭2日多數都係朝早打到lunch,食完去做其他野,買野呀睇野呀咁
之後食完晚飯再打,第3日得半晝,但已經有d打夠都無點戰鬥
個fd 打左94戰,我就77
我都想咁打可惜這些機會不是我

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 08:39 PM   #1633
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
對著雙9開場堅推落黎
打唔到城都有征壓

建議玩手機版GAME
有孫策印,首次10抽必有1張 5星=金貨60,可以去大機印到1張金!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 10:51 PM   #1634
kev00269270
Game Master

引用:
作者: 冬雨 查看文章
建議玩手機版GAME
有孫策印,首次10抽必有1張 5星=金貨60,可以去大機印到1張金!
抽左5次10連...就第一次保底果張
60金仲留係度睇下遲D有乜好野
舊 07-03-17, 10:52 PM   #1635
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
三日77戰已經超勤力
咁我淨係去打機同買野嘛
引用:
其實我一般都守到城(或者只被打一兩下)
只係一兩下征壓避免唔到
然後好多時全場都追唔返
2隻大槍守城,一般號令唔係咁易打得入
係... 若王開幕好難唔輸城/征, 我見好多人用衝軍頂開幕蜀大, 不過征個邊都係難搞...
我都覺得武神打若王係有D上風, KEEP到節奏唔使打城每一波都贏征已經夠

依家好多左慈wara針番武神

引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
我都想咁打可惜這些機會不是我
你請一日假搵個星期五六日去咪得

引用:
作者: 冬雨 查看文章
建議玩手機版GAME
要摶戰器, 我有運一印就中征壓孫策

此篇文章於 07-03-17 11:03 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:01 PM   #1636
6eo
美波様!

其中一場升格戰, last個場唔記得錄

升格戰

吳國呢副油色WARA幾好玩, 感覺上打大部份主流都有得打下
"
"

引用:
我r石r pt抽左113抽都係得3金 (計埋保底...)

此篇文章於 07-03-17 11:05 PM 被 6eo 編輯。
舊 07-03-17, 11:15 PM   #1637
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
咁我淨係去打機同買野嘛

係... 若王開幕好難唔輸城/征, 我見好多人用衝軍頂開幕蜀大, 不過征個邊都係難搞...
我都覺得武神打若王係有D上風, KEEP到節奏唔使打城每一波都贏征已經夠

依家好多左慈wara針番武神

你請一日假搵個星期五六日去咪得

要摶戰器, 我有運一印就中征壓孫策
你估唔想咩單獨飛行禁止
郭淮想玩但發覺夾求心又好似唔係咁好,當主計又好似未夠力

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 07-03-17, 11:23 PM   #1638
6eo
美波様!

引用:
你估唔想咩單獨飛行禁止
郭淮想玩但發覺夾求心又好似唔係咁好,當主計又好似未夠力
你無鬼用呀你

夾求心打巴能士都ok掛, 不過就算我以前有打開, 依家我都覺得求心巴極難用
主計要2連先有D感覺, 1下好慢咁
舊 07-03-17, 11:24 PM   #1639
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
你無鬼用呀你
我知我廢邊夠大大你勁,可以獨飛
有冇咩魏R多丫
打巴能士搵隻蔡琰 之後都係程昱樂進
得1.3速梗係唔夠快
現家魏四求心馬單咋

舊 07-03-17, 11:29 PM   #1640
冬雨
Game Master
closing

註冊日期: Oct 2002
引用:
遲些都派金、銀、銅貨各60!

Person who spins time.
Person who walks to the future.
It is a story of the "Will".
冬雨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-17, 11:54 PM   #1641
6eo
美波様!

引用:
我知我廢邊夠大大你勁,可以獨飛
有冇咩魏R多丫
打巴能士搵隻蔡琰 之後都係程昱樂進
得1.3速梗係唔夠快
現家魏四求心馬單咋
魏R我得曹仁多
其實本身我都無咩魏R, 得後指, 卞氏, 丁夫人同徐晃(用10緣執番黎, 仲要唔係征壓)
今次中得好少R

樂進要征壓戰器好難搵
程昱我覺得今集扣血快好難用, 1武槍勁快死...
舊 07-04-17, 09:26 AM   #1642
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
魏R我得曹仁多
其實本身我都無咩魏R, 得後指, 卞氏, 丁夫人同徐晃(用10緣執番黎, 仲要唔係征壓)
今次中得好少R

樂進要征壓戰器好難搵
程昱我覺得今集扣血快好難用, 1武槍勁快死...
魏槍得佢同王異簡想用佢多過王異但想要隻四兵
收工去許願換郭淮先

舊 07-04-17, 11:01 AM   #1643
GUSTAV
The One
poor

紅色第一槍緊係文姬同程昱

想用大槍講真唔好用紅色啦

雖然曹仁個計我覺得幾勁

舊 07-04-17, 11:05 AM   #1644
GUSTAV
The One
poor

引用:

其中一場升格戰, last個場唔記得錄

升格戰

吳國呢副油色WARA幾好玩, 感覺上打大部份主流都有得打下
"
"

我r石r pt抽左113抽都係得3金 (計埋保底...)
你升格個對手都FD左少少 佢開波群大你應該已經GGWP

有3金仲想點 唔計保底0金

舊 07-04-17, 01:07 PM   #1645
無題
Game Master

註冊日期: May 2004
打緊3騎張角(ㆁωㆁ*)

兩個月亮証明了平行線不會有交會點,縱使距離多近依然是沒有交雜。人們天真的傷信幻想只是變成永恆的妄想。

IRiS,mIu與喬的迷思~

IC:霧里ななか
無題 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 01:08 PM   #1646
6eo
美波様!

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
紅色第一槍緊係文姬同程昱

想用大槍講真唔好用紅色啦

雖然曹仁個計我覺得幾勁
超勁
4粒+7+3征, 可惜都係無人用
紅色好難用到佢

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
你升格個對手都FD左少少 佢開波群大你應該已經GGWP

有3金仲想點 唔計保底0金
群大我有條柵頂住關羽, 個個位最多換番再起者, 未必GG既, 雖然可能會輸一下征

出外靠朋友就梗, 唔係點1 take pass
雖然一打番機我應該好快跌番落去

0金你抽左幾多抽先? 我第1金係第70抽時

此篇文章於 07-04-17 01:11 PM 被 6eo 編輯。
舊 07-04-17, 01:55 PM   #1647
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
超勁
4粒+7+3征, 可惜都係無人用
紅色好難用到佢

群大我有條柵頂住關羽, 個個位最多換番再起者, 未必GG既, 雖然可能會輸一下征

出外靠朋友就梗, 唔係點1 take pass
雖然一打番機我應該好快跌番落去

0金你抽左幾多抽先? 我第1金係第70抽時
所以呢副打郭淮應該用到3隻2兩隻1

舊 07-04-17, 05:24 PM   #1648
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
Ver 107 新setting, 打傳一定出果個國家既卡
算吾算屈人打傳
天下統一戰D龍玉用黎係大機買item同卡

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-17, 06:16 PM   #1649
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
Ver 107 新setting, 打傳一定出果個國家既卡
算吾算屈人打傳
天下統一戰D龍玉用黎係大機買item同卡
咁都幾好丫

舊 07-05-17, 12:44 AM   #1650
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
魏槍得佢同王異簡想用佢多過王異但想要隻四兵
收工去許願換郭淮先
MR. 包 & MR. 揼

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 06:07 AM

手機版 | APP版