Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-30-15, 09:30 AM   #1201
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
罰你番去玩cc比人壓線
用心心眼同萬像啦
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 10:05 AM   #1202
psidef
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 元首KFC 查看文章
比起魯魯要拉返自陣才發炮好多了
高文可以喺箭咀閃緊時開定技, 卒仔一出連最前嗰格都未入就爆.

舊 10-30-15, 10:05 AM   #1203
元首KFC
Senior Gamer
炸鷄好吃

註冊日期: Oct 2015
花左1800點資源買左三個mega booster,
成功將超低速的大鉄牛變成低速

我就直説吧, 超低速完全不能接受, 但低速感覺良好
結果這東西強不強要看突爆比0突強多少

死罪依然是23cost
元首KFC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 10:41 AM   #1204
B..
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code3497 0569 5211
我都買左三個mega booster比勇者王用 明顯靈活番唔少 配合我特慢既反應可以收番黎迴避一般拳機 未裝果時真係走唔甩

終於打哂主線40關 講下小小感想:
拳三一結他beam真係好勁
勇者王專食子彈 只要你行到去射機敵人前面XD 拎左精神不屈打BOSS硬淨左 不過都係想佢有補血 必殺一般 放完一次通常都會卡位
補血機很重要 補血機很重要 補血機很重要
SR BUSTER意外地好用 1珠單體中傷害 BOSS前面既厚血小怪都可以開黎減少前線傷害

最後招下友:168931989
掛緊50LV 三一

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 10:58 AM   #1205
書仔
Game Master
路人一名

引用:
作者: B.. 查看文章
我都買左三個mega booster比勇者王用 明顯靈活番唔少 配合我特慢既反應可以收番黎迴避一般拳機 未裝果時真係走唔甩

勇者王專食子彈 只要你行到去射機敵人前面XD 拎左精神不屈打BOSS硬淨左 不過都係想佢有補血 必殺一般 放完一次通常都會卡位
SR BUSTER意外地好用 1珠單體中傷害 BOSS前面既厚血小怪都可以開黎減少前線傷害

掛緊50LV 三一
師兄,加左了,名字你一看就知是我的了

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 11:03 AM   #1206
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
小號負碌出哂活動尾箱,但主帳仍然卡住
而宗介強運甚麼的我已不信
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 11:06 AM   #1207
元首KFC
炸鷄好吃

引用:
作者: B.. 查看文章

掛緊50LV 三一
求有勇者王又有三一的大大加友
已申, 名字kfc_gaf
舊 10-30-15, 11:11 AM   #1208
B..
Game Master

3DS Friend Code3497 0569 5211
引用:
作者: 書仔 查看文章
師兄,加左了,名字你一看就知是我的了
回左

引用:
作者: 元首KFC 查看文章
求有勇者王又有三一的大大加友
已申, 名字kfc_gaf
昨日加左你了 ID:Bin

Ggen: hkbinbin
Full Bokko: 222223SEW2
B.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 11:21 AM   #1209
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
三格係打到全版,但射機仲要超低速,扯落去又要蝕時間、攻擊
必殺又無突效,加返吹飛都叫合格,唔係的話晒氣
日常你用唔到,打EV 無好處,結論只有產廢

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 11:28 AM   #1210
heyman774
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2005
結論係, EV抽果隻特效應該會勁D
heyman774 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 11:32 AM   #1211
小嘉
The One

結論part 如果要用3個mega booster 已經唔合格
呢個唔係原版srw
當加速都無用時你仲同我裝3件
舊 10-30-15, 11:37 AM   #1212
T.K.
很黃很暴力

進擊形唔駛自己抽特效呀?

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 10-30-15, 11:43 AM   #1213
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: T.K. 查看文章
進擊形唔駛自己抽特效呀?
踏破特效= +HP+攻+分
youtube話儲CHIPS換野(?), 有特的話估計有多D CHIPS唔洗爆咁多水
舊 10-30-15, 11:44 AM   #1214
元首KFC
炸鷄好吃

裝唔裝op都係睇最終能力架啦, 呢隻唔係原版srw, 一隻突爆一隻零突, 自已取捨
舊 10-30-15, 11:58 AM   #1215
小嘉
The One

CC話你知
突爆都係倉管
你咪問下仲玩緊cc既人有幾多隻突爆角色倉管緊
突爆完用都無用過大把

重點係佢3個被動配射機係超級垃圾

此篇文章於 10-30-15 12:01 PM 被 小嘉 編輯。
舊 10-30-15, 12:11 PM   #1216
heyman774
Crazy Gamer

引用:
作者: 小嘉 查看文章
CC話你知
突爆都係倉管
你咪問下仲玩緊cc既人有幾多隻突爆角色倉管緊
突爆完用都無用過大把

重點係佢3個被動配射機係超級垃圾
CC EV角用得的...獄兔>曉>真理>弓魔>...
你諗下CC第一隻弓魔咪又係廢的, 機戰頭一個月EV角唔會勁得去邊
舊 10-30-15, 12:27 PM   #1217
元首KFC
炸鷄好吃

説到被動, 紅蓮又要哭了,

但不要誤會

我一直説23Cost是死罪不是亂説它是死的,
她cost肯放低的話裝3 op 我都照用, 但cost高無得救吧了, 區區超低速和三珠大殺傷範圍技不是不用她的致命理由.
舊 10-30-15, 12:29 PM   #1218
小嘉
The One

Cost 高 升rank 有得救
能力你點勁都救唔到
我唔明點解最大死罪係高cost
舊 10-30-15, 12:30 PM   #1219
heyman774
Crazy Gamer

現環境高COST都係死罪, 過多兩個月可能會好D
舊 10-30-15, 12:42 PM   #1220
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
仲刷緊尾箱, D 人仔又唔係勁, 駛唔駛整到咁難..

有冇人玩sega 隻world end? 我連教學都過唔到就delete左, 真係顶佢唔順

Sega 近排d 新game好唔掂
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 12:43 PM   #1221
元首KFC
炸鷄好吃

三被動都加攻的酒場零突角如果最終攻擊力能力不及一個只有一個被動加攻的突爆ev機, 到底要用攻擊力高一點的ev機好定攻擊被動多一點的零突機好?

當然我沒突爆數值, 只能假設
但一般相説突滿有零突的120 - 125%的攻擊力差距
而特技的攻擊力大upu
能加10%攻擊力, 小up能加5%
舊 10-30-15, 12:56 PM   #1222
:bface:
Game Master

註冊日期: Jun 2003
XBox Live GamertagRedowata
如果真是講CC的話
對無課玩家來講好多event 角都有用喎
咁當然石抽SSR勁D就梗緊

其實入唔入隊都是視乎手上有無更好同夠唔夠cost姐

Chain Chronicle(日版):174 393 601
BD版白毛、各種天魔
加左請在gaf down聲
:bface: 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-15, 01:09 PM   #1223
T.K.
很黃很暴力

呢種野爆cost 只減能力,高cost 唔係死罪
用紅蓮相比,真係唔適合
紅蓮真係大大力攻擊手
鬥爭心66%以上加攻,另兩個加防,可保持加攻,同真係坦一兩下
必殺真係明確表現係收尾技,你可以出到omeg,真係會用紅蓮出喎
其實紅蓮定位好清楚

仲要有一個ev被動會改

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 10-30-15 01:14 PM 被 T.K. 編輯。
舊 10-30-15, 01:33 PM   #1224
元首KFC
炸鷄好吃

其他機一堆被動加攻加防, 結果因為隊中一隻高cost機就被抵消了, 變成全隊無被動...

和紅蓮比真心適合, 因為紅蓮初出時同樣都是無人認真用過就話佢廢被動,

結果實際用落真心不錯, 現在魯魯消卒紅蓮斬王分工清楚, 問題是紅蓮唔會爆cost , 如果紅蓮23cost ....
舊 10-30-15, 02:50 PM   #1225
T.K.
很黃很暴力

爆cost 係support 被動無左,而唔係自機被動無左

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

標籤
スパクロ, スーパーロボット大戦X-Ω, 本區金句:營運都要賺錢嫁, 極西支部, 超級機器人大戰 X-Ω

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
J League 討論區 泰利 體育版 131 08-17-14 12:19 PM
[憤怒鳥] MKJJPOP 討論區 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 34 07-07-14 05:54 PM
Xenosaga 討論區 + 爆機畫面 Legends 攻略及心得交流區 296 06-10-04 08:00 PM

現在的時間是 04:03 PM

手機版 | APP版