Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-14, 01:30 AM   #76
婠婠
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
基本聲優不變就點都追
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 02:17 AM   #77
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
有折笠愛就中招

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 03:07 AM   #78
婠婠

註冊日期: Mar 2005
有橫山智佐就跪低
婠婠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 02:02 PM   #79
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
第1, 2期OVA真係好令人懷念, 咁就20年

梶島+原聲優陣支持+1, 但最少已冇左公公爸爸青野武了....

此篇文章於 05-27-14 02:25 PM 被 庵野迷 編輯。
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 02:18 PM   #80
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
一直也完全看不懂這套.........
根據幼稚園還是小學的記憶 (tvb/atv播)
好像主角拔出一把光劍之後 .....
下集就劇情不同哂
第2季的關係又完全不同
之後睇唔明就不喜歡了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-27-14 03:49 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 03:16 PM   #81
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: pet3 查看文章
一直也完全看不懂這套.........
根據幼稚園還是小學的記憶 (tvb/atv播)
好像主角拔出一把光劍之後 .....
下集就劇情不同哂
第2季的關係又完全不同同
之後睇唔明就不喜歡了
記得無綫亞視播嘅係唔同版本?
不過橫山仲配得番砂砂美把蘿莉聲?
還是用中學生版本登場?
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 03:53 PM   #82
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
問題個故事完左未....當年好似睇極都未到尾....之後就不停支線支線...
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 04:02 PM   #83
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

XBox Live GamertagSatouLing
其實應該問 咩天地無用有主線架咩
點解我記得打死神我人其實個故事就同完左差唔多
因為後面好似根本只係後宮後宮同後宮

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 04:37 PM   #84
仁飛
Crazy Gamer

主線嘅話,天地後期已經不老,能夠打得贏佢嘅都係佢嘅人
要打嘅話根本無得打

係家庭關係依舊混亂,
個仔大個後離家出走,去左月球搵到初代樹雷皇個妹(亦係地球樹雷人嘅祖先),然後一齊去宇宙玩大冒險,
過左N年後就到佢地個女離家出走返去地球搵天地爺爺........
舊 05-27-14, 04:50 PM   #85
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 仁飛 查看文章
主線嘅話,天地後期已經不老,能夠打得贏佢嘅都係佢嘅人
要打嘅話根本無得打

係家庭關係依舊混亂,
個仔大個後離家出走,去左月球搵到初代樹雷皇個妹(亦係地球樹雷人嘅祖先),然後一齊去宇宙玩大冒險,
過左N年後就到佢地個女離家出走返去地球搵天地爺爺........
原來有去到咁後的咩……

舊 05-27-14, 04:57 PM   #86
仁飛
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
原來有去到咁後的咩……
動畫無,下面個堆係梶島係自己同人誌講嘅野

仲有個平行世界係天地兩個女同西南個仔由細玩到大最後被捕食.....結婚
舊 05-27-14, 10:28 PM   #87
好實昭博
Game Master
貝璐大人萬歲!!

註冊日期: Dec 2001
又係呢張表出現既時間

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用
講咁多做乜吖,係機迷既就去做返機迷應做既野啦#17837
好實昭博 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 11:26 PM   #88
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
亂倫史? 見好多都係有血緣關係...?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-14, 11:31 PM   #89
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 好實昭博 查看文章
應該加番 劍士。 異世界的聖機師物語。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 12:02 AM   #90
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
亂倫史? 見好多都係有血緣關係...?
古時皇族近親通婚係好平常嘅事,為咗保持血統純正同優良。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 12:14 AM   #91
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
最古怪是天地個家姐,無里頭爆出來的!

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 12:16 AM   #92
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
古時皇族近親通婚係好平常嘅事,為咗保持血統純正同優良。
血統優良?心理上吧。

醫學報告講,近親所生育的子女,心理多是唔正常的。
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 01:20 AM   #93
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
我只係好驚訝鷲羽原來係美星個太婆

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 01:47 AM   #94
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: shooter 查看文章
血統優良?心理上吧。

醫學報告講,近親所生育的子女,心理多是唔正常的。
簡單啲講,下一代帶有父母雙方優點或隻方缺點嘅機會係一樣,咁有缺憾嘅當然唔會有機會生存啦,但有時啲缺憾唔係咁致命唔容易被發現,所以好多皇族都有基因缺憾,例如對某啲疾病嘅免疫力較差。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-14, 06:18 AM   #95
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
橫山智佐配唔返砂沙美把聲吧
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-14, 11:30 PM   #96
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
AIC無放個版權出去

《告!》天地無用!20周年記念企画

http://www.anime-int.com/archives/39

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-14, 11:53 PM   #97
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
橫山智佐配唔返砂沙美把聲吧
齋出津名魅

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-14, 08:26 AM   #98
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
麻煩跟返OVA咁做....TV版個時個人覺得超悶....

應該要加埋聖機師,家族圖持續擴大中

但....聖機師幾時捨得出續編...未完個喎....

引用:
作者: shooter 查看文章
應該加番 劍士。 異世界的聖機師物語。

此篇文章於 06-16-14 08:28 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 07:09 PM   #99
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
http://www.ai-tenchi.jp/

「愛・天地無用!」キャラデはヤスダスズヒト

ヤスダスズヒトが、10月よりTOKYO MXにて放送を開始するTVアニメ「愛・天地無用!」のキャラクターデザインを手がける。

「愛・天地無用!」は、1992年にスタートしたSFアニメ「天地無用!」シリーズの最新作。
梶島正樹が原作、ねぎしひろしが監督を務める。主人公・柾木天地は「順愛学園」へと赴任する教育実習生という設定になり、
そのほか正義感の強い生徒会長・川流もも、学園の用心棒・鬼ノ城紅という計3キャラクターのビジュアルが公開された。

愛・天地無用!

放送:2014年10月より 毎週月~金曜日21:55~22:00
放送局:TOKYO MX
原作:梶島正樹
監督:ねぎしひろし
キャラクターデザイン:ヤスダスズヒト

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 11:00 PM   #100
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ