Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-04-18, 09:47 AM   #51
hkfaker
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2009
如果remaster只係graphic或者game content, 而無降低遊戲難度......
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 10:07 AM   #52
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
點解要降低難度?
明明難度高(比較上)本身就係主要賣點之一

舊 04-04-18, 10:07 AM   #53
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: hkfaker 查看文章
如果remaster只係graphic或者game content, 而無降低遊戲難度......
第一次見有人要求重製要降低埋難度

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 10:47 AM   #54
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: whassupbun 查看文章
第一次見有人要求重製要降低埋難度
最好有新手mode,死果時無懲罰,角色動作無硬直,動作不扣氣

咁我玩DS 做咩
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 10:54 AM   #55
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
過去隔離玩無雙啦
記得較EASY

舊 04-04-18, 10:59 AM   #56
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: Sar8 查看文章
過去隔離玩無雙啦
記得較EASY
因為8太廢所以過黎呢邊求切草

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 11:00 AM   #57
神人ではない!新人だ

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
最好有新手mode,死果時無懲罰,角色動作無硬直,動作不扣氣

咁我玩DS 做咩
錯晒,會死已經唔得。

至少要咁…
跳位改埋做自動跳,追加無雙GAUGE、無雙覺醒同無雙亂舞。
有鎖血&狀態掣,裸裝LV1俾公王圍毆唔會死。
BOSS戰有勝利指令,一撳就即贏。

舊 04-04-18, 11:10 AM   #58
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
呢隻game如果降低難度,相信銷量會少一半....

Sent from my iPhone using Gaforum

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 12:18 PM   #59
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: fami~yan 查看文章
因為8太廢所以過黎呢邊求切草
咁有薩爾達

舊 04-04-18, 12:19 PM   #60
神人ではない!新人だ

引用:
咁有薩爾達
冇NS,SOSAD
不過要唔死既死亡GAME,PS4其實有仁王。

舊 04-04-18, 12:24 PM   #61
D.K.
Game Master
こなみきりえ

PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
減難度不如加AUTO MODE啦(大誤

利申: 黑龍王條尾都唔算太難切

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 12:50 PM   #62
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
睇直播當玩左咪仲好

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 01:05 PM   #63
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
過去隔離玩無雙啦
記得較EASY
應該去玩尼爾easy mode...真頭單手都可以爆機...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 01:46 PM   #64
charcsc2000
J神哥

引用:
其實呢隻game最難係地形和跌fps....
ps4有60fps...自然減少低左難度...
舊 04-04-18, 01:51 PM   #65
charcsc2000
J神哥

睇畫面好似和ps3分別不大咁...
anyways...上個月放左隻ps3版...個價等於免費換隻ps4版...
舊 04-04-18, 02:52 PM   #66
hkfaker
Senior Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
應該去玩尼爾easy mode...真頭單手都可以爆機...
......睇直播當玩左咪仲好......減難度不如加AUTO MODE啦......呢隻game如果降低難度,相信銷量會少一半...... 錯晒,會死已經唔得。至少要咁…
跳位改埋做自動跳,追加無雙GAUGE、無雙覺醒同無雙亂舞。
有鎖血&狀態掣,裸裝LV1俾公王圍毆唔會死。
BOSS戰有勝利指令,一撳就即贏.......點解要降低難度?........第一次見有人要求重製要降低埋難度..... 過去隔離玩無雙啦記得較EASY.......

如果遊戲制作人 做一隻遊戲只係純"高手"向 而無諗過照顧埋 苦手玩家
而放棄加入難度選擇 從而標籤玩呢隻遊戲嘅人都一定係 有恆心同EQ高嘅"高手"....
打機對我嚟講 係娛樂 而唔係自虐 俾錢買難受....no way啦
"打機無難度,不如唔好打!!"....咁又係,打機呢D咁高深嘅學問 我識條鐵咩~
hkfaker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:04 PM   #67
神人ではない!新人だ

咁其實唔想用腦齋洩憤式HEA劈做咩要玩DARK SOUL?貪佢郁得快?
明明FS堆GAME連故事都要自己推敲…

可能係在下比較M,其實在下覺得思考本身係一種樂趣黎。

此篇文章於 04-04-18 03:10 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:09 PM   #68
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
引用:

如果遊戲制作人 做一隻遊戲只係純"高手"向 而無諗過照顧埋 苦手玩家
而放棄加入難度選擇 從而標籤玩呢隻遊戲嘅人都一定係 有恆心同EQ高嘅"高手"....
打機對我嚟講 係娛樂 而唔係自虐 俾錢買難受....no way啦
"打機無難度,不如唔好打!!"....咁又係,打機呢D咁高深嘅學問 我識條鐵咩~
DS既"難度"係佢其中一個賣點, 你要佢降低難度即係同叫無雙系列唔好劈草一樣
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:13 PM   #69
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
Sorry 佢真係無打算照顧 "苦手玩家"
自問苦手真係可以唔買
想玩就請克服難度

曾幾何時我都覺得呢個系列好難玩,難玩到問自己做咩要買
回想起當年 Demon's Souls 真係無能力一個人玩
就算連Bloodborne我都係買咗放係度無開過 (Exactly Bloodborne, Bloodborne The Old Hunters 日版+中文版原封未開) (係最近PSN免費送先開始玩)
我自問都唔係咩高手,到尋晚我先打死第3隻 boss 渴血怪獸
當中死過無數咁多次
但係打贏帶來的滿足感除咗呢個系列之外,近年真係無咩遊戲可以俾到我

我都唔希望 Dark Souls Remastered 會易玩咗 

無錯,打機係娛樂,呢一點相信呢度無人否認
但我只係想講 Dark Souls 帶來的娛樂唔適合你
Target audience 唔係你呢類取向嘅玩家

調返轉頭問,隻隻都新手Light Gamer向,又唔通話o個d game唔照顧下 Hardcore Gamer?

舊 04-04-18, 03:13 PM   #70
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
都唔係好高手向,
你game 入面,死幾次後,知有咩位有伏,已好多方法過,
回血戒,屈弓,屈爆炸壺,有盾已擋唔少攻擊
仲可以寫字Call 幫手,單打你刷lv 都得
boss 打唔到,都可搵人幫

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:16 PM   #71
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
即係咁, 薯片有好多種, 唔鍾意食辣, 可以食珍珍, 唔一定要食熱浪。但如果要食熱浪, 就預左佢係辣, 冇得要求人地減辣架喎

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:21 PM   #72
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
隻game 好似好多敵人,打唔晒,咪唔好打囉
你除晒D裝扭過佢地真接去搵boss都仲得

舊 04-04-18, 03:24 PM   #73
神人ではない!新人だ

本身隻GAME(唔包DLC冇玩唔敢講)真係冇咩話要咩一定要驚人技術力超人反應,
怪有PATTERN捉,無論如何都反應唔切可以用升LV硬批死佢,又可以叫高手坐收漁利。
咁都叫唔照顧…
冇人叫你用LV1火焰斧打爆機架喎

係打緊關被入侵乞人憎啫。

…呀,PS4唔JOIN PLUS係咪做人唔會被入侵

此篇文章於 04-04-18 03:30 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-18, 03:31 PM   #74
信長
The Flash

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
本身隻GAME(唔包DLC冇玩唔敢講)真係冇咩話要咩一定要驚人技術力超人反應,
怪有PATTERN捉,無論如何都反應唔切可以用升LV硬批死佢,又可以叫高手坐收漁利。
咁都叫唔照顧…

係打緊關被入侵乞人憎啫。
入侵係乞人憎,不過殺過人後,都有佢樂趣,
DS3 教會區玩左耐刷item

DS1 有印象鐘樓同森林都係重災區
當時都係唔用人性,費事比人入侵

舊 04-04-18, 03:39 PM   #75
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
即係想睇恐怖片, 但又淆底
然後要求導演照顧埋細擔既人, 將套恐怖片拍到老少咸宜既喜劇
咁呢套仲算唔算係恐怖片? 的確係高深既嘅學問...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-04-18 03:42 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Dark Souls 3 - 已售 Hello MiMi 電視遊戲討論版 332 12-19-17 03:09 AM
收PS4 dark souls 3 $200 咩Feel 買賣專區 0 05-23-16 04:26 PM
求 PS3 DARK SOULS 第一集及第二集皆可 hyakki 買賣專區 0 05-10-15 06:01 PM
賣ps 3 dark souls 2 中英文版 gameky2012 買賣專區 0 05-01-14 10:30 AM
賣 PS3 Dark Souls 2 中文版 zero0417hk 買賣專區 1 04-19-14 02:51 AM

現在的時間是 05:02 AM

手機版 | APP版