Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-04-07, 01:48 AM   #51
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
唉...呢排好窮, 等行版

舊 11-04-07, 02:23 AM   #52
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
我好似第一版係用 normal o尼玩,之後先教番hard唔通係咁先攞唔到>.<

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 02:37 AM   #53
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Castor 查看文章
我好似第一版係用 normal o尼玩,之後先教番hard唔通係咁先攞唔到>.<
咁快d就咁打返第一版.........

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 02:12 PM   #54
Chris皇

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
想問下大家有冇試過斷track的情況?

即打打下BGM突然斷了,冇再replay

Mission3,5中,一開始飛快d,就到每個Operation前,一旦SkyEye來電,BGM就停左.....一直到Mission Update後才有番.....

p.s BGM停之前 DVD-rom有剎車聲
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 04:11 PM   #55
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
expert比想像中易玩...比以前易玩好多. 可能因為有high G, 仲有盟軍太強
係最後果關開頭比D AA gun玩死..........
不過好彩之後發現在最後一版最適用之兵器>O< (隱藏機唔計)

睇嚟都係全力爆晒story先會打online
ace攻略開始

我爆expert有@_@
今次部隱藏機好似係最屈機=_=? (ac4起計)

另外有冇人知以下依種章...
BRONZE STAR すべてのミッションを最高の戦績でクリアした者に、この勲章は授与されます。 NORMALで全ステージSランククリア

係咪一定要一次週目中完成? 定係之後補番數都得?
可以用Free Mission儲S.

依家成天成地都係敵人, 搵Target打都搵到眼花.

舊 11-04-07, 04:50 PM   #56
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 普通人一個 查看文章
個日文攻略網又寫爆hard就有CFA-44...........不過d medal都係要爆埋ACE先齊....而且唔打多d都無錢買晒d機...
唔係喎...我又無左以前真係要好努力去儲嘅感覺....好似完全唔駛儲錢咁三週目頭都買晒D機 (未出現嘅color例外) &武器
總之就易左好多=_="

原來仲有ace of aces, 唔怪得expert咁易打

引用:
作者: Chris皇 查看文章
想問下大家有冇試過斷track的情況?
未試過@_@

引用:
作者: Dev 查看文章
可以用Free Mission儲S.

依家成天成地都係敵人, 搵Target打都搵到眼花.
基本上今集個lock係以畫面中央為優先...有時想好似以前咁lock後面點loop都唔到佢.../_\

相薄

此篇文章於 11-04-07 04:53 PM 被 大覺屋師真 編輯。
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-07, 05:04 PM   #57
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
唔係喎...我又無左以前真係要好努力去儲嘅感覺....好似完全唔駛儲錢咁三週目頭都買晒D機 (未出現嘅color例外) &武器
總之就易左好多=_="

原來仲有ace of aces, 唔怪得expert咁易打

未試過@_@

基本上今集個lock係以畫面中央為優先...有時想好似以前咁lock後面點loop都唔到佢.../_\
有4個medals係分別唔同level都拎晒S...normal拎晒S,hard拎晒S等等,easy無,另外有3個medals係用唔同type既機去完成晒15關,中途唔可以換其他種類既機.....有排打

『等價交換』
舊 11-04-07, 06:30 PM   #58
大覺屋師真
The One

XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
有4個medals係分別唔同level都拎晒S...normal拎晒S,hard拎晒S等等,easy無,另外有3個medals係用唔同type既機去完成晒15關,中途唔可以換其他種類既機.....有排打
係啦勁多....全S我用隱藏機屈晒佢算
仲要拎咁多medals都只係為解一個成就

相薄
舊 11-04-07, 06:39 PM   #59
普通人一個
NEO ZEON萬歲

ネームド機所在(難度EXPERT以上)

唔怪得之前無...

『等價交換』
舊 11-04-07, 07:18 PM   #60
Dev
Crazy Gamer

空中艦隊打到手指痛都未過.
隻Aigaion要點打先死...

係咪真係只可以衝入去打?
因為頭先衝入去射完就即撞死...

舊 11-04-07, 07:20 PM   #61
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
咁快d就咁打返第一版.........
都係唔得 打expert攞算啦
想知點用地上支援,我次次都係AA

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 11-04-07, 07:22 PM   #62
大覺屋師真
The One

引用:
空中艦隊打到手指痛都未過.
隻Aigaion要點打先死...

係咪真係只可以衝入去打?
因為頭先衝入去射完就即撞死...
後面唔得就前面下方射上去

引用:
都係唔得 打expert攞算啦
想知點用地上支援,我次次都係AA
應該係佢地喺你附近, 而你又友軍支援嘅target係佢地射程內嘅野?

相薄
舊 11-04-07, 07:23 PM   #63
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

應該係佢地係附近而你又call人打佢地射程內嘅野?
哦,真係幾煩

舊 11-04-07, 08:24 PM   #64
鳳熾魂
紅蓮の焔神

前線著陸果成就係唔係要唔計回補給線後面果D,要機場先計

舊 11-04-07, 08:43 PM   #65
Dev
Crazy Gamer

引用:
得o左啦.
直接用火箭打死佢.

今集D火箭勁到呀...射3輪死1隻細艦.

舊 11-04-07, 08:48 PM   #66
大覺屋師真
The One

引用:
今集D火箭勁到呀...射3輪死1隻細艦.
勁到離晒譜呀 d爆風好強...last果版最終兵器裝填時運出嚟嘅飛彈, 隔住牆都可以炸爆

相薄
舊 11-04-07, 09:11 PM   #67
鳳熾魂
紅蓮の焔神

火箭即係邊樣

舊 11-04-07, 10:26 PM   #68
Dev
Crazy Gamer

引用:
火箭即係邊樣
RCL.
嚮今集掃地一流.

登陸戰, 要塞戰掃地上目標爽到.

舊 11-04-07, 10:29 PM   #69
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
RCL.
嚮今集掃地一流.

登陸戰, 要塞戰掃地上目標爽到.
哦,我知邊隻啦
覺得直線爆果隻都好正

舊 11-04-07, 10:51 PM   #70
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我想問一下第九關大家是怎過的...用su33+火箭炮可以好易ko空中母艦,但d死飛機...次次都係差少少時就被佢地ko,同佢地玩又好易被拉遠中map...
另支援真的有用嗎?用左都係被人打屁屁....

舊 11-05-07, 12:03 AM   #71
Dev
Crazy Gamer

引用:
作者: 尼路 查看文章
我想問一下第九關大家是怎過的...用su33+火箭炮可以好易ko空中母艦,但d死飛機...次次都係差少少時就被佢地ko,同佢地玩又好易被拉遠中map...
另支援真的有用嗎?用左都係被人打屁屁....
有用.
第9關大部份Strigon隊, 我都係用支援圍死.

最初幾輪都好有Ace精神咁Dogfight, 但打打o下無心機, 就用火箭殺細艦儲支援.
殺晒4隻細艦, 都應該儲夠掃死8機o既支援.

講到Strigon隊, 今集D命中好似好飄忽.
有時兩o下QAAM可以收工, 有時射N發都唔中...

舊 11-05-07, 12:12 AM   #72
賈圖
Game Master
GAF足球隊99號

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDHKGATOCHOI
XBox Live GamertagHKGATOCHOI
引用:
係要爆expert定係hard=.=
我玩hard都有wo

愛一個人沒有任何理由,忘記一個人卻需要很多理由!~愛由一個微笑開始,用一個吻來成長,用一滴淚去結束。用一生去想念……
賈圖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 12:17 AM   #73
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
有用.
第9關大部份Strigon隊, 我都係用支援圍死.

最初幾輪都好有Ace精神咁Dogfight, 但打打o下無心機, 就用火箭殺細艦儲支援.
殺晒4隻細艦, 都應該儲夠掃死8機o既支援.

講到Strigon隊, 今集D命中好似好飄忽.
有時兩o下QAAM可以收工, 有時射N發都唔中...
我打晒d細艦都唔夠...(差小小)只可以用支援用唔到支援要請.....

舊 11-05-07, 12:18 AM   #74
Viper II
↘みもりんっ

PSN  IDViper-ll
XBox Live GamertagViper II DNA
-del-
sorry 錯post

YM: 「教徒論」與「蝗蟲論」一樣,是一種「污名化」手段
Viper II 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-07, 12:43 AM   #75
鳳熾魂
紅蓮の焔神

講起Strigon隊,用部CFA-44有時點射都唔中,但有次好輕鬆秒左佢

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ace Combat 6 解放への戦火 [已售] RPG之鬼 電視遊戲討論版 704 06-21-08 01:34 AM

現在的時間是 06:41 PM

手機版 | APP版