Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-05, 01:56 PM   #251
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 鐵之侍
今集75話,不止玩z,連seed destiny的情節也玩!(果然,destiny計劃是不能實行的!)
因為桃華被植入的係議長同馬沙的能力~(同桃華老頭同聲優)
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 02:05 PM   #252
-N3DS-
索柏最高~XD

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: Daidi
係時候整個真既女隊員啦
(Tamama呢隻BL青蛙唔算)
最好有2-3隻女隊員!!
其中2隻GL~

舊 09-14-05, 02:13 PM   #253
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: 雷帝
如果真係咁的話,我諗係SEED幫軍曹加人氣多D~
有無人知SEED D同軍曹呢兩套野既收視係幾比幾??

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 02:23 PM   #254
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
引用:
最好有2-3隻女隊員!!
其中2隻GL~
兩隻男青蛙BL﹐兩隻女青蛙GL??
唔好啦 rz

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-05, 02:35 PM   #255
巴特尼亞
Crazy Gamer
行行企企食飯兩味

註冊日期: Mar 2003
已經有夏美同小雪 你地竟然連外星生物都唔放過 要伸出GL既魔爪

舊 09-14-05, 03:17 PM   #256
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: 巴特尼亞
已經有夏美同小雪 你地竟然連外星生物都唔放過 要伸出GL既魔爪

太少啦~唔夠喉呀~~~
我真係見過有D畫同人O既,畫左KERORO同DOROROGIRORO BL.......

舊 09-14-05, 03:29 PM   #257
ai.
RELEASED

其實d新隊員加左去邊?
我係漫畫93話好似都唔覺有(只看了93,因為平時係看開單行本),動畫就更加la.
係唔係作者無聊畫來玩下jar?
舊 09-14-05, 03:35 PM   #258
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: AiStudio
其實d新隊員加左去邊?
我係漫畫93話好似都唔覺有(只看了93,因為平時係看開單行本),動畫就更加la.
我諗你無睇過日本O既KERORO軍曹月刊啦~
O個D新人物(指上面POST過O個幅圖)係由D日本人SEND過去月刊度覺得整得唔錯先整上去的~
KERORO月刊出左2期嫁啦!!
10月再出第3期!!

舊 09-14-05, 04:37 PM   #259
ai.
RELEASED

引用:
我諗你無睇過日本O既KERORO軍曹月刊啦~
O個D新人物(指上面POST過O個幅圖)係由D日本人SEND過去月刊度覺得整得唔錯先整上去的~
KERORO月刊出左2期嫁啦!!
10月再出第3期!!
我當然無睇過日本O既KERORO軍曹月刊~因為我都唔識日文~haha
不過謝謝告之~
係唔係我地都寄得去?
而且本月刊係講咩?
舊 09-14-05, 06:21 PM   #260
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
我當然無睇過日本O既KERORO軍曹月刊~因為我都唔識日文~haha
不過謝謝告之~
係唔係我地都寄得去?
而且本月刊係講咩?
我都唔識日文嫁~ 我只係因為佢係KERORO月刊先買~~
寄得嫁~
月刊有講關於KERORO O既精品啦~有4格漫畫同漫畫,仲有遊戲~
月刊會送精品O既~
第1期送KERORO電子手錶,第2期送GIRORO吹氣氣球同KERORO小隊撲克牌~

舊 09-14-05, 08:48 PM   #261
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
其實d新隊員加左去邊?
記得有一話出左兩個(性別不明 )
有一幕仲惡搞蔥頭正太

舊 09-15-05, 12:48 AM   #262
ai.
RELEASED

引用:
我都唔識日文嫁~ 我只係因為佢係KERORO月刊先買~~
寄得嫁~
月刊有講關於KERORO O既精品啦~有4格漫畫同漫畫,仲有遊戲~
月刊會送精品O既~
第1期送KERORO電子手錶,第2期送GIRORO吹氣氣球同KERORO小隊撲克牌~
好似幾吸引,可惜我不在港,如果唔係我都會買本看看.
ps.係唔係本野係冇連載新話?

引用:
作者: 太公望
記得有一話出左兩個(性別不明 )
有一幕仲惡搞蔥頭正太
原來有出~
咁就真係好似鋼鐵天使漫畫咁,fans寄去>作者修改>做左路人甲or小小重要角色.
舊 09-15-05, 10:48 AM   #263
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
好似幾吸引,可惜我不在港,如果唔係我都會買本看看.
ps.係唔係本野係冇連載新話?
本野有陣時有連載新話有陣時無咁囉~

舊 09-15-05, 12:02 PM   #264
-N3DS-
索柏最高~XD

我覺得漫畫版唔會咁快完結,
你估個作者唔想賺錢咩~~~
仲唔趁呢段仲受歡迎o既時候畫咩....
而且而+keroro軍曹仲有連載新話~
動畫又仲出緊第2輯,話唔定出埋第3輯呢~

舊 09-15-05, 11:22 PM   #265
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
引用:
我覺得漫畫版唔會咁快完結,
你估個作者唔想賺錢咩~~~
仲唔趁呢段仲受歡迎o既時候畫咩....
而且而+keroro軍曹仲有連載新話~
動畫又仲出緊第2輯,話唔定出埋第3輯呢~
請問動畫第1輯有幾多集 , 才剛釣到75
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-05, 12:20 AM   #266
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: jingying
請問動畫第1輯有幾多集 , 才剛釣到75
第1輯有51集
第75集好明顯係第2輯啦~

此篇文章於 09-16-05 10:05 AM 被 -N3DS- 編輯。
-N3DS- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-05, 02:15 PM   #267
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: ↗◤豆腐仔◢↙

唔知post過未... a?
我最喜液體o個個~

舊 09-16-05, 02:49 PM   #268
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
有冇知道明年春季果套電影版的最新消息?
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-05, 04:30 PM   #269
-N3DS-
索柏最高~XD

引用:
作者: wing
有冇知道明年春季果套電影版的最新消息?
無呀~我都好想知~
我只知呢D~
唔知有無人貼過啦~

Keroro軍曹電影化確定!

KERORO軍曹化身「裝甲騎兵」

由漫畫家吉崎觀音創作的搞笑科幻漫畫《KERORO軍曹》,近年人氣旺盛,不但已拍成電視卡通,明年春天更首度搬上大銀幕。最近人氣爆燈的外星人KERORO,竟然化身八十年代紅極一時的機械人「裝甲騎兵」,非常爆笑!

盟友藏腹部

日本七本模型及動畫雜誌,最近與當地的YAMATO模型廠搞crossover,推出「7誌合同連動企劃《裝甲騎兵》Battling大會」,其中雜誌《NEWTYPE》的編輯部,便設計了一個KERORO軍曹與裝甲騎兵混合的機械人,看似青蛙的KERORO頭部成為裝甲騎兵的機械人頭,KERORO更兼任駕駛員,而他的盟友GIRORO伍長和KURURU曹長亦隱藏在機械人腹部內。不過這款爆笑模型暫不會正式發售。

轉自05年8月11日 香港蘋果日報

舊 09-16-05, 06:38 PM   #270
-N3DS-
索柏最高~XD

post一post圖先~
呢幅圖D蛙實在太型啦~

舊 09-18-05, 02:49 PM   #271
-N3DS-
索柏最高~XD

終於有第2輯vol.1o既封面啦~

舊 09-19-05, 11:29 PM   #272
jingying
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDytss001
引用:

終於有第2輯vol.1o既封面啦~
my dear Zaku Keroro!!!
jingying 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-05, 12:27 PM   #273
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
十足十美國漫畫feel~
正~

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-05, 11:39 PM   #274
leotam3

註冊日期: Oct 2003
睇左完結篇侵略篇

原來有d隱藏左實力, 有d受叫喚覺醒, 有d玩"龍珠"
明白就是明白 )
最正係原來仲有"人"比dororo更無存在感

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-05, 11:40 PM   #275
峰凌
Insane Gamer
隨意想像

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code5455 9355 8123
日版出左第11期?
峰凌 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:56 PM

手機版 | APP版