Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-10-15, 02:37 PM   #1
GP03D
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDgpak03
XBox Live Gamertaggpak03
[IOS/AN]Final Fantasy Record Keeper - 2周年啦!

search左好耐都唔見香港有討論區,剩係見到巴哈有...
香港冇人玩呢隻?我覺得我地呢D老餅幾岩玩...

此篇文章於 09-09-16 04:46 AM 被 GP03D 編輯。
GP03D 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-15, 02:58 PM   #2
fantasy俊仔
God of Gamer
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
主線越開越難打清唔切又要活動,搞到冇心機追
又抽唔到超必殺技武...

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-15, 04:24 PM   #3
GP03D

我都係3個月前到開始玩....岩岩玩到最新主線....當然好多hard個d未玩啦...
可能我好彩,一開始就抽到專武,所以玩到下....
不過我覺得其實係d ability最緊要....好多0課既人都玩到好勁...
唔似好多其他game,一定要課先勁....

舊 09-12-15, 03:20 PM   #4
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

Nintendo Switch ID4064 9412 4240
XBox Live GamertagFrancisFantasy
我一定打晒HISTORY同FORCE全金鳥先下一關,兩個難度差很大
關關都換組換ablilty好煩

舊 09-12-15, 04:01 PM   #5
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
之前都係hea住咁打
但睇完個cm
搞到我又想玩返
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 04:11 PM   #6
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

引用:
作者: rinxlun 查看文章
之前都係hea住咁打
但睇完個cm
搞到我又想玩返
啱啱遊戲介面大改左,你可以試可能有新鮮感

舊 09-12-15, 05:14 PM   #7
GP03D

引用:
之前都係hea住咁打
但睇完個cm
搞到我又想玩返
come on

引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
我一定打晒HISTORY同FORCE全金鳥先下一關,兩個難度差很大
關關都換組換ablilty好煩
打哂history先,有d force真係未可以master住,因為好多5星ability都未整到....
不過我覺得幾有策略性....唔係課金大哂...
你每個series save一個陣換出嚟就得

舊 09-12-15, 05:28 PM   #8
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

最慘佢唔係睇系列角色就得
係就算同系列每關都要你唔同屬性弱點打
或者某某角色在隊不死,先有特別分拿金雞
都係要換

舊 09-12-15, 07:09 PM   #9
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

剛剛DL返黎玩

嘩~~~個UI真係改到唔同晒
同以前比,依家有"動感"好多
咁我又可能會玩返吓喇~~
舊 09-12-15, 09:50 PM   #10
GP03D

引用:
都係要換
咁梗係要啦...唔通一路就咁開auto贏咩...

引用:
剛剛DL返黎玩

嘩~~~個UI真係改到唔同晒
同以前比,依家有"動感"好多
咁我又可能會玩返吓喇~~
welcome back!

打得贏event d 120/140 stage真係有滿足感架

舊 09-12-15, 10:48 PM   #11
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
5星ability係隻game度同廢既無分別
4系黑魔法已經打到9999, 仲要5系做咩...
btw的確無課都仲可以叫玩到隻game既
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-15, 11:16 PM   #12
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: GP03D 查看文章
咁梗係要啦...唔通一路就咁開auto贏咩...
welcome back!
打得贏event d 120/140 stage真係有滿足感架
其實我初初就係貪佢可以SET AUTO由佢自己打,岩晒返工時蛇王咁玩…

依家見到好似有幾個event咁,不過都係打返D角色返黎先…我好似有好多都未拎咁
舊 09-13-15, 01:01 AM   #13
GP03D

引用:
作者: Yukii 查看文章
5星ability係隻game度同廢既無分別
4系黑魔法已經打到9999, 仲要5系做咩...
btw的確無課都仲可以叫玩到隻game既
有d全破,流星會方便d囉....同埋好多大佬都係魔防....

引用:
其實我初初就係貪佢可以SET AUTO由佢自己打,岩晒返工時蛇王咁玩…

依家見到好似有幾個event咁,不過都係打返D角色返黎先…我好似有好多都未拎咁
個個星期都有event比一個人你去到80level.....

舊 09-13-15, 02:24 AM   #14
Yukii
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2007
引用:
有d全破,流星會方便d囉....同埋好多大佬都係魔防....
用5精鍊地震會更有效率的, 另外我全兇clear都係用魔攻流...
Yukii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-15, 04:36 PM   #15
GP03D

岩岩過到今次個event ex++同兇都唔易....S/L好幾次先過到....我係玩打擊流既....
雖然話唔課都夠玩...但係睇住5代劍佬把野又11連左....得1彩....當然係抽唔到啦...

舊 09-16-15, 08:25 PM   #16
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

我諗我要搞搞D魔法先
之前玩都係用劍係咁斬,都無咩合成D魔法黎用…
舊 09-22-15, 11:08 PM   #17
GP03D

有25粒石送....11連半價!!

舊 10-01-15, 04:22 PM   #18
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

活動玩到FFAC...雲少可以換新舊衫

上次終於抽到第一把超必殺,天娜魔導飛彈

舊 10-03-15, 01:40 AM   #19
holsety
http://www

hv played final fantasy grandmaster only

want try this too

舊 10-03-15, 08:35 PM   #20
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

97COIN出
天娜,Cecil,REDXIII,雲少超必殺武,今次一週年神UP好滿足

此篇文章於 10-03-15 08:38 PM 被 fantasy俊仔 編輯。
舊 10-07-15, 04:08 AM   #21
GP03D

引用:

97COIN出
天娜,Cecil,REDXIII,雲少超必殺武,今次一週年神UP好滿足
冇課中4把?????

舊 10-28-15, 06:50 PM   #22
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

終於出理FFT,ラムザ必殺技掉石仔

舊 11-01-15, 03:39 AM   #23
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
都係要換
其實用同系列角色,實際上只係等如提高10Lv,所以在沒有好多資源的時候,不如選幾個ability種類好的角色集中升Lv仲好。

此篇文章於 11-01-15 03:44 AM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-02-15, 03:03 AM   #24
GP03D

引用:
作者: 十一月 查看文章
其實用同系列角色,實際上只係等如提高10Lv,所以在沒有好多資源的時候,不如選幾個ability種類好的角色集中升Lv仲好。
都係睇你有冇超必...有全補全加速既唔通唔用咩....

舊 11-02-15, 02:26 PM   #25
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
都係睇你有冇超必...有全補全加速既唔通唔用咩....
咁咪集中練有超必的角色囉。
我意思係,初期未有好多exp石在手的時候,與其將D資源分散去練十幾個系列的幾十個人物,不如集中練幾隻勁的。
建立一隊全Lv80的隊伍,好過你十幾個系列,隊隊都平均只得Lv5x或Lv6x,加埋共嗚效果才只有Lv7x的實力。
當然,如果資源多到可以全系列都有5個Lv80的人物就梗係好。
而且超必本身沒有系列bouns,而武器的系列bouns,是任何角色使用時都生效的,所以初期實在冇必要執著於系列角色。

此篇文章於 11-02-15 04:16 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Zoo Keeper 3D (日版 2012/1/26) enishi 手提遊戲機討論版 11 11-22-11 08:47 AM
[Wii] お掃除戰隊 くりーんきーぱー (Clean Keeper) neo 電視遊戲討論版 21 04-16-08 07:43 PM
New record! House ~清談館~ 2 01-17-08 04:24 PM
[NDS]Zoo Keeper (動物方塊) 將移植 NDS neo2046 手提遊戲機討論版 32 12-24-04 11:51 AM
sound record Q頭 手機資訊/電腦軟硬討論 1 07-30-04 01:48 AM

現在的時間是 01:16 AM

手機版 | APP版