Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-26-18, 01:00 AM   #1976
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 1pi 查看文章
我部NS錄咗100條片,唔俾再錄。 請問點樣將啲片搬落電腦?
之前用NS,放咗一條片係FB發覺畫質差咗,fb係米會壓縮啲片。
FB 片,建議整 720p 30fps 以下,H.264 codec mp4 或 mov。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 11:16 AM   #1977
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
我部NS錄咗100條片,唔俾再錄。 請問點樣將啲片搬落電腦?
之前用NS,放咗一條片係FB發覺畫質差咗,fb係米會壓縮啲片。
我昨天睇返我部機多過100條片,
你果100條係同一隻game?
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 01:06 PM   #1978
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: MultiPASS 查看文章
笨大翻炒系列又一彈,今次係Naruto...

http://switchsoku.com/soft/18426

4月26日發售

http://naruto-t.bn-ent.net/about/?about_nsw

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 01:13 PM   #1979
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: GreenTea 查看文章
用Joy-con係咪似DBX2咁出超必?
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 02:08 PM   #1980
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
手提mode得540p
呢幾隻ps3 game黎喎
笨大真係不斷挑戰任豚低線

引用:
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 04:10 PM   #1981
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: wsx360 查看文章
手提mode得540p
呢幾隻ps3 game黎喎
笨大真係不斷挑戰任豚低線
笨大啲嘢唔好寄望過高,
不過好似上次咁炎上後又會改高到720p都話唔定!
舊 02-26-18, 11:59 PM   #1982
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
其實係咪老任委託嘅NS獨佔唔少
令笨大暫時唔想再放資源去攪其他遊戲嘅跨平台同步?
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 10:14 AM   #1983
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
笨大啲嘢唔好寄望過高,
不過好似上次咁炎上後又會改高到720p都話唔定!
咩年代...手提mode仲960x540....dock mode出不到1080p???
唔x係嘛...
玩過doom都知switch係一定做到手提mode720p, dock mode1080p囉...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 10:15 AM   #1984
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: leungky1 查看文章
其實係咪老任委託嘅NS獨佔唔少
令笨大暫時唔想再放資源去攪其他遊戲嘅跨平台同步?
由手機版發出
我而加好驚dark souls 1比笨大惡搞...
雖然隻game佢只係發行商...
舊 02-27-18, 12:37 PM   #1985
MultiPASS
Crazy Gamer

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
咩年代...手提mode仲960x540....dock mode出不到1080p???
唔x係嘛...
玩過doom都知switch係一定做到手提mode720p, dock mode1080p囉...
Doom係dock mode720p不過部分時間得600p,
Portable model就最高576p

此篇文章於 02-27-18 01:01 PM 被 MultiPASS 編輯。
舊 02-27-18, 12:55 PM   #1986
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
第3世代プロジェクト『ゾイドワイルド』始動! 玩具、アニメ、Nintendo Switchとマルチに展開
http://dengekionline.com/elem/000/001/686/1686915/

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 06:15 PM   #1987
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: neo2046 查看文章
第3世代プロジェクト『ゾイドワイルド』始動! 玩具、アニメ、Nintendo Switchとマルチに展開
http://dengekionline.com/elem/000/001/686/1686915/

正呀~~只要唔喺猜拳,我乜都殺
之前GBA/NDS隻RPG真心好玩

手機分區玩唔到,今次一定支持
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 07:02 PM   #1988
MultiPASS
Crazy Gamer

忽發奇想,既然有nintendo Labo...
唔知有冇joy-con控制嘅ZOIDS機械獸呢?
舊 02-28-18, 01:03 AM   #1989
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
忽發奇想,既然有nintendo Labo...
唔知有冇joy-con控制嘅ZOIDS機械獸呢?
老任自己開發都響試玩時傳出話反應慢
三廠整應該仲困難

Labo著重三廠支援嘅,依家應該差唔多有報料
不過公佈PV似乎最少仲有一個Kit未講.....
由手機版發出

此篇文章於 02-28-18 01:18 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 11:02 AM   #1990
charcsc2000
J神哥

引用:
Doom係dock mode720p不過部分時間得600p,
Portable model就最高576p
你o岩...
原來DOOM係SWITCH手提MODE係540P/576p...DOCK MODE係720P,
唔怪得我成日係大電視玩覺得咁濛...以為自己未到40就老花...

相反係ps4玩doom清到呢...
以後買game我要再唸唸....同一版本都係以ps4為本先...
ns都係買返老任或小品game算..
舊 02-28-18, 02:33 PM   #1991
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
Outlast: Bundle of Terror(1代+DLC)已推出
美國e-shop US$24.99

Outlast 2 3月27日發售
https://www.nintendo.com/games/detail/outlast-2-switch

https://www.youtube.com/watch?v=93y09cPLYgE

seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 02:34 PM   #1992
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
不過doom既720p處理得唔錯,佢做到你唔覺得似720p!
不過手提mode同體感描準同HD震動是亮點!加上我電視成鬼日鬧情緒開唔著 可以即刻轉手提玩
體感的確令隻game玩落脫胎換骨!冇後悔入switch版

值得一提係突然推出既outlast(UE3 engine),呢隻移植得相當不錯
行1008p/30(係冇打錯係1008),720p/30手提 (而且係穩定既30fps)

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 02-28-18 02:43 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 02:29 AM   #1993
1pi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
yes, fb 係會壓縮好多
FB太縮

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
插張micro SD入電腦。
依家,邊張micro SD卡抵買啊

引用:
拍片係咪得30秒??
點先可以拍片???
按住一陣,可以錄過去30秒,720p 30fps。

引用:
作者: lodoss 查看文章
我昨天睇返我部機多過100條片,
你果100條係同一隻game?
我無買、無插到micro SD卡,所以限死咗100條片。

引用:
作者: 八仙果 查看文章
FB 片,建議整 720p 30fps 以下,H.264 codec mp4 或 mov。
用NS直接上傳到FB嗰到,無得揀。
1pi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 07:11 PM   #1994
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
依家,邊張micro SD卡抵買啊
性價比一定係sandisk 200GB果張

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 02:30 AM   #1995
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
Wall Street journal引述消息人士指
老任年會繼續出週邊,需要使用USB-C port
會推出一樣同網路有關嘅服務
至於改良版,今年免問,因為老任仲處理緊產量問題

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-18, 10:28 AM   #1996
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 赤武神 查看文章
性價比一定係sandisk 200GB果張
完全同意....
覺得貴就買128gb....
舊 03-02-18, 10:30 AM   #1997
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: N0T51B 查看文章
Wall Street journal引述消息人士指
老任年會繼續出週邊,需要使用USB-C port
會推出一樣同網路有關嘅服務
至於改良版,今年免問,因為老任仲處理緊產量問題
我只係想佢比個party吹水....打機好緊要呀...
舊 03-02-18, 10:19 PM   #1998
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
無Direct

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 09:21 AM   #1999
MultiPASS
Crazy Gamer

可能要等到Zelda無雙出左之後先有!
舊 03-03-18, 12:22 PM   #2000
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
你o岩...
原來DOOM係SWITCH手提MODE係540P/576p...DOCK MODE係720P,
唔怪得我成日係大電視玩覺得咁濛...以為自己未到40就老花...

相反係ps4玩doom清到呢...
以後買game我要再唸唸....同一版本都係以ps4為本先...
ns都係買返老任或小品game算..
農曆新年$70再加額外九折買咗PS4 DOOM都未開始玩⋯

本身無PSV,
有興趣想知如果用PSV remote play係室內良好Wifi的情況下玩PS4版DOOM,
以畫質同流暢度嚟睇PSV remote play好d定NS 手提mode正d?

出街玩唔駛諗一定係優先考慮NS版!

標籤
Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Nintendo Switch ID 收集區 八仙果 攻略及心得交流區 15 02-08-23 03:17 AM
[NS] Warframe Nintendo Switch jyeung1 電視遊戲討論版 4 07-10-18 10:56 AM
[NS] Nintendo Switch 情報區 Vol 1 neo2046 電視遊戲討論版 8621 07-02-17 10:49 PM
[WiiU] Wii U 情報區 6 |Nintendo Switch 3 月 3 日發售 | HK$2,340 | 29,980 日圓 | US$299.99 八仙果 電視遊戲討論版 3738 04-19-17 12:12 PM
收 Nintendo SWITCH DQ HERO kinpingk 買賣專區 0 03-04-17 12:13 AM

現在的時間是 06:12 AM

手機版 | APP版