Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-17, 07:13 AM   #501
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
開左Chapter Select,試多次Ending選擇,睇埋Ending E了。
係咪再無新野,新ending?新過場?(即唔洗再由頭玩?只用Chapter Select 補完就得?)
我無選delete save。好彩。^_^
有無新DLC 要問横尾了

基本上E ending 後再清支線任補完劇情就無特別野

100% 完成就洗save 感受吓當年Replicant o既滾動啦

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 07:59 AM   #502
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Backup左先玩delete save,之後再Copy番個save得唔得?

DLC我未買。
係咪得買DLC有新衫?
我有換衫道具,但無新­衫既。

神作!神作!神作!
神作!神作!神作!
神作!神作!神作!
神作!神作!神作!
神作!神作!神作!
音樂超出色!特別係Ending E個版本既Ending 音樂!
畫面、動作、操控一流!
人設、世界觀超科幻,一絕!
… … …最後,故事出色!神作!

有隱藏野,我玩到一大半已經有發現到。升多d level先去玩。
同埋首次,第一次玩遊戲可以有樣咁既野…
(....)
In game Money 「買」/解獎杯

()_()

此篇文章於 05-14-17 08:46 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-17, 09:11 AM   #503
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
Backup左先玩delete save,之後再Copy番個save得唔得?

DLC我未買。
係咪得買DLC有新衫?
我有換衫道具,但無新­衫既。
可以, 但Title 畫面會變返エミール 屋企

三套Replicant 杉係DLC 鬥技場奬品

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-14-17, 09:16 AM   #504
HAKAIDER
neet 人生~~~

睇完攻略設定資料集

都係無講DOD3 大清水製造人來歴................

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-14-17, 11:57 AM   #505
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
睇完攻略設定資料集

都係無講DOD3 大清水製造人來歴................
神之國認為DOD的大災厄係NIER前將魔素放回異世界所造成,而當時根住去的機人就係小清水

舊 05-15-17, 09:22 AM   #506
ComeLOLoh

部份Side Quest原來要其他Side Quest做左先會完成到。
怪唔之得搞極到完成唔到…

呢隻Game比到我PS1時代玩Metal Gear既開心感動。覺得遊戲真好玩。
好少可有Game多方面都認真有落功夫搞得咁有水準。

舊 05-15-17, 12:25 PM   #507
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
部份Side Quest原來要其他Side Quest做左先會完成到。

呢隻Game比到我PS1時代玩Metal Gear既開心感動。覺得遊戲真好玩。

真係好出色, 我呢幾日都係玩佢多
攪到想買ost , 啲歌同bgm正到
加埋個故事 氣氛凝做得好好

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-15-17, 12:39 PM   #508
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
隻game好像好好玩?

舊 05-15-17, 12:47 PM   #509
RPG之鬼

引用:
作者: Tdot 查看文章
隻game好像好好玩?
獨立遊戲成本,A級遊戲水準

舊 05-15-17, 12:50 PM   #510
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
獨立遊戲成本,A級遊戲水準
玩完persona 5唔知這隻接唔接到個高潮, 中/日/美跟的野一樣?

舊 05-15-17, 12:55 PM   #511
RPG之鬼

引用:
作者: Tdot 查看文章
玩完persona 5唔知這隻接唔接到個高潮, 中/日/美跟的野一樣?
其實P5仲停係變態老師度,動力此終不及小褲褲

舊 05-15-17, 07:04 PM   #512
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
神之國認為DOD的大災厄係NIER前將魔素放回異世界所造成,而當時根住去的機人就係小清水
但問題就係假設人類係大滅絶前如果已經有穿越時空 / 世界線能力的話

噤デボル/ ポポル 型號又做過d 咩可以搞死所有人類?

玩完今集我返而覺得小清水製造者其實係上左太空N 年後o既機械生命 (R-type 式狗血輪廻?!)

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-16-17, 12:01 AM   #513
ComeLOLoh

補完支線任務中,但我好亂。
要去邊個Chapter,補邊個任務完全唔知。

舊 05-16-17, 12:26 AM   #514
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
但問題就係假設人類係大滅絶前如果已經有穿越時空 / 世界線能力的話

噤デボル/ ポポル 型號又做過d 咩可以搞死所有人類?

玩完今集我返而覺得小清水製造者其實係上左太空N 年後o既機械生命 (R-type 式狗血輪廻?!)
上集ポポル最後暴走, 自爆炸左個Replicant工場嘛

致於小清水,今集d武器屋好似全部係佢旗下...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 07:55 AM   #515
RPG之鬼

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

最主要係阻止唔到主角殺魔王,魔王一死>GAMEOVER,主角一死>可以LOAD SAVE
以佢地能力都可以炸到不死身的EMIL得返個頭就知有勁大能力

舊 05-16-17, 12:16 PM   #516
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
前日寶源入左378連CODE~
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 05:40 PM   #517
ComeLOLoh

Spoiler Alert
打隱藏神秘位既乜乜,重復打我升左上Level 99。
希望打贏Em…(因為佢Level 99)

此篇文章於 05-16-17 05:45 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 05-16-17, 07:25 PM   #518
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

引用:
最主要係阻止唔到主角殺魔王,魔王一死>GAMEOVER,主角一死>可以LOAD SAVE
以佢地能力都可以炸到不死身的EMIL得返個頭就知有勁大能力
我估唔係Replicant 件事, 需言係無左魔素來源, 但人類係再融左一段長時間先滅絶

如果假設小清水係滅絶前的人類製造, 噤有穿越時空 / 世界線能力但解決唔到魔素問題有點不合理

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 05-17-17, 08:17 AM   #519
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:

開頭降下作戰同 2B 9S 杏加橙大逃亡, 音樂, 分鏡, 鋪掛, 劇情, 對白等等簡直係配合得天衣無逢
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-17, 12:07 PM   #520
RPG之鬼

引用:
我估唔係Replicant 件事, 需言係無左魔素來源, 但人類係再融左一段長時間先滅絶

如果假設小清水係滅絶前的人類製造, 噤有穿越時空 / 世界線能力但解決唔到魔素問題有點不合理

其實有問題是異世界的魔素,NIER時已經冇晒,只得神樹同魔王,但只有魔王有適合人類的魔素

此篇文章於 05-17-17 12:29 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 02:14 PM   #521
ComeLOLoh

有無一個根中文版既支線任務List?
我爭兩個,一個共通,一個9S既。
都唔知漏左邊個…
因為無做Side Quest既最後一Part佢唔計你完成。
我漏既,隻Game又無list係乜黎,地圖又無list個一點。又無紅點…可能要收email既mission。
但網上睇過幾個攻略都唔係根中文版個支線任務名,英文版更加…
但睇過我係應該做過晒,所以應該係做漏最後一步。

另外都想知有無根中文版既收集DATA檔案既List,我得75%。

舊 05-18-17, 05:45 PM   #522
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
訂左ost , 期待中

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-18-17, 07:27 PM   #523
ComeLOLoh

我最意外,估佢唔到係:
除左Ending之外,Side quest都可以有兩個版本。
有得比你選之外,重有d係你一定要完成之前有個Side Quest,咁你呢個Side Quest先真正完成到…

因為咁,有個任務我做到第三次…先完成到。

而且有分個人,共有等,特別Chapter先做到咁,補完有d復雜…

最初覺得有d quest做跑腿,無乜特別,但後期又有d難度極高既…不過都比我過到…

此篇文章於 05-18-17 07:32 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
舊 05-18-17, 07:40 PM   #524
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
我最意外,估佢唔到係:
除左Ending之外,Side quest都可以有兩個版本。
有得比你選之外,重有d係你一定要完成之前有個Side Quest,咁你呢個Side Quest先真正完成到…

因為咁,有個任務我做到第三次…先完成到。

而且有分個人,共有等,特別Chapter先做到咁,補完有d復雜…

最初覺得有d quest做跑腿,無乜特別,但後期又有d難度極高既…不過都比我過到…
仲有係任務唔一定成功地完成可以失敗咁完成
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-17, 10:42 PM   #525
ComeLOLoh

終於攞到Final Fantasy XV 主角把劍。Max附加瞬間轉移。堅正!

不過,重係爭好多DATA FILE

此篇文章於 05-18-17 10:49 PM 被 ComeLOLoh 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NieR︰Automata.小褲褲齊齊看攻略區 野良猫 攻略及心得交流區 320 12-08-17 09:57 AM
收PS4 Nier: Automata 及 ps4 幻に舞う少女の剣純日版(可議) kinpingk 買賣專區 3 04-21-17 07:35 PM
放全新未開連code NieR:Automata (日英文版) EMILA 買賣專區 0 04-12-17 11:18 AM
收 Nier Automata figure (PS4個隻) genies123 買賣專區 1 04-02-17 07:37 PM
放PS4 Nier: Automata 日版 minekaoru 買賣專區 0 03-30-17 03:17 PM

現在的時間是 02:34 PM

手機版 | APP版