Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
手機資訊/電腦軟硬討論>純上網PREPAID電話卡
david 04:46 AM 10-24-17
想問香港有無呢種卡?有O既話邊隻最抵玩?謝解答。
DC 97 09:46 AM 10-24-17
買年咭~可以去呢到睇下
http://www.hkepc.com/forum/forumdisp...?fid=44&page=1
大破人間 02:43 PM 10-24-17
作者: david:
想問香港有無呢種卡?有O既話邊隻最抵玩?謝解答。
而家最抵玩應該是3的國際萬能咭4G LTE 10GB
分兩種

紅色版(紅色包裝.18年6月30日到期)
綠色版(綠色包裝.18年12月31日到期)

仲有分鐘送

特色是唔理你幾時開卡, 總之個10GB都係用到張卡的到期日為止

所以綠色版個10GB的有效期是超過一年的
紅色就剩返8個月

我上個月去SSP, 紅色$120, 綠色$140
普通電話舖就正價200
martinnitram 03:47 PM 10-24-17
樓主不如講下有咩要求? 如:

每月用量 (低用量定要無限/FUP),
要 行 3G/4G 3.6/7.2/14.4/21M,
介唔介意換咭?

再唔係買張樓上年咭睇下o岩唔o岩用
david 03:57 PM 10-24-17
其實係有鬼頭同事準備去香港作短期逗留,佢DATA用量勁大,所以先咁問。

似乎係年卡啱佢用,借問張卡有無實體相?謝。
martinnitram 04:27 PM 10-24-17
如果高用量, 樓主諗住買定幾張比同事, 一/兩個月用哂 10G data 再換咭?

每月高用量不如用 csl hemat/3HK 張萬能咭, 兩個計返都係 $70/月左右, 分別有 15G FUP 3.6M-7.2M/6G FUP 14.4M
3HK 張萬能咭比其他人用有到好, 增埴一次延長 1 年, 加滿錢比人之後等佢自己慢慢扣唔洗煩

實體相就樓上 HKEPC 有開 post 每張講, 睇多幾版就會有圖
( ゚ω゚)? 04:32 PM 10-24-17
其中一種?

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1859212

作者: 大破人間:
而家最抵玩應該是3的國際萬能咭4G LTE 10GB
分兩種

紅色版(紅色包裝.18年6月30日到期)
綠色版(綠色包裝.18年12月31日到期)

仲有分鐘送

特色是唔理你幾時開卡, 總之個10GB都係用到張卡的到期日為止

所以綠色版個10GB的有效期是超過一年的
紅色就剩返8個月

我上個月去SSP, 紅色$120, 綠色$140
普通電話舖就正價200

大破人間 06:57 PM 10-24-17
作者: ( ゚ω゚)?:
其中一種?

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/1859212
LINK內就是紅色版

綠色版幾乎只係個包裝變左綠色
luciferdark 11:11 AM 10-25-17
LINK內就是紅色版

綠色版幾乎只係個包裝變左綠色
謝資料, 呢張綠卡啱晒我用
david 01:56 PM 10-25-17
O個同事只會O係香港逗留兩星期,佢O係鬼頭區用開O既係20GB/月PLAN,兩個禮拜10GB應該夠佢用啦,CAP佐張相叫佢到港自己去買。

多識各位解答
Tano 02:11 PM 06-26-18
想問年咭
2018年有冇大改玩法?

用緊7月頭到期

爬過吓3的國際萬能咭
紅綠黃邊張最抵玩?

用量偏低
主要導航睇班次用
大破人間 07:09 PM 06-26-18
作者: Tano:
想問年咭
2018年有冇大改玩法?

用緊7月頭到期

爬過吓3的國際萬能咭
紅綠黃邊張最抵玩?

用量偏低
主要導航睇班次用
香港用就用綠萬(得香港數據)
經常去澳門就用紅萬(多5GB澳門數據)
偶爾去內地和澳門就黃萬(多2GB中澳數據)
Tano 10:30 AM 06-27-18
唔該

去鴨記檔遊一轉先
Tano 02:28 PM 07-06-18
香港用就用綠萬(得香港數據)
經常去澳門就用紅萬(多5GB澳門數據)
偶爾去內地和澳門就黃萬(多2GB中澳數據)
買完黃萬
唔夠幾日就出藍萬

不過只係綠萬強化版?
martinnitram 04:41 PM 07-07-18
買完黃萬
唔夠幾日就出藍萬

不過只係綠萬強化版?
should be

綠萬 20G local
紅萬 20G local + 5GB澳門
黃萬 20G local + 2GB中澳
藍萬 20G local + 20GB FB, Line, Whatapp, IG, telegram
Squall-Lucifer 05:52 PM 07-07-18
未玩過儲值卡,請問這種卡可以將個No.轉過去嗎?
大破人間 06:39 PM 07-07-18
作者: Squall-Lucifer:
未玩過儲值卡,請問這種卡可以將個No.轉過去嗎?
萬能卡可以,不過得幾間直銷中心搞
地址可以去一個叫超譯香港儲值卡的FB爬下文
martinnitram 11:03 PM 07-07-18
萬能卡可以,不過得幾間直銷中心搞
地址可以去一個叫超譯香港儲值卡的FB爬下文
溫提:
帶 number 算係自制萬能卡, 20G data 年期計落少半年 (開 plan 365日 VS 2019 年12 月)
Tano 05:18 PM 07-08-18
作者: martinnitram:
should be

綠萬 20G local
紅萬 20G local + 5GB澳門
黃萬 20G local + 2GB中澳
藍萬 20G local + 20GB FB, Line, Whatapp, IG, telegram
FB,Whatapp自問冇本事用過10GB

各萬是否等到2019年中後會大幅減價?
大破人間 09:02 PM 07-08-18
FB,Whatapp自問冇本事用過10GB

各萬是否等到2019年中後會大幅減價?
未必會
因為萬能卡經常會自動延長未開卡的到期日
鳳熾魂 05:44 PM 08-27-18
淨上網打機最平都係用張綠萬??
martinnitram 11:29 PM 08-29-18
作者: 鳳熾魂:
淨上網打機最平都係用張綠萬??
以 G 數 ($125/20G) 計應該係最平了
利申: clubsim/自由鳥唔知點計
Tano 03:25 PM 09-15-18
剛有部雙4G機種投入服務
重有一個Sim位

想問
黃藍萬已有

覆蓋率/平均網速
3以外重有邊間年卡值得買?

Smart 年激 唔係全港有售
martinnitram 10:36 AM 09-16-18
剛有部雙4G機種投入服務
重有一個Sim位

想問
黃藍萬已有

覆蓋率/平均網速
3以外重有邊間年卡值得買?

Smart 年激 唔係全港有售
全港唔知, 但 SSP 一定有

返回主題版面