Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-26-17, 11:12 PM   #1
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
成蟲 x 占士邦Pierce Brosnan 【The Foreigner 英倫對決】

姑勿論大家對成蟲嘅腦殘政見有乜諗法,如果話唔少少期待佢同007 Pierce Brosnan對手戲就假。仲要由007導演執導,感覺似007系列啲trailer多過成蟲片trailer。

Brosnan已經講明佢並唔會同成龍交手「因為三兩下就會比佢秒殺」,佢嘅政府大臣角色定位比較接近《新宿事件》內竹中直人嘅刑事角色。

戲內嘅恐怖分子並唔係大家經常聽到伊斯蘭原教旨主義者,而係去返以前愛爾蘭共和軍IRA恐怖分子嘅橋段。因為電影本身係改編20年前嘅小說,講述唐人街某廚師原來係前強國特工,因為個女被IRA恐襲殺死而單人匹馬搵IRA報仇。

Brosnan嘅政府大臣角色好明顯影射代表IRA嘅新芬黨黨魁Gerry Adams,自北愛和平協議達成後,Adams呼籲IRA解除武裝,並慢慢代表佢哋踏入政壇參與政府運作,即係已經「走入建制」。Brosnan連Adams個白頭鬍鬚造型都跟到十足。

頭盔:都仍然會參考影評先決定睇唔睇。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
成蟲爆酒醉遭吳綺莉陷害 森爺 Neo Entertainment TREND 37 06-08-04 05:05 PM
成蟲見到女仔又做埋?礸T褻動作? ~病人~ Neo Entertainment TREND 20 03-15-04 06:17 PM
感動中國十大風雲人物~~~成蟲!!! 岸邊露伴 Neo Entertainment TREND 26 03-06-04 09:10 PM
成蟲的交通廣告「駛出真功夫,方為大師傅」 butterfly Neo Entertainment TREND 25 08-22-03 12:16 PM
真係頂佢唔順!!成蟲又出黎扮正義… 炎尾燃 Neo Entertainment TREND 64 08-04-03 09:57 PM

現在的時間是 04:40 PM

手機版 | APP版