Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-24-15, 09:34 PM   #26
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
即係睇完會有衝動好想入迪迪黎玩公主??

已經完全理解唔到呢套係咩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 12:30 AM   #27
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
即係睇完會有衝動好想入迪迪黎玩公主??

已經完全理解唔到呢套係咩
唔係,係你會發現要拯救人類唯一方法,就係要供養迪士尼,等佢可以發放正能量畀全世界。

Save the disney, Save the world
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 12:30 AM   #28
烈海王

多發,刪去。
舊 05-25-15, 03:57 AM   #29
lodar

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 烈海王 查看文章
唔係,係你會發現要拯救人類唯一方法,就係要供養迪士尼,等佢可以發放正能量畀全世界。

Save the disney, Save the world
你會唔會偏激左D

套戲叫人唔好放棄同坐以待斃,你講到好似邪教叫人捐款咁
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 07:39 AM   #30
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 烈海王 查看文章

我都覺得你偏激左d...

頭半我都覺得disney賣廣告, 但跟住後半就唔係啦, 尤其是巴黎鐵塔嗰幕.

我都唔多喜歡disney, 但以戲論戲, 又唔好講到太過份.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-15, 11:00 AM   #31
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
好明顯烈海接受左未日信息餵錯狼啦
雖然好迪士尼,又唔洗咁否定的……

舊 05-25-15, 11:20 AM   #32
烈海王

引用:
作者: 尼路 查看文章
好明顯烈海接受左未日信息餵錯狼啦
雖然好迪士尼,又唔洗咁否定的……
而家討論區真係好難發言,少少事就畀人話偏激

講返正題,你哋估錯晒,其實我幾鍾意套戲,尤其Hugh Laurie嗰段演說,我係100%認同,只係認同還認同,迪士尼廣告值入都係好明顯,不過佢包裝得好好,今次我係幾佩服。
舊 05-25-15, 11:48 AM   #33
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

放輕鬆d,好明顯睇得出係吐槽多過討厭

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-25-15, 12:04 PM   #34
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
講值入我最佩服反而係可樂個段,合情合理到

舊 05-26-15, 04:30 PM   #35
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
見大家D評語好似唔係咁好...

但我全套戲都睇得幾enjoy, 係臨尾"dr.house"自爆原因嗰段去得太快, D字幕又好似譯得怪怪地(應該係我的理解能力低...) 所以唔係好跟得倒...

舊 05-26-15, 08:57 PM   #36
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: traveller 查看文章
見大家D評語好似唔係咁好...

但我全套戲都睇得幾enjoy, 係臨尾"dr.house"自爆原因嗰段去得太快, D字幕又好似譯得怪怪地(應該係我的理解能力低...) 所以唔係好跟得倒...
只要你對套戲, 而唔係對DISNEY有私人偏見就會好D, 否則你一見到DISNEY個LOGO就咩戲都可能唔好睇...

舊 05-26-15, 10:09 PM   #37
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

睇完....迪迪黎廣告片???完全冇呢個感覺.....仲有幾幕唔知點解眼睛會流汗...
可能對現實的地星末日的無力感....地球人實在太喜愛擁抱未日了......
可能是對自己已經忘了很久的一個名詞...夢想.....(迪迪黎表示
可能對雀班蘿莉的"智能"是否真的知道愛.....

總之睇完都會反思一下呢個世界究竟仲有冇自救的能力......(迪表示:...

另.....見到starwar堆玩具就真係冇得唔認starwar比迪迪黎食左o既事實

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-26-15, 11:55 PM   #38
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
睇完....迪迪黎廣告片???完全冇呢個感覺.....仲有幾幕唔知點解眼睛會流汗...
可能對現實的地星末日的無力感....地球人實在太喜愛擁抱未日了......
可能是對自己已經忘了很久的一個名詞...夢想.....(迪迪黎表示
可能對雀班蘿莉的"智能"是否真的知道愛.....

總之睇完都會反思一下呢個世界究竟仲有冇自救的能力......(迪表示:...

另.....見到starwar堆玩具就真係冇得唔認starwar比迪迪黎食左o既事實
其實一路睇, 我有一種感覺, 就係ONE WORLD GOVERNMENT...

去到最後似到爆.

舊 05-31-15, 03:32 PM   #39
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
蘿莉控會睇得好歡樂

舊 05-31-15, 05:26 PM   #40
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: KTN 查看文章
蘿莉控會睇得好歡樂
睇雀斑?
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-15, 11:49 PM   #41
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
迪士尼系列電影中最浩瀚奇幻作品《明日世界》故事講述二十世紀初,傳說有一個由頂尖菁英組成的秘密團體想要打造「明日世界」,據傳華特迪士尼和建築師艾菲爾也是創辦人之一,並且將明日世界的秘密藏在艾菲爾鐵塔上。

我只覺得是欺詐預告

結果四位創辦人是艾菲爾,愛迪生,凡爾納,特斯拉.
華特迪士尼的名字在片中連出都無出過.

我仲諗著一心睇套片點樣宣傳華特迪士尼

另外

怎麼好像做低左David Nix後就即刻統治左個異世界一樣. 佢地又無基礎又唔夠武力
既然有抗衰老藥, 但竟然沒有出現其他著名歷史人物, 而是由David Nix掌權...
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 01:05 AM   #42
gingq7

註冊日期: May 2008
其實我有d睇唔明點解tomorrowland最後變左廢墟而睇落去又無乜人
雖然話停左收新人, 但男主角細細個去時入面已很多人
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-15, 09:30 AM   #43
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我有d睇唔明點解tomorrowland最後變左廢墟而睇落去又無乜人
到時要買碟睇多次至得, 因為入面好多細位我想知多D...

舊 06-01-15, 10:04 AM   #44
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: gingq7 查看文章
可能因為1900年代初的被招待進去的科學家/建築家/藝術家/工程師理應99%都是男性...

然後機械人科技又這麼完善...(望向雀班蘿)

人口衰減不就變得順理成章嗎(死)
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:15 AM

手機版 | APP版