Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-18, 03:44 PM   #951
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
Fang好似唔差?但tidus有左ex睇落都唔勁咁?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 06:57 PM   #952
黒杉 アサギ
Game Master
さやかマジ天使↓

註冊日期: Jun 2006
XBox Live Gamertagsuzuki_botan
亡者藍唔係基底上調整的話 點出都係無咩希望

牙姐黃角黎講優先度都算低
黒杉 アサギ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 08:14 PM   #953
ShinDou

黃石好少勁人喎,最勁已經係SELFIE同重力佬,已經覺60,之前D石多得濟覺左拉冇沙用1陣就冇用,其他廢到用唔到 @@

即係今次都唔駛射

不過EX好難喎,大佬1野3連雷每HIT7千咁扣,爆上2萬幾BRAVE,真係扣佢唔切喎 @@ 冇升牌王添,而家開始升先,不過得相性0凸,唔知夠唔夠用 @@
舊 05-11-18, 08:53 PM   #954
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
我用呢隊
好友用重力
51回合

plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-18, 09:02 PM   #955
ShinDou

FARIS同WAKKA都冇升,0凸專武就夠打﹖係喎WAKKA都有盲波喎 @@

FARIS要有專武先可以拆BUFF @@ 我得相性唔駛升了 XD

升埋WAKKA先,而家咁改可能真係要用呢D角黎打 @@

此篇文章於 05-11-18 09:10 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-11-18, 09:15 PM   #956
plokplok00

WAKKA 唔算必須 我無貓又無重力先用佢
但拆BUFF後會輕鬆好多
減埋佢攻 一HIT雷 好似700幾炸

此篇文章於 05-11-18 09:17 PM 被 plokplok00 編輯。
舊 05-11-18, 09:25 PM   #957
ShinDou

咁降完真係好易喎 @@ 雪糕老豆我又冇升,原來我係所有勁DEBUFF角都冇升到 XD

係喎可以用DEBUFF推走佢D BUFF喎,之前升左隻VINCENT,試下先

此篇文章於 05-11-18 10:00 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-12-18, 02:20 PM   #958
ShinDou

唔駛升人了 XD 重火力屈死佢,兩隻大佬淨係1開波郁過1ACT,44ACT打左廿萬分出黎

重力佬,AURON,貓,FD FANG

1開波AURON上完降物耐之後等佢BUFF完先開巴哈,換FANG出黎狂吹飛,重力都係狂吹飛,貓都係出技啦,秒殺左其中1隻,另1隻到佢再郁到果陣已經剩番1半血都唔夠,淨番全爆技就殺到

之前仲亂食左堆細藍石同黑石添,好彩未覺上50以上

果堆人都係唔升住了 XD 而家刷埋共鬥先

FANG冇想像中咁廢喎,諗緊射唔射好,等FD FANG上水再打普通版試招先

共鬥用AURON PART SELFIE FANG打左33萬分出黎 @@

自己開局PART TIDUS FANG得25萬分,點解佢地唔追死1隻殺左先﹖分散打好D咩﹖不過反正大佬都係郁1次就開召爆死晒

原來因為TIDUS EX可以兩隻都1齊MAX BRAVE咁爆落去 @@ 不過TIDUS好似BONUS左都好似好廢咁,FANG仲勁過佢好多

此篇文章於 05-12-18 02:48 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-12-18, 04:56 PM   #959
ShinDou

30張飛垃圾仲要得1把5星 @@ 之後射多萬5先中到FANG專 @@ 升黎用下先
舊 05-13-18, 09:12 AM   #960
plokplok00

試下推高個BRV回復
計過如果我洗3個170初比佢
可以每TURN 回25000 BRV

舊 05-13-18, 09:33 AM   #961
ShinDou

點解回到咁多﹖咁咪下下2萬打人﹖但你MAX得20769,佢補2萬5你都冇用架﹖XD

個冰BUFF回BRAVE睇初期BRAVE﹖所以要配SELFIE﹖之前用過好似補得7千 @@

同埋如果唔係幻獸界應該廢好多﹖
舊 05-13-18, 09:43 AM   #962
plokplok00

因為+埋潘尼蘿 同 利維亞 個回BRV
睇初期

無特效 無利維亞 都回到12000
不過冰HP+ 都+3000 = 15000
舊 05-13-18, 09:52 AM   #963
ShinDou

但呢隊得細細粒扣到BRAVE @@ 應該唔夠D屈機大佬打
舊 05-13-18, 02:00 PM   #964
ShinDou

用BONUS人刷共鬥唔係會跌多D野架咩﹖點解今次好似唔加既﹖點都係跌3金,係我記錯定有BUG﹖

見人隻WAKKA冇BONUS都補咁多BRAVE,好似真係好勁下喎 @@ 都係射下專武番黎先,好彩仲有1日,不過得番幾張飛同2萬2石唔知中唔中

頂又中PRISHE EX,已經凸爆左了 @@ 之前仲食左4粒凸石

結果ALL IN埋果2萬先中到2把WAKKA專,成堆垃圾仲要射咩晒 @@

飛同石都冇晒了要打番D版執石 @@

終於刷完,WAKKA而家好似仲勁過貓咁﹖又郁得超快又識盲人,係冇得凸破BRAVE限界打人

此篇文章於 05-13-18 02:59 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-14-18, 10:40 AM   #965
Gustavi
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2010
貓 vaan 重力, 帶重力, 風召喚 20萬

參考ray個打法.
先break 行先個隻boss , 唔好break 另一隻 .
因為boss 身上有buff , 個All 攻擊會有 +
行先個隻係上buff , 行後個隻係all攻擊,
將上buff 個隻推後, 佢下all攻擊冇咁痛.

然後用vaan 技二 同重力 推走四個buff
再係boss 第二次all 前, vaan 換 frd重力 不停打飛.
Gustavi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-18, 11:51 AM   #966
ShinDou

Wakka 牌王都覺60了,好正喎,牌王打廢野好快,1開波先手動作又快,唔駛等連續劍斬咁耐

不過我兩隻都低凸好少brave

得萬4度,之前打共鬥明明見人隻wakka有2萬brave架

舊 05-16-18, 03:22 PM   #967
Gustavi
Crazy Gamer

有其他人幫上buff ?

------
rem EX 睇黎skip 得,
又seven 又deuce ...
deuce event 唔會ace EX 埋掛, 今個月咁多零式...
舊 05-16-18, 09:59 PM   #968
ShinDou

唔記得果次有冇貓/SELFIE,淨係記得好快打完同埋佢下下2萬,個活動佢冇特效

而家D EX好似愈出愈冇乜用咁,而家最勁果幾隻都係冇EX @@
舊 05-17-18, 02:09 PM   #969
plokplok00

5000 出兩把EX
舊 05-17-18, 02:38 PM   #970
ShinDou

但rem ex好似冇乜用,7姐又冇乜特別,2連火冰雷鞭,唔射了

舊 05-17-18, 06:37 PM   #971
ShinDou

ALTEMA D人講到7姐好勁好大力喎招鞭﹖原來仲有3段降防﹖等人掛出黎試下先
舊 05-17-18, 09:38 PM   #972
ShinDou

嘩共鬥見人隻7姐好屈喎,冇人加BRAVE都兩下2萬爆落去,仲有凸好多 @@ 射下先

廿幾張飛垃圾,5千兩把7姐專武1把REM專,收手,剩番13400石 XD

此篇文章於 05-17-18 10:07 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-18-18, 12:31 PM   #973
Gustavi
Crazy Gamer

快刷單一boss 個類可能ok.
如果有多幾個wave 就好似差d ,
因為佢要每隻怪由頭上debuff 先有二連hit.
舊 05-18-18, 12:51 PM   #974
ShinDou

要留黎等其他人清卒囉,仲升緊未試真

舊 05-22-18, 02:27 PM   #975
ShinDou

有冇人試左龍騎覺60勁唔勁﹖EX吹飛確定不過唔知儲幾多TURN

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
DISSIDIA Final Fantasy Teaser aquarius 手提遊戲機討論版 2 02-15-15 02:17 PM
[PSP] Dissidia [Duodecim] 012 Final Fantasy romrom2004 手提遊戲機討論版 614 08-10-14 12:08 AM
[3DS] Theatrhythm Final Fantasy シアトリズム ファイナルファンタジー | 已售 money 手提遊戲機討論版 307 12-13-12 09:18 AM

現在的時間是 10:00 PM

手機版 | APP版