Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-29-17, 12:58 PM   #401
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
睇完我都係買隻ps4真三7猛收藏算...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 01:45 PM   #402
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
引用:
作者: Kain 查看文章
反而覺得創新得滯
覺得根本3就已經係完成形
之後為加而加越攪越衰
同感,3猛將傳之後D無雙都無乜點玩
6玩過一陣,感覺上跟武器做模組有D多餘
寧願要返以前咁一人一個模組有特色得多

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-17, 03:10 PM   #403
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: Reishin 查看文章
同感,3猛將傳之後D無雙都無乜點玩
6玩過一陣,感覺上跟武器做模組有D多餘
寧願要返以前咁一人一個模組有特色得多
我理解錯?
佢唔係講緊BASARA3咩?

舊 12-29-17, 04:32 PM   #404
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: nomezero 查看文章
我理解錯?
佢唔係講緊BASARA3咩?
你理解錯
唔係
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-18, 03:45 PM   #405
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
暗榮真的有夠厚顏無恥!
355本傳,41人,24模組,16個獨立模組
356本傳,62人,36模組,18個獨立模組
358本傳,90人,51模組,22個獨立模組
真的有夠可笑,再次創下獨立模組比例的新低點!

我繼續坐等看好這次八代是另一次黑歷史。
等待下集全獨立模組+IF的回歸!

此篇文章於 01-13-18 03:48 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-18, 07:57 PM   #406
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
Ching,你真係有heart,我睇完D武器已經唔會買

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 10:00 AM   #407
blkt177549
Junior Member

註冊日期: Sep 2012
暗榮留返比猛將傳啫,慣用技倆啦,等得咪等下囉,唔洗咁快灰到等9代嘅
blkt177549 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 10:39 AM   #408
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實如果OPEN WORLD+ゼルドナーシルト式故事進行,即使依家咁既GAME PLAY+ENDING以外全用對白插圖過場,在下應該都會接受到。
…雖然應該完全唔符合今時今日既市場

舊 01-15-18, 10:42 AM   #409
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
不嬲都只係恥笑緊隻GAME,花生MODE
見到一直release既片,唔通真係會買咩

舊 01-17-18, 01:27 PM   #410
gingq7

註冊日期: May 2008
我反而覺得有幾多獨立模組唔係重點喎,
如果佢能夠整到assassin's creed咁, 就算只能在劉關張三個角色之間互換都已經係良作了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 12:42 AM   #411
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
http://dengekionline.com/elem/000/001/665/1665234/

『真・三國無双8』素材が手に入る“群生地”や“狩り”など本作で楽しめる戦闘以外の要素を紹介

コーエーテクモゲームスは、2月8日に発売予定のPS4用ソフト『真・三國無双8』のゲーム内容に関する新情報とプレイムービー第2弾を公開しました

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 01:10 AM   #412
權愛真

引用:
作者: DevilElvis 查看文章
Ching,你真係有heart,我睇完D武器已經唔會買
引用:
作者: STRIFE 查看文章
不嬲都只係恥笑緊隻GAME,花生MODE
見到一直release既片,唔通真係會買咩
除左極少數異類之外,真係有玩開、留意開真三系列就會知道,
大家都係一面倒排斥重覆模組既問題!(話唔重要既,真係得啖笑。)

只不過原來經歷完五、六代係咁俾人鬧之後,打好返一次(七代)…
點知仲敢玩多次!

呢次一定係花生mode睇佢呢代點樣死法!
唔重重跌多次都唔識死。
舊 01-21-18, 01:27 AM   #413
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
台灣暗榮感覺會爆死,行貨跟鐵盒、熱感囡囡相……

w-Force摺埋啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-K535 發送

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 09:24 AM   #414
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
http://dengekionline.com/elem/000/001/665/1665234/

『真・三國無双8』素材が手に入る“群生地”や“狩り”など本作で楽しめる戦闘以外の要素を紹介

コーエーテクモゲームスは、2月8日に発売予定のPS4用ソフト『真・三國無双8』のゲーム内容に関する新情報とプレイムービー第2弾を公開しました
嘩,OPEN WORLD!
勁!

第一日聽到OPEN WORLD已經講左
佢地係諗到"整OPEN WORLD啦"先開始諗做咩
而佢地原本根本無理解過OPEN WORLD係咩
結果只係PPAP
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 09:56 AM   #415
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
一隻有內容既game唔會將d風景之類既野都當selling point
一隻冇內容既game就會將堆垃圾wfc既野都當selling point
暗榮完美示範
睇風景,睇動物,釣魚,擺傢私真係好好玩啊

舊 01-21-18, 09:57 AM   #416
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實都唔差,同FF XV比的話

此篇文章於 01-21-18 09:59 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 10:09 AM   #417
STRIFE

引用:
作者: 野良猫 查看文章
其實都唔差,同FF XV比的話
日本仔真係好q鐘意釣魚,一堆唔關事既game都要加釣魚元素
一見到呢d即刻減分,亦通常都係糞作既元素
如果由日本仔整call of duty系列,相信都會加釣魚元素落去

舊 01-21-18, 11:36 AM   #418
david
The One

註冊日期: Mar 2002
其實最主要都係堆課金囡囡衫O者,其他都係次要。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 02:08 PM   #419
polyu7
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: david 查看文章
其實最主要都係堆課金囡囡衫O者,其他都係次要。
另一方面佢都主推女性市場
我睇twitch直播或者身邊打機既女性
都係會玩無雙
人地暗榮花時間死改爛改就班hard core玩家, 都滿足唔到咁多人
不如投資細D轉市場好過
FFXV伏還伏, 去親SE間CAFE都成日見有女人買佢個堆周邊
大爆死? 人地marketing不知幾醒
polyu7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-18, 02:56 PM   #420
權愛真

引用:
作者: STRIFE 查看文章
一隻有內容既game唔會將d風景之類既野都當selling point
一隻冇內容既game就會將堆垃圾wfc既野都當selling point
暗榮完美示範
睇風景,睇動物,釣魚,擺傢私真係好好玩啊
笑左,講呢堆說話既語氣,我都想像到出黎…
今次既方向完全係……「錯」。

我好期待睇下今次鎖量會點。究竟會唔會再創新低?
舊 01-22-18, 11:07 AM   #421
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
畫面 真實了。。。。。。。但系統不真實

武將 一騎當千
文官都 一騎當千?
士兵 照樣是阿呆.......
文官 應該近似kingdomunderfire 控兵
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 11:16 AM   #422
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: tallken 查看文章
畫面 真實了。。。。。。。但系統不真實

武將 一騎當千
文官都 一騎當千?
士兵 照樣是阿呆.......
文官 應該近似kingdomunderfire 控兵
喺無雙尋求真實…
本身兵仔又好武將又好,一刀劈落冇甲文官身上,一野唔死都起唔返身打。

舊 01-22-18, 11:54 AM   #423
tao
Crazy Gamer
SFV格鬥家

PSN  IDJapbee
XBox Live GamertagSleepyEyes23
我無雙玩過3,5,6,大蛇
有時諗過, 如果比到我有種接近打扙既感覺, 會更開心過我幾千人斬.

自己覺得XBOX ONE隻舊作Ryse Son of Rome幾合心水, 有戰場感!
果陣心諗...如果無雙做到咁....都幾期待啊~!
各大大又有冇諗過"如果無雙由第二間廠整..."
既心水作品/廠商呢?
tao 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 12:16 PM   #424
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
佢要整呢種open world好心就拎鍊金術士黎做,可能仲貼題少少
睇完今次PV真係心諗WTF?
玩open world但係個城細到陽春都係果幾個功能性NPC
然後釣魚遊山玩水打獵收集素材?下?
收集素材整武器整珠?下?
佢有無諗過呢單野係咪岩三國題材,係咪岩無雙
人整OPEN WORLD佢又跟風OPEN WORLD,
搞到咁既四不像然後武器模組掩割,打仗有關既又唔做
之後DLC,猛將傳,帝王傳
我其實幾欣賞佢有勇氣硬碰MHW

此篇文章於 01-22-18 01:06 PM 被 HakiK 編輯。
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-18, 12:43 PM   #425
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
喺無雙尋求真實…
本身兵仔又好武將又好,一刀劈落冇甲文官身上,一野唔死都起唔返身打。
所以ps3 升到 ps4後 冇買這系列. 個人來說真係不能接受
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 06:35 PM

手機版 | APP版