Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-19-15, 02:48 AM   #951
HI_Ricky
God of Gamer
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
都係舊果張MGO 靚

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 07:51 PM   #952
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
真係完全冇人討論劇情?定係大家仲未爆機唔方便討論住?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-15, 07:59 PM   #953
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
真係完全冇人討論劇情?定係大家仲未爆機唔方便討論住?
有攻略區討論:
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=242570&page=41

舊 09-21-15, 05:30 PM   #954
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
Orz

好少上開機版、完全冇留意到呢個子版既存在。

多謝提醒
由手機版發出
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:35 PM   #955
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
講起攻略區

MGO使唔使再另開?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 05:37 PM   #956
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDcom1010hk
引用:
作者: GN00508771 查看文章
講起攻略區

MGO使唔使再另開?
應該要la

舊 09-21-15, 07:34 PM   #957
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
WA,揮下手先,又見返d隊友

ID tag可以用返我舊嗰個

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-15, 11:19 PM   #958
7ming_格鬥苦手
小霸王

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDme7ming
想join,但不定期online...

GuitarFreaks V5 Skill Point list<---Hot! 9/7 Updat!!
GuitarFreaks V4 Skill Point list
GuitarFreaks V3 Skill Point list
DurmMania V3
7ming_格鬥苦手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 12:21 PM   #959
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
我發現有時右桿﹝控制視點﹞唔太靈活, 好幾次鏡頭會自動向下移
之後將右桿推上, 鏡頭又會慢慢先上。
但玩其他遊戲唔覺問題

係手掣壞左? 定係snake 出血多,所以鏡頭唔靈活?
(今集一直都冇食藥丸,以前mgs 狙擊手震都要服藥)
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-15, 01:05 PM   #960
alexchrome
Senior Gamer

引用:
作者: 1515 查看文章
我發現有時右桿﹝控制視點﹞唔太靈活, 好幾次鏡頭會自動向下移
之後將右桿推上, 鏡頭又會慢慢先上。
但玩其他遊戲唔覺問題

係手掣壞左? 定係snake 出血多,所以鏡頭唔靈活?
(今集一直都冇食藥丸,以前mgs 狙擊手震都要服藥)
我玩GZ時都發現鏡頭自己向下移,之後發現係手制問題換左個手制就正常返
alexchrome 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-15, 11:32 AM   #961
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
無小島秀夫的MGS…
諗起無三上真司的Biohazard囉,
係有新作出,不過去唔返巔峰水平。

Konami: Metal Gear Series Can Continue Without Kojima - IGN News

Despite recent reports that Konami is scaling back its efforts in the console space, the Japanese publisher has come forward to deny such claims. It also spoke to the viability of the Metal Gear Solid franchise without series creator Hideo Kojima at the helm.

http://www.ign.com/articles/2015/09/...without-kojima

https://www.youtube.com/watch?v=OrE-BmGm3qg

舊 10-01-15, 01:18 AM   #962
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
Biohazard 唔止係去唔返巔峰水平的問題, 係已經變左一套肥厚美劇, 連一般水平都望塵莫及
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 12:38 PM   #963
Amuro0093
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
想知小島秀夫下隻game 係咩.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 08:16 PM   #964
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
去問吓騰訊?!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-15, 09:04 PM   #965
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
玩到 過左mission 30之後 既mission 覺得隻game 只係半成品

如果唔係K社 cut budget 起碼2016年尾先出到

同埋d mission 係咁repeat

同 ground zero 時 每個 side mission 都有唔同玩法差好遠

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-15, 09:15 AM   #966
IDGAF
The One

VHS版…

Metal Gear Solid 5 Re-Imagined as an 80s Action Movie

Rent The Phantom Pain on VHS or Betamax from your local video store today!

https://www.youtube.com/watch?v=daJCS1wyVFc

舊 10-04-15, 09:30 PM   #967
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
我在ps4開左個mgo社群叫mgo gaf,歡迎大家加入交流,等大家可以方便約戰

此篇文章於 10-04-15 09:56 PM 被 haluforever 編輯。
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 03:28 PM   #968
IDGAF
The One

啱啱出咗個1787MB的更新,
宜家XBOX ONE版係VER. 1.04版,就係MGO個更新嚟,
但SERVER又處於維護狀態,想點先?
(有得睇無得玩?)

舊 10-06-15, 04:00 PM   #969
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
宜家XBOX ONE版係VER. 1.04版,就係MGO個更新嚟,
(有得睇無得玩?)

PS4 1.04 650幾MB, MGO要額外係PS Store下載﹐但PS Store 話 content not available.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 07:47 PM   #970
bluesman830
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
請問MGO係咪要去日本store dl?
因為我係香港store唔見有 但係日本store就有

我隻game係行貨日文版

得左~ 係日本account dl完過返香港 account玩無問題

此篇文章於 10-06-15 08:11 PM 被 bluesman830 編輯。
bluesman830 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 08:06 PM   #971
jamcat

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
(有得睇無得玩?)

等你未出發先興奮吓啦!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 08:46 PM   #972
大懶財

玩到架喇(行日) ,試多幾次就入到game

舊 10-06-15, 08:55 PM   #973
豆腐多
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: 大懶財 查看文章
玩到架喇(行日) ,試多幾次就入到game
日美可唔可以一齊LINK 機?
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-15, 08:58 PM   #974
大懶財

呢個答你唔到

幾時玩呀,而家自閉打緊

舊 10-06-15, 09:13 PM   #975
大懶財

啱啱喺出擊畫面睇玩家資料,見幾個常用語言都係歐美系,咁即係全球server共通?

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 情報區 Vol.4 | 發售中 b_boy 電視遊戲討論版 97 06-03-16 11:12 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM
[放」metal gear solid 5 : THE PHANTOM PAIN [sold] wlng00 買賣專區 3 10-15-15 04:50 PM
[ps3]metal gear solid 5 the phantom pain (美行) 100%新 Kenji少 買賣專區 3 08-31-15 02:49 PM
[多機種] 「METAL GEAR SOLID V: THE PHANTOM PAIN」9月2日発売決定 丨明日放送予定だった小島監督の番組『コジステ』急遽放送休止 Vol.2 money 電視遊戲討論版 1000 08-26-15 11:59 AM

現在的時間是 01:25 PM

手機版 | APP版