Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-10, 08:33 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
Armored Core V

官網
http://www.armoredcore.net/ac5/

此篇文章於 01-13-10 01:36 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 08:42 PM   #2
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
PV

舊 01-11-10, 08:48 PM   #3
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
我連ACFA都仲未玩完...
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 08:48 PM   #4
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
阿媽call呀係咪真係咁好玩??
我一集都冇玩過......
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 09:13 PM   #5
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 卡柏 查看文章
喜歡逐個parts砌機, 兼且可以自行發揮到每種部件性能
係呢隻game o既精髓

除此之外, 呢隻game (fa 以前) 係冇初心者向o既設定
玩之前要睇勁多資料, 然後又要好比心機試機體性能
然後去完成一個又一個o既任務

結論: 對ac有愛o既人先會玩o既game
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 09:31 PM   #6
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDTenzan_jin
XBox Live GamertagTenzan Jin

鍋 <買ACLRP特典送AC5連動CODE, 請各位AC廚早買早享受

[嘘]
鍋<前排玩左隻叫COSMIC(ry , 有部機會自爆出火高速移動(ry
[/信者得救]

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
Tenzan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 09:35 PM   #7
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
引用:
作者: D.K. 查看文章
喜歡逐個parts砌機, 兼且可以自行發揮到每種部件性能
係呢隻game o既精髓

除此之外, 呢隻game (fa 以前) 係冇初心者向o既設定
玩之前要睇勁多資料, 然後又要好比心機試機體性能
然後去完成一個又一個o既任務

結論: 對ac有愛o既人先會玩o既game
不過多左OB之後
已經變到同vs系列差唔多程度orz

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 09:39 PM   #8
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
作者: 卡柏 查看文章
賣點是極高自由度的操作性及速度感,
問題是要上手需要相當長時間, 複雜的操作性嚇走唔少新玩家。

本對戰會的影片。

未得閒更新(っ・ω・c) Asriel 凜として時雨 いきものがかり
North Star Design 192 MKⅡ + DAC32, Burson Soloist, PCM-D50, MD10, TA-3, PFR-V1, MDR-7509HD, AH-D7000
舊 01-11-10, 09:41 PM   #9
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
作者: ラピスラズリ 查看文章
不過多左OB之後
已經變到同vs系列差唔多程度orz
PS2頭一作AC2已經有OB了吧, 而且操作要求苛刻, 並唔係VS咁推兩下方向就控制到。

舊 01-11-10, 09:44 PM   #10
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Tenzan 查看文章
PS2頭一作AC2已經有OB了吧, 而且操作要求苛刻, 並唔係VS咁推兩下方向就控制到。
講得唔清楚, sorry
而家(ac4, ac4fa)啲ob一個制就搞掂

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 01-11-10, 09:47 PM   #11
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
順便貼埋
廚要徹底d

http://astore.amazon.co.jp/games0ps3...ail/4047262439

アーマード・コア A NEW ORDER of “NEXT”

発売日: 2010-02-10
版型: 大型本
予価 2,625円(本体2,500円内容紹介)

『アーマード・コア』シリーズのファン必携!
「ネクスト」開発企業による機体&パーツカタログ。および機体性能の解説、開発
履歴などを網羅した内容。『アーマード・コア』シリーズのファンならば、必携資
料として入手すべし!
D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-10, 09:48 PM   #12
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
講得唔清楚, sorry
而家(ac4, ac4fa)啲ob一個制就搞掂
4系有WQB(二段QB)又有連續QB, 個OB要黎做乜。

舊 01-11-10, 09:50 PM   #13
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
左閃右閃
好似vs系列咁
成日都見到有人一味駁命開ob閃
唔似以前咁咁考技術

wqb好難打中人喎...

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 01-11-10, 09:53 PM   #14
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

註冊日期: Nov 2002
XBox Live GamertagUndeathwing
引用:

已經變到同vs系列差唔多程度orz <- 我諗佢可能就係想講QB, 點解我會甘諗? 因為我都係呢個原因而唔想玩

舊 01-11-10, 09:55 PM   #15
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Rabe 查看文章
已經變到同vs系列差唔多程度orz <- 我諗佢可能就係想講QB, 點解我會甘諗? 因為我都係呢個原因而唔想玩
我真係記錯左野
睇返原來ob係直衝嗰隻
我想講嗰隻係左右boost先啱
撈亂左兩隻野

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 01-11-10, 10:00 PM   #16
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
我真係記錯左野
睇返原來ob係直衝嗰隻
我想講嗰隻係左右boost先啱
撈亂左兩隻野

就因為個QB, 搞到由三維機動退化返做二維機動。

舊 01-12-10, 01:26 AM   #17
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
【速報】『アーマード・コア5』制作中! PSP版『ACLR』にプロダクトコードも
http://news.dengeki.com/elem/000/000/227/227151/

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 02:19 AM   #18
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

順手提一提
http://armoredcore.net/cgi-bin/acnet...te/enquete.cgi

質問7:プレイして面白いと思うミッションの環境をお教えください。(複数回答可)【必須】

宇宙などの無重力空間
宇宙空間でのコロニーや月面基地など
大気圏突入

鍋島你真是夠了(ry

舊 01-12-10, 08:52 AM   #19
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
I don't want AC5
I want Demon's Soul 2
or Demon's Soul DLC

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 08:54 AM   #20
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
如果360有份就好了~

此篇文章於 01-12-10 08:56 AM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 01:58 PM   #21
黃昏之魔彈
Ultimate Gamer
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
引用:
作者: AiStudio 查看文章
如果360有份就好了~
不會没有吧
不過真係吾該佢搞搞個伺服器
同埋故事幾時先可以吾好咁空氣

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 02:00 PM   #22
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
作者: daihamlop 查看文章
I don't want AC5
I want Demon's Soul 2
or Demon's Soul DLC
你想要就自己寫信去SCEJ表達。b

舊 01-12-10, 02:02 PM   #23
Tenzan
Game Master
中島艦上攻擊機天山

引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
不會没有吧

主要唔係server問題, 而係game本身問題,
連system link都可以lag armor又瞬移, 鍋個腦真係(ry

舊 01-12-10, 03:01 PM   #24
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 黃昏之魔彈 查看文章
不會没有吧
都有機會無,fromsoftware都無好似以前xbox~360開頭咁支持,
依家咩都出灑ps3only.

如果ac5(家用機)只出在ps3,我多數唔會一出即買/等2手算~
(有可能唔買,要看系統易唔易因為我由4先開始正式玩)
一來這裡無咩人玩,二來以前有玩開的朋友都已經無玩,(而且佢未買ps3)
三來我技術唔高,所以只係多數玩組機和畫公仔~(依d野都可以一個人玩)
四~手感問題~
所以都唔急了~等到佢平~

不過如果出360版,我比買水貨都無咩所為~
其實acfa最後有無出360行貨?忘了.....我記得好似出左平價版(1年後?)先多一兩個香港人玩咁...好似.

引用:
主要唔係server問題, 而係game本身問題,
連system link都可以lag armor又瞬移, 鍋個腦真係(ry
我都覺得對比ac4,
acfa太快了,我第一次玩就覺得好爽~點知之後先明白到係快到咩都追你唔到時係好有問題.

但唔知解acfa後想佢加變型加~(以前集數係唔係無?只有浮游炮?)
變左型快左都合理d~不過都無咩希望會加

此篇文章於 01-12-10 03:48 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-10, 03:05 PM   #25
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:
作者: AiStudio 查看文章
都有機會無,fromsoftware都無好似以前xbox~360開頭咁支持,
依家咩都出灑ps3only.
舊時 fromsoftware 好支持Xbox 1 嫁..
Metal Wolf Chaos 我好喜歡嫁..
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Armored Core 模型~~ kog 收藏品討論版 163 05-24-11 11:28 AM
ARMORED CORE For Answer [已售] Tenzan 電視遊戲討論版 331 05-30-10 04:12 PM
[PS2]Armored Core:Nine Breaker Spiderman 攻略及心得交流區 11 07-04-05 04:06 PM
ARMORED CORE : NINE BREKER出左未??? ALEX CHOW 電視遊戲討論版 3 10-28-04 11:43 PM
Armored Core mudhole 收藏品討論版 30 10-27-03 11:46 PM

現在的時間是 04:16 PM

手機版 | APP版