Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-21, 08:31 AM   #801
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
我相信係因為整緊W2,所以冇乜資源俾rise

舊 05-27-21, 10:22 AM   #802
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
不要想太多 HMS G再見
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-21, 01:35 PM   #803
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
紫雷神招非即死嘅王之滴想點?
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-21, 01:52 PM   #804
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
紫雷神招非即死嘅王之滴想點?
有鐵柱飛下飛下果個?等多陣上平台
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-21, 02:14 PM   #805
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
有鐵柱飛下飛下果個?等多陣上平台
不係講招抄螳螂嘅上位互換玩柱吸麈機,而係寸招a貨王之滴炸極都炸唔死人。又低攻,又唔係全版圖AOE,又可以用擋強擋到,又可以用回家玉著草
舊 05-27-21, 02:20 PM   #806
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
以rise嚟講,唔會出到初見殺咁難打
就算以後出黑龍我相信都會弱化俾你打

舊 05-27-21, 07:05 PM   #807
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: STRIFE 查看文章
我相信係因為整緊W2,所以冇乜資源俾rise
天慧好似用返XX個Model改少少野, 個身好平 鱗片又無立體感...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-21, 08:14 PM   #808
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
當獵人俾雷神龍支擊龍槍打剩少少血嘅時候

怨虎龍:快啲上車!

最佳拍檔

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-21, 04:22 PM   #809
滅龍士
MHWs↓

除咗怨婦,連炎王都挑百龍雷神機
舊 05-29-21, 06:28 PM   #810
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://gameapps.hk/news/44952/Pract...er-Hunter-Rise
精準爆料《魔物獵人:崛起》3.0更新

此前曾準確爆料《魔物獵人:崛起 Monster Hunter Rise》更新內容的PracticalBrush12今天又做出了新的爆料,據他所言在3.0版本更新當中,將會加入特殊個體天彗龍。

https://gameapps.hk/news/44991/MONST...-RISE-itempack
《魔物獵人:崛起》賀全球出貨 700 萬 記念道具套裝包 挑戰任務免費發佈

Capcom 今天宣佈旗下 Switch 狩獵遊戲《魔物獵人:崛起》於全球出貨量已突破 700 萬套(包括下載版),為表紀念,即日起發佈免費挑戰任務和道具套裝包!

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-21, 10:33 PM   #811
滅龍士
MHWs↓

繼怨婦同炎王,連鋼龍都挑埋一份,嚟埋霞龍爆鱗天彗吖笨
舊 05-30-21, 12:31 AM   #812
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
無啦啦加幅新地圖其實個意義喺邊?地圖當然唔嫌多,我都幾鍾意幅新地圖,
純粹係又冇特別魔物專喺嗰度打,又得嗰兩個任會去嗰度,好似為加而加咁,
不過我估之後會有多啲配信任喺嗰度打
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-30-21, 08:16 AM   #813
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
無啦啦加幅新地圖其實個意義喺邊?地圖當然唔嫌多,我都幾鍾意幅新地圖,
純粹係又冇特別魔物專喺嗰度打,又得嗰兩個任會去嗰度,好似為加而加咁,
不過我估之後會有多啲配信任喺嗰度打
其實之後應該都會不停"慢慢"咁更新
只係響依家依個時間點,比玩家既感覺真係極之差

舊 05-31-21, 11:26 AM   #814
滅龍士
MHWs↓

https://youtu.be/c_1bAkw6tH8

完全冇人講新圖:獄泉鄉
清哂全部非百龍首領任同高難度任就出
舊 05-31-21, 11:33 AM   #815
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
https://youtu.be/c_1bAkw6tH8

完全冇人講新圖:獄泉鄉
清哂全部非百龍首領任同高難度任就出
打完之後係咪可以收埋隻game?

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-21, 08:44 AM   #816
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
修正返徹甲之後,重弩唔覺唔覺上返S rank......
芒亨最後都係射擊Game

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-21, 09:35 AM   #817
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: sugihara 查看文章
修正返徹甲之後,重弩唔覺唔覺上返S rank......
芒亨最後都係射擊Game
修正咗啲乜宜家都仲未玩遠程

鏟手遊保平安
舊 06-02-21, 10:20 AM   #818
STRIFE

徹甲相關:
修正即使在用餐時發動了「糰子砲擊術」,依然對徹甲榴彈無效的問題。

舊 06-02-21, 10:33 AM   #819
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: LR猫 查看文章
打完之後係咪可以收埋隻game?
應該差不多 5月放埋手頭上資源出黎 免費更新應該冇貨 有都係舊龍新任
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-21, 10:58 AM   #820
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: JoJo 查看文章
應該差不多 5月放埋手頭上資源出黎 免費更新應該冇貨 有都係舊龍新任
遊戲係好玩
但end game要素唔掂
1.0嘅裝你唔追求嘅話
可以直接用到3.0
最後個大型連續任本身都好期待
但點知啲首領怪一隻一隻咁出….
唉….打完暫時封game
等年半後嘅G位

舊 06-02-21, 11:02 AM   #821
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 神名レオ 查看文章
遊戲係好玩
但end game要素唔掂
1.0嘅裝你唔追求嘅話
可以直接用到3.0
最後個大型連續任本身都好期待
但點知啲首領怪一隻一隻咁出….
唉….打完暫時封game
等年半後嘅G位
吓,打完角龍火龍同場之後我以為首領都同場所以未打住
一隻隻出就唔難喎

鏟手遊保平安
舊 06-02-21, 01:24 PM   #822
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: LR猫 查看文章
吓,打完角龍火龍同場之後我以為首領都同場所以未打住
一隻隻出就唔難喎
係...
明明上一場大連續都有同場,諗住正呀首領同場實好刺激
點之一隻一隻上...暫時冇動力再開GAME了

舊 06-02-21, 04:54 PM   #823
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
其實玩乜game都好,只要達到你想去到嘅目標,之後就自然會少咗動力去玩
砌裝(儲裝),一路keep住有打,其實都唔會話有嘢砌唔到 (感覺係 rare item 出現率比以前高咗)
全清任無難度啦
洗石講運,無得強求

我自己就追求用太刀打得靚,不斷重複打一條龍
熟咗再去打另一條
So far 先熟咗兩條龍嘅動作
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-21, 07:38 PM   #824
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: Terry仔 查看文章
其實玩乜game都好,只要達到你想去到嘅目標,之後就自然會少咗動力去玩
砌裝(儲裝),一路keep住有打,其實都唔會話有嘢砌唔到 (感覺係 rare item 出現率比以前高咗)
全清任無難度啦
洗石講運,無得強求

我自己就追求用太刀打得靚,不斷重複打一條龍
熟咗再去打另一條
So far 先熟咗兩條龍嘅動作
Gameplay嚟講我自己都好滿意,齋講獵人嘅動作Rise應該係目前最好玩嘅一集

內容上就爭咁啲,ver.3.0先至係隻game原本應該有嘅內容,但就拆出嚟扮DLC,
如果係因為武肺影響整唔切我寧願佢照直講,起碼我接受呢個解釋

我覺得今集係爭幾樣嘢,正如好多人話齋,首領冇裝冇武器,所有龍得返一套裝,冇end game content等等

百龍夜行其實有潛力做end game任,首先百龍任改做會跌護石,可以係報酬畀,
亦可以將怪嘅掉落物由爆筒換成護石,咁已經有多一個理由去打百龍,
其次就係變化太小,雖然每場出嘅龍都唔同,偏偏玩落就大同小異,ver.2.0加咗怨虎龍會亂入百龍任,
但佢亂入與否對任務嘅影響接近0,我覺得可以加一啲元素係某隻龍亂入之後會對戰局造成實際影響,
同埋個地型唔好下下都係一條直路,可以係分岔路,甚至係四個方向要一人守一邊

玩就一定keep住玩,繼續刷下護石同砌裝,唔期望之後仲有咩大更新,出多啲高難度任,
希望除咗Capcom合作之外仲有返以前嗰啲任天堂合作同動漫合作
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-21, 08:57 PM   #825
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 神名レオ 查看文章
係...
明明上一場大連續都有同場,諗住正呀首領同場實好刺激
點之一隻一隻上...暫時冇動力再開GAME了
我之前都諗住正啦,有得比首領夾攻,幾開心
點知打完一隻到一隻
即刻謝晒

玩都會Keep住慢慢玩既,但唔會人似之前咁腦死周回狂Farm
久唔久拎出黎玩吓,其實Rise真心係幾好玩

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 11:27 PM

手機版 | APP版