Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後
攻略及心得交流區>機會黎啦!飛雲!スーパーロボット大戦X | PS4 PSV | 登龍劍咆哮區 (劇透請spoil)
Gundam MK-2 02:47 PM 04-05-18
作者: 1pi:
好奇怪之前一直可以截圖,大概去到機甲巴打入隊之後,就唔可以截圖啦
正路無得截圖,大量版權問題

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
T.K. 03:38 PM 04-05-18
作者: pet3:
你用港服(設常用認證)
安裝完dlc

在日服玩就有哂所有野
設置成功,多謝教導
real00 03:47 PM 04-05-18
x今集劇情都唔是太好, v 反而是近代機戰(og外) 劇情比較好, 小弟好耐無玩機戰了,多數睇youtube, v比我想真係落手玩既衝動,但x就完全無....
GN00508771 05:45 PM 04-05-18
估唔到46話戈段隱藏劇情接近全語音⋯
GN00508771 05:47 PM 04-05-18
作者: 如月釋臣:
SKIP
想點呀 朋友
ShinDou 05:48 PM 04-05-18
44話創界山線19隻2回行動大佬呢版好爽,安棋1下map砲由44lv升到58lv

不過好彩係1周行呢邊,如果2周exhard 0改可能過唔到

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
Eternal Wind 06:14 PM 04-05-18
Buddy Complex命回都幾差....
ShinDou 06:22 PM 04-05-18
Buddy係打大佬屈精神勁囉,1個開精神3個都有,問題係好難有位出到晒3個,都係要等ev先用得

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
GN00508771 06:38 PM 04-05-18
睇有冇愛者 講到尾⋯⋯
TOP ACE 佢地三位包辦哂@@
1pi 07:50 PM 04-05-18
作者: Gundam MK-2:
正路無得截圖,大量版權問題

應該可能係 日昇唔俾截圖掛
HakiK 07:54 PM 04-05-18
今集淨係開grace 6, 少少改造已經壓制
每場一開波grace 6教條掟比正樹,正樹出去開個map已經無哂難度
更加唔好講戰艦命令可以玩一堆氣合再動真係亂黎都得
拎拎埋埋仲有大量離哂譜既強化PART, 都懶得裝
每關真係有份打既機唔過5隻, 其他真係任出愛機
ShinDou 07:56 PM 04-05-18
易還易,唔係難定易打既問題,係想用既問題

每版出得14隻真係夠咩﹖你得14隻機想用﹖@@

諗番好似近代Z3 V有冷板凳系統果D都唔會打到40幾版仲係出得14隻機

佢俾個冷板凳人就係因為太多機冇得出,先俾D野你搞下麻,以前D機戰邊有咁多機有得揀,根本都唔係好駛煩惱要出D咩機
Gundam MK-2 07:57 PM 04-05-18
作者: HakiK:
今集淨係開grace 6, 少少改造已經壓制
一開波grace 6教條掟比正樹,正樹出去開個map已經無哂難度
更加唔好講戰艦命令可以玩一堆氣合再動真係亂黎都得
每關真係有份打既機唔過5隻, 其他真係任你出愛機
開左grace6打第十七話死神仲可以一擊3萬以上,輕鬆攞SR
tchans 08:07 PM 04-05-18
X既劇情真係好差,v玩大和號我覺得幾感動,同埋同其他故事都mix得好。圍繞木星火星已經好大張力,連完結左既泰坦3都可以有支線講返。但係x真係無咩感動位,為打而打,鐘意就跳去另一個世界拖,d故事又鐘意中間插入,娜汀亞本身個故仔可以好多賣點都無利用,敵人之間又無連貫。淨係創界山同新亞特蘭提斯已經大把野玩。

Sent from my iPhone using Gaforum
Gundam MK-2 08:25 PM 04-05-18
作者: tchans:
X既劇情真係好差,v玩大和號我覺得幾感動,同埋同其他故事都mix得好。圍繞木星火星已經好大張力,連完結左既泰坦3都可以有支線講返。但係x真係無咩感動位,為打而打,鐘意就跳去另一個世界拖,d故事又鐘意中間插入,娜汀亞本身個故仔可以好多賣點都無利用,敵人之間又無連貫。淨係創界山同新亞特蘭提斯已經大把野玩。

Sent from my iPhone using Gaforum
同意
今次故事咁X,其實係咪換左編劇?

pet3 08:38 PM 04-05-18
X的故事感想就是
女主角很可愛
男主角很煩
HakiK 09:03 PM 04-05-18
巴哈仔話X故事好睇過V嫁,
係我地唔識欣賞
ShinDou 09:05 PM 04-05-18
打到40幾話都唔覺得故事好,最多只係好過OGMD少少,起碼我應該爆到機,OGMD我而家仲未爆,好似去到45話停左 XD
Sar8 09:15 PM 04-05-18
邊集開始行動完左仲可以放精神....
而家同個系統真係同開金手指冇乜分別
s3b21 09:19 PM 04-05-18
作者: Sar8:
邊集開始行動完左仲可以放精神....
而家同個系統真係同開金手指冇乜分別
V好似係
ShinDou 09:24 PM 04-05-18
敵TURN用精神都得

其實咁屈法D電腦應該都要俾佢地用下精神 EXC同教條先過癮啦 XD
pet3 09:28 PM 04-05-18
作者: HakiK:
巴哈仔話X故事好睇過V嫁,
係我地唔識欣賞
主要是v果時大部分是新作品
故事也是用新作主線

X
先不說聖戰士的故事同無既一樣
飛雲只有第1層有中boss出

水樹王女上集先做完
勇者也是

天元也之前看過

因為想先玩飛雲 所以完全玩不到G復和青葉線
結果X 的故事我就只有女主角很可愛的記憶
Sar8 09:47 PM 04-05-18
作者: ShinDou:
敵TURN用精神都得

其實咁屈法D電腦應該都要俾佢地用下精神 EXC同教條先過癮啦 XD
我見到對方用聯結機....
心諗佢地又放唔到精神要來做乜
ALEX CHOW 10:04 PM 04-05-18
作者: Sar8:
我見到對方用聯結機....
心諗佢地又放唔到精神要來做乜
原作劇情需要XDD
闇影風 10:24 PM 04-05-18
最終話
隻雀雖然一開始就覺好奇怪
大概都只係以為佢係エンデ既良心之類

但估唔到最後竟然變LAST BOSS
終於有一次可疑到爆既角色真係變LAST BOSS
之前AG雖然同一人但起碼除左Z1之外無同佢打過

至於劇情, BUDDY COMPLEX同主角既劇情我覺幾OK
但除左呢兩套之外根本就莫名其妙
一班人無里頭拉埋一齊話打就打咁
特別托度同鐵面具更加係令人R爆頭, 更加唔好講G Reconguista班敵人懶到全部玩UC機

成個感覺就係完全放棄試下將唔同作品劇情融合, 新機都廢事整完全流用Z3同V既成品就算
問心果句呢集機戰好難比合格
標籤:スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18  ... 最後

返回主題版面