Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-12, 07:54 PM   #4476
zeven7
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
3DS Friend Code0473 7743 4256
PSN  IDzevenJP
引用:
作者: licesego 查看文章
LL 件甲荃灣有貨了
頂! 頭先行過都無去睇添...

zeven7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 09:20 PM   #4477
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
請問聲而家日板全黑機咩價
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 09:37 PM   #4478
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
灣仔LL甲 $160 沽清, 得好小貨
孖寶LL機 $2,380

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-12, 11:41 PM   #4479
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: W!LL 查看文章
灣仔LL甲 $160 沽清, 得好小貨
孖寶LL機 $2,380
希望聽日出MK搵倒甲啦

舊 11-14-12, 04:37 AM   #4480
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
唔知應該係依到問定係Q&A問, 放哂係兩邊... 錯左我會DEL~

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=853

睇完頭post同前一頁shodanng2大大既POST之後, 都仲係有少少問題
而家既情況係:

我有一部3ds , 新買左部動森LL
3DS係一張2GB卡, 有幾隻DSiware
動森機有一張sd card (有動森隻GAME)
新買左張8gb卡

===============

而家最終係想動森LL + 8GB卡 + 前3DS既SAVE/WARE + 動森WARE

我想問轉移程序應該係點樣?

3DS + 原2GB卡 做轉移 LL + 8GB卡 => 重新DL動森?
轉移左唔係會冇左動森果個ESHOP HISTORY?

唔該哂先

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 10:07 AM   #4481
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
作者: JumpTigerX 查看文章
唔知應該係依到問定係Q&A問, 放哂係兩邊... 錯左我會DEL~

http://www.gaforum.org/showpost.php?...&postcount=853

睇完頭post同前一頁shodanng2大大既POST之後, 都仲係有少少問題
而家既情況係:

我有一部3ds , 新買左部動森LL
3DS係一張2GB卡, 有幾隻DSiware
動森機有一張sd card (有動森隻GAME)
新買左張8gb卡

===============

而家最終係想動森LL + 8GB卡 + 前3DS既SAVE/WARE + 動森WARE

我想問轉移程序應該係點樣?

3DS + 原2GB卡 做轉移 LL + 8GB卡 => 重新DL動森?

唔該哂先
冇記錯轉移後可以直接張SD的內容移過去新SD卡就得
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 10:40 AM   #4482
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
引用:
作者: licesego 查看文章
LL 件甲荃灣有貨了
甲依樣有冇鎖區架?a

舊 11-14-12, 11:22 AM   #4483
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: Kris 查看文章
甲依樣有冇鎖區架?a
冇 3ds時我都一件甲 美日機2邊用

引用:
唔該哂先
轉移完係會有history的
再dl過就ok
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 01:04 PM   #4484
zeven7
Crazy Gamer

旺角甲,熱狗,169
其他一間都未有

舊 11-14-12, 01:24 PM   #4485
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
出面仲有冇MH3G賣??

舊 11-14-12, 01:25 PM   #4486
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
出面仲有冇MH3G賣??
The best同機版都有

舊 11-14-12, 01:32 PM   #4487
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: zeven7 查看文章
The best同機版都有
機之前買左白色了...忍唔住要玩PXZ

淨GAME幾$???

舊 11-14-12, 01:38 PM   #4488
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
188見到3G THE BEST $357

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 01:52 PM   #4489
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: W!LL 查看文章
188見到3G THE BEST $357
MK好似34X都有, 無特別記住

舊 11-14-12, 01:54 PM   #4490
zeven7
Crazy Gamer

上左件甲了, 一拎上手o個下手感比舊個更貼手~
裝著一刻重會有"卡"一聲, 感覺良好

重就一定會重左D架啦~

隻BH, 由LL出時買到而家, 終於玩得XD

舊 11-14-12, 02:28 PM   #4491
RS 200

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDRS200Terry
XBox Live GamertagRS200Terry
想問下行game可唔可以用日版機玩?
RS 200 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 04:47 PM   #4492
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: RS 200 查看文章
不能

您輸入的資訊太短,您發佈的資訊至少為 5 個字元。

舊 11-14-12, 06:06 PM   #4493
shodanng2
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:

上左件甲了, 一拎上手o個下手感比舊個更貼手~
裝著一刻重會有"卡"一聲, 感覺良好

重就一定會重左D架啦~

隻BH, 由LL出時買到而家, 終於玩得XD
Bio改良左操作
冇右菇都問題不大
一樣有操作可以邊行邊射
至少我冇右菇都爆機了

反而MGS 3D因為操作用番PSP槍game既操作
唔用右菇操作係較唔方便
呢隻game建議用右菇玩
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 06:12 PM   #4494
zeven7
Crazy Gamer

引用:
作者: shodanng2 查看文章
Bio改良左操作
冇右菇都問題不大
一樣有操作可以邊行邊射
至少我冇右菇都爆機了

反而MGS 3D因為操作用番PSP槍game既操作
唔用右菇操作係較唔方便
呢隻game建議用右菇玩
都唔係覺得必須o既, 不過MH同BH都好
有佢遊戲體驗上會滿足D

此篇文章於 11-14-12 06:22 PM 被 zeven7 編輯。
舊 11-14-12, 06:24 PM   #4495
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:

太長 skip

唔該哂先
你個情況好複雜

如果同一部機剩係A記憶卡換B記憶卡
只要A記憶卡所有file/folder經讀卡器抄去電腦
再由電腦抄哂所有file/folder落B記憶卡度就得
呢個做法通常係換大容量記憶卡時用

如果係想將A機轉移買左既野或內置game既野落B機
網上都好多step by step教學同片
我都好似貼過係GAF度
e.g.

http://blog.sina.com.cn/s/blog_5b179aa901014ucs.html

http://www.nintendo.com.au/support/i...&helpcatID=237

但你LL機有隻dl版動森
我唔知係咪dl版動森個授權係跟機
舊機轉移資料去新機
我怕會洗左隻dl版動森或有隻game都玩唔到
情況有點複雜
我都唔敢講實係點搞好
費事老點你

睇下呢度有冇其他會員幫到你

此篇文章於 11-14-12 06:35 PM 被 shodanng2 編輯。
舊 11-14-12, 06:28 PM   #4496
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
都唔係覺得必須o既, 不過MH同BH都好
有佢遊戲體驗上會滿足D
你買左隻game咁耐都忍到手未玩個下好野

我個時好快爆完呢隻
因為個劇情真係唔錯似追美劇
不過我raid mode都未爆哂

前排同fd co-op爆左Bio 6故事頭三篇
講真
純計劇情都係3DS呢隻係精彩過Bio 6
至少緊湊D
舊 11-14-12, 06:36 PM   #4497
zeven7
Crazy Gamer

引用:
你個情況好複雜

如果同一部機剩係A記憶卡換B記憶卡
只要A記憶卡所有file/folder經讀卡器抄去電腦
再由電腦抄哂所有file/folder落B記憶卡度就得
呢個做法通常係換大容量記憶卡時用

如果係想將A機轉移買左既野或內置game既野落B機
網上都好多step by step教學同片
我都好似貼過係GAF度
e.g.
http://blog.sina.com.cn/s/blog_5b179aa901014ucs.html

但你LL機有隻dl版動森
我唔知係咪dl版動森個授權係跟機
舊機轉移資料去新機
我怕會洗左隻dl版動森或有隻game都玩唔到
情況有點複雜
我都唔敢講實係點搞好
費事老點你

睇下呢度有冇其他會員幫到你
http://ameblo.jp/sky-blue-library/en...399292686.html

日本仔話搬完都好, 部動森機仍然有record, 隻GAMEo係E-SHOP再DL過就OK
引っ越しをしたせいで、3DSLLにプリインストールされているデータは消えてしまいます。
購入履歴は残っていますので、eShopからゲームを再度だうんろーどします

舊 11-14-12, 06:37 PM   #4498
zeven7
Crazy Gamer

引用:
你買左隻game咁耐都忍到手未玩個下好野

我個時好快爆完呢隻
因為個劇情真係唔錯似追美劇
不過我raid mode都未爆哂

前排同fd co-op爆左Bio 6故事頭三篇
講真
純計劇情都係3DS呢隻係精彩過Bio 6
至少緊湊D
我有舖買GAME癮, 買完放o係度唔玩又無咩所謂
不過就一定要買得快XD

舊 11-14-12, 07:34 PM   #4499
lkk214
Junior Member

註冊日期: Oct 2012
引用:
作者: RS 200 查看文章
行版只可以玩番繁體中文版既Game,暫時出隻五隻
日版機就只可以玩日版Game,美版如是
皆因任天堂鎖左區
唔似得以前咁一機走天下
lkk214 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-12, 07:41 PM   #4500
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
我爆左無數次勇者傳說1,2(表+裡),
個廣場重係有4頂帽未攞到o架!!!(分別係第7,35,47,52頂,No Hat唔計)
請問點樣可以攞到呀???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 10:46 PM

手機版 | APP版