Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-22-04, 09:18 PM   #101
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: neo2046
yes
我隻柯拿米世界既咭仔係你張圖右上角那一張。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-04, 10:03 PM   #102
Fox
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDandy_hk
我得二餅足球小將跟機(AV output)買的, 細個時負擔唔起
Fox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-22-04, 10:06 PM   #103
ben_fung924
Ultimate Gamer
人生如戲..

PSN  IDbenfung924
引用:
作者: neo2046
無意中搵返
柯拿米1代卡
好正呀

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 02:44 AM   #104
nick

我想問下有冇人玩過一隻戰棋高達game,
開埸係rx78向天開槍,之後一個大大SD趺落來將佢壓扁做SD化,
我唔知係咩名.
但我仲記得佢既音樂.
好似係磁碟game來的.

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 09:09 AM   #105
黃海峰
Job-seeker

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: nick
我想問下有冇人玩過一隻戰棋高達game,
開埸係rx78向天開槍,之後一個大大SD趺落來將佢壓扁做SD化,
我唔知係咩名.
但我仲記得佢既音樂.
好似係磁碟game來的.
應該係Disc版的SD Gundam 膠囊戰記 1

佢將隻Psycho-Gundam整到粒骰(Sai)咁,好搞鬼

舊 11-24-04, 11:00 AM   #106
kintaro
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 黃海峰
應該係Disc版的SD Gundam 膠囊戰記 1

佢將隻Psycho-Gundam整到粒骰(Sai)咁,好搞鬼

這隻敵方一TURN思考時間起碼要成3~4分鐘....版面機體越多,思考所需時間越長.....(後期去到一Turn"思考"15分鐘都不是甚麼奇事...)

但這隻Game超正(以前來說),FC(第二集黑色封面o個隻,以前細個同另外兩個frd夾錢買,好記得隻Game當時要成四五百蚊,以前不是經常有店鋪入貨,買了後就每人輪住玩2-3日.....)同SFC版確實帶給小弟不少回憶(我自己視這系列為G-Gen前身,雖然這系列毫無故事性可言 XD),最記得就係集集都同一兩個很好喜歡SD Gundam的朋友玩對戰,之後就是鬧翻了的收場.....XDD(當然,現在和他仍然係好朋友)

前排買了Famicom Mini系列第三彈的這隻........結果真係完全移籍(以現今的標準來看,個敵Turn思考時間實在太長喇....),不過我估今時今日大部份買得這隻Game回來的人,醉翁之意肯定不在酒了

講起膠囊戰記,記得十幾年前還有推出過些食玩,我當時都買了好幾隻(好似5蚊一長盒,D朱古力好難食......但入面隻膠公仔BB戰士幾正,可以放個機士入去,非常過癮),不過細個的時候實在無乜錢可以儲齊一SET,以前亦不懂得甚麼叫做收藏,純因為喜歡而買,買了就玩,玩完就唔知去左邊.....這就是童年....

長期目標:打開攝影眼

此篇文章於 11-24-04 11:05 AM 被 kintaro 編輯。
kintaro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-04, 12:17 PM   #107
黃海峰
Job-seeker

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: kintaro
[IMG]http://img101.ac.yahoo.co.jp/users/5/3/2/9/ten_cyou-img600x450-1080939830dscf0014.jpg[IMG]

金仔!!!

此篇文章於 11-24-04 12:20 PM 被 neo2046 編輯。
黃海峰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 09:18 PM   #108
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
to 八仙果:我地係 sega 個 topic 度講得好開心,不過我唔想 off topic 太多,
所以有關紅白機既話題都係返黎呢個討論區比較好。

我 upload 左五張自己既紅白機 games 既相同你分享。

完全冇玩過既薩爾達傳說1盒帶版:

幸運地俾我係日本 yahoo 拍賣場搵倒既忍者龜第一集﹙可雙打﹚:

呢隻係高X鬍鬚佬推介俾我既 KONAMI 超大作火之鳥﹙初版﹚:

呢隻就係你地一班 GAF 網友介紹我一定要擁有既柯拿米世界第一集:

絕對係代表 KONAMI 80 年代全盛時期既超經典作品——魂斗羅:

此篇文章於 01-10-05 09:25 AM 被 阿聰 編輯。
舊 01-10-05, 08:02 AM   #109
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
聰兄,好!繼續在此講 FC,唔好俾佢沉。
好奇怪,你的圖片開頭是看不到,
要用「引用並回覆」才看到原本的貼圖。

看來 Konami 以前的 Card,
就算是同一隻遊戲,內裡的圖案也是不一樣的。

我的 Wai Wai World ( 柯拿美世界 ) 雖然同聰兄的一樣新,
可惜就是沒有了那張 Card。

看來你收藏的遊戲,
都是以全新為目標。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-05, 09:35 AM   #110
阿聰

引用:
作者: 八仙果
聰兄,好!繼續在此講 FC,唔好俾佢沉。
好奇怪,你的圖片開頭是看不到,
要用「引用並回覆」才看到原本的貼圖。

看來 Konami 以前的 Card,
就算是同一隻遊戲,內裡的圖案也是不一樣的。

我的 Wai Wai World ( 柯拿美世界 ) 雖然同聰兄的一樣新,
可惜就是沒有了那張 Card。

看來你收藏的遊戲,
都是以全新為目標。
真係谷氣!d 相之前 post 過都 ok 既,
唔知道點解又會顯示唔到,所以改返做 link。

konami 以前 d card 應該都係 random 咁放入遊戲度,
不過之前 neo 有齊一套六張柯拿米世界 card 就真係好勁。

我收藏既紅白機遊戲盡可能要新淨,如果太殘的話好難保存得好。

舊 01-10-05, 09:38 PM   #111
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: 阿聰
真係谷氣!d 相之前 post 過都 ok 既,
唔知道點解又會顯示唔到,所以改返做 link。

konami 以前 d card 應該都係 random 咁放入遊戲度,
不過之前 neo 有齊一套六張柯拿米世界 card 就真係好勁。

我收藏既紅白機遊戲盡可能要新淨,如果太殘的話好難保存得好。
係呀!我都有看過那個 POST,
不過是否真的只有 6 款呢?

聰兄果然要求高,我反而想知閣下最殘的遊戲是哪隻? (迷)
有沒有試過一隻遊戲搵了很久,
但找到後發覺太殘而沒有買呢?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 01-10-05, 09:59 PM   #112
阿聰

引用:
係呀!我都有看過那個 POST,
不過是否真的只有 6 款呢?

聰兄果然要求高,我反而想知閣下最殘的遊戲是哪隻? (迷)
有沒有試過一隻遊戲搵了很久,
但找到後發覺太殘而沒有買呢?
係咪真係得六款我就真係唔知道喇,可能係都唔定。
魂斗羅都可能係有六款。呢樣野要高人先至可以證實。

我最殘既一隻紅白機遊戲呀?可能係孖寶三,
因為個外盒有一邊打開遊戲帶既小邊係甩左,
當時 bid 既時候係睇唔到,話唔定第時會再買過一盒新既,
而舊既呢盒就平平地放左出去先至算,
我依家都想放左多左出黎既行進曲同熱血物語,
不過香港 yahoo d 人成日壓我價,所以我暫時唔再放 repost 住。

至於超級 bb,今晚十點半左右就知道得唔得了,依家好緊張。

舊 01-10-05, 10:30 PM   #113
阿聰

八爺!我成功了!經過兩次既失敗,超級 BB 終於都得手了!

舊 01-10-05, 10:50 PM   #114
八仙果
youtube 頻道

嘩!恭喜恭喜!
到手後記得影返張相啊!

舊 01-10-05, 10:53 PM   #115
阿聰

引用:
嘩!恭喜恭喜!
到手後記得影返張相啊!
多謝多謝!今次我用到一個好靚既價錢入手!
之前衰左兩次,那兩次最後得標價係大約 14000 YEN,
呢次我只係用左 9280 YEN 就能夠取得最後勝利了!
真係夠晒好彩。﹙我原本預左 16000 YEN 同其他人 fight 過﹚

舊 01-18-05, 05:19 AM   #116
八仙果
youtube 頻道

咦?今日咪星期二囉,聰兄,
遊戲到了沒有呢?

舊 01-19-05, 08:13 AM   #117
阿聰

引用:
咦?今日咪星期二囉,聰兄,
遊戲到了沒有呢?
到貨日期一改再改, 應該今晚放工後就有喇。

舊 01-19-05, 09:50 PM   #118
阿聰

超級bb同雙截龍2已經入手了。
不過我平時用開既網上存相服務暫時用唔倒,
所以 upload 唔倒上網,服務回復正常之後我會盡快 upload。

舊 01-20-05, 07:08 AM   #119
阿聰

補返超級bb同雙截龍2既相:

超級bb:

雙截龍2:

此篇文章於 01-20-05 07:11 AM 被 阿聰 編輯。
舊 01-20-05, 02:27 PM   #120
店員 A

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta

店員 A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 08:47 PM   #121
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
八爺!我成功了!經過兩次既失敗,超級 BB 終於都得手了!
超級BB我打唔爆呀
好似打到有排倒轉行既

宜家起POP'N 度玩番超級BB首音樂
已經覺得好感動

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:25 PM   #122
DIO
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
補返超級bb同雙截龍2既相:

超級bb:

雙截龍2:
聰兄~2 隻都好新喎~

引用:
作者: jamsquare
超級BB我打唔爆呀
好似打到有排倒轉行既

宜家起POP'N 度玩番超級BB首音樂
已經覺得好感動]
我爆左喎,個版真係幾難打,曾經傻到自己倒轉諗住會易玩d ,點知係唔得既
都係要正常咁玩先至得

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:29 PM   #123
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: DIO
聰兄~2 隻都好新喎~

我爆左喎,個版真係幾難打,曾經傻到自己倒轉諗住會易玩d ,點知係唔得既
都係要正常咁玩先至得
唔只你一個傻..我當年都試過...仲賞試想試下倒轉個電視...結果發覺都係不可行的

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-05, 09:35 PM   #124
阿聰

引用:
作者: jamsquare
超級BB我打唔爆呀
好似打到有排倒轉行既
聽講超級bb係幾難玩,我會認真試下。
引用:
作者: DIO
聰兄~2 隻都好新喎~
超級bb我用倒超值價bid倒返黎,不過都用左hk$875。
﹙我原本預hk$1500同其他人爭
因為日本雅虎拍賣場價大約係15000日元左右。 ﹚
隻超級bb都算係好新,而且個賣家包得好好咁寄返黎香港,
以我主觀所見,bb個外盒、遊戲帶、說明書都有90%以上新的。
至於隻雙截龍2係全新未開封既物品,年代久遠都保存得咁好,算係咁喇。

舊 01-20-05, 10:34 PM   #125
寶寶金水
鋼之黑魔導士

註冊日期: Dec 2004
我想問問
係咪所有紅白機的電池功能 ﹝當然指有RAM的game, 唔係抄密碼果種﹞
係咪已經冇晒電?

超級BB ﹝正名 烏帕王子﹞ 我超喜歡的
當年有買碟 , 近期用邪道﹝冇辦法啦....﹞ 再玩多次
的確好感動

倒轉一排係 4 - 2 , 整隻game 有 8版 , 值得玩玩的

此篇文章於 01-20-05 10:37 PM 被 寶寶金水 編輯。
寶寶金水 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志IX 攻略集 Janus PC電腦遊戲討論版 26 03-07-09 05:16 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
[GBA] 火炎之紋章 ~烈火之劍~ 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 350 07-03-03 06:34 PM

現在的時間是 04:51 PM

手機版 | APP版