Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-19-04, 11:39 AM   #51
Sab
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
我都已經唔記得最後點處置部紅白機同 d 帶, 部機壞左, 應該係掉左, 但係 d 帶就唔記得點啦.
而家淨係得翻 ff2 同 ff3 係度..

有冇人可以 post final mission o既畫面呢? 我可能都玩過.
Sab 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 11:49 AM   #52
平本一樹
Game Master

註冊日期: Sep 2003
個隻熱血物語最後大佬係係咪用槍射人,要按R避個隻GAME?

如果係呢隻GAME真係值10分,呢隻遊戲簡直係極品
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 12:03 PM   #53
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 八仙果
張係是怎樣我已不記得清楚了。
只知 Konami 出的 FC 遊戲是有一張卡的。

但不肯定是否所有 K 記的 FC 遊戲也有此咭。
以前我有一Set Konami World卡 (6張? 7張?)
不過已經"dum"晒
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 12:50 PM   #54
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
張係是怎樣我已不記得清楚了。
只知 Konami 出的 FC 遊戲是有一張卡的。

但不肯定是否所有 K 記的 FC 遊戲也有此咭。
好似唔係隻隻遊戲都有咭,魂斗羅那種遊戲帶盒就有,
好似 super 魂斗羅那一隻好 common 既遊戲帶盒就冇。

引用:
請問有咭的 Konami World (Wai Wai World) 及魂斗羅用了幾錢呢?
前者 $350,後者約 $500。兩隻魂斗羅都係日本 yahoo 拍賣場 bid 返黎。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 06:48 PM   #55
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 平本一樹
個隻熱血物語最後大佬係係咪用槍射人,要按R避個隻GAME?

如果係呢隻GAME真係值10分,呢隻遊戲簡直係極品
咁有沒有買 GBA 版?
請問有玩過的朋友,GBA 版又和 FC 版有什麼分別呢?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 06:50 PM   #56
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: neo2046
以前我有一Set Konami World卡 (6張? 7張?)
不過已經"dum"晒
咦?唔知係咪講緊遊戲內送的那種,
但同款的遊戲所送的卡應該是一樣的。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 10-19-04, 06:53 PM   #57
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: 阿聰
好似唔係隻隻遊戲都有咭,魂斗羅那種遊戲帶盒就有,
好似 super 魂斗羅那一隻好 common 既遊戲帶盒就冇。

前者 $350,後者約 $500。兩隻魂斗羅都係日本 yahoo 拍賣場 bid 返黎。
謝謝回覆。
是否已連運費呢?

如果係,個價都 OK,
我都想收藏返魂斗羅系列,這也是我喜歡的遊戲之一。

不過最想買返的都是 Super 魂斗羅的基板,
因為實在太正。

PS:其實家用版及街機版的魂斗羅都相差幾遠

舊 10-19-04, 07:39 PM   #58
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
謝謝回覆。
是否已連運費呢?
如果係,個價都 OK,
我都想收藏返魂斗羅系列,這也是我喜歡的遊戲之一。
已經連埋運費,兩隻魂斗羅加埋約 $1100。
至於柯拿米世界,就係香港買。

引用:
不過最想買返的都是 Super 魂斗羅的基板,
因為實在太正。
呢隻我有睇日本網站介紹過,畫面係好強勁。

引用:
PS:其實家用版及街機版的魂斗羅都相差幾遠
當然,不過任天堂兩隻魂斗羅仍然係紅白機經典遊戲之二。

舊 10-19-04, 10:00 PM   #59
DIO
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ben_fung924
有冇人有"惡魔城傳說"
以前覺得超好玩,因為除左主角外,仲有得用其他人
我有呀,呢隻係"惡魔城系列"最易玩既,而"月下"既"阿路卡多"亦係呢隻game 初登場

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:03 PM   #60
阿聰

引用:
作者: DIO
我有呀,呢隻係"惡魔城系列"最易玩既,而"月下"既"阿路卡多"亦係呢隻game 初登場
原來呢隻係最容易玩,不過唔知點解我感覺上都會覺得好難玩。

舊 10-19-04, 10:06 PM   #61
DIO

引用:
咦?唔知係咪講緊遊戲內送的那種,
但同款的遊戲所送的卡應該是一樣的。
八爺~以我所知有某d game 送的卡唔一樣的,惡魔城2同迷宮寺院都有3款的

舊 10-19-04, 10:06 PM   #62
亞利古
桃太郎~~

註冊日期: Nov 2002
3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
美板一d都唔易玩
你試下用賊仔就差好遠
呢集既阿路卡多超廢
好易俾人打中

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:09 PM   #63
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
當年跟機game唔係正版game, 跟機game係老翻星矢, 因為果陣唔識分
因為以前有d地方有得租紅白機玩, 玩過孖寶1,
之後就買左第一款正版遊戲就是孖寶3
部機是祖母在我生日那天送給我的, 很有紀念價值, 現在還在家中收藏中~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:11 PM   #64
DIO

新人類~呢隻好好玩,但係好難玩爆唔到機

舊 10-19-04, 10:13 PM   #65
阿聰

引用:
作者: 小恐
當年跟機game唔係正版game, 跟機game係老翻星矢, 因為果陣唔識分
因為以前有d地方有得租紅白機玩, 玩過孖寶1,
之後就買左第一款正版遊戲就是孖寶3
部機是祖母在我生日那天送給我的, 很有紀念價值, 現在還在家中收藏中~
以前真係唔識分正版同老翻,
我依家都要特意拎本 fami complete 出黎,
先至睇倒所有正版帶既相,依家就識得分。

舊 10-19-04, 10:15 PM   #66
DIO

引用:
作者: 亞利古
美板一d都唔易玩
你試下用賊仔就差好遠
呢集既阿路卡多超廢
好易俾人打中
0下~~~~我覺得最易用賊仔喎,又放飛劍,又有得爬牆

舊 10-19-04, 10:20 PM   #67
亞利古
桃太郎~~

3DS Friend Code5413 0864 7405
PSN  IDmomotarou112
XBox Live Gamertagmomotarou112
引用:
0下~~~~我覺得最易用賊仔喎,又放飛劍,又有得爬牆
美板既賊仔係唔識放飛劍....
只係可以一刀刀咁插人

清理中遊戲(點解仲有咁多 ):
PS3: Demon's Souls
PSP:流行り神2
360: SSF IV,Lost Planet2
Wii: Disaster,朧村正
亞利古 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:21 PM   #68
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: 阿聰
以前真係唔識分正版同老翻,
我依家都要特意拎本 fami complete 出黎,
先至睇倒所有正版帶既相,依家就識得分。
唉~
買孖寶3果陣要$250餅, 仲記得架, 因為自己拎住$$去問價--->老闆話$250--->俾錢~
我都覺得貴, 因為隻老翻星矢只係百零蚊, 但買左孖寶3果陣未知隻星矢係老翻來...
之後最正都係同表哥交換game玩, 佢有魂斗羅, 吸血疆屍果隻act game(konami ,名字忘了 )
熱血高校, 雙截龍成日都一齊雙打添~
最搞笑就買左隻碌卡龍珠後成日搵條碼剪
有d碌成幾廿次都碌唔出資料.......但都仲係度起世碌.....

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 10-19-04 10:35 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:22 PM   #69
nick

我用aus$4買既...

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:23 PM   #70
DIO

引用:
作者: 亞利古
美板既賊仔係唔識放飛劍....
只係可以一刀刀咁插人
0下~~~~~ 咁正 咁就真係要玩0下啦,但係美版..................
莫非要用 玩..............

舊 10-19-04, 10:31 PM   #71
DIO

有冇人玩過飛龍之拳呀,好玩呀~~

舊 10-19-04, 10:31 PM   #72
阿聰

引用:
作者: 小恐
唉~
買孖寶3果陣要$250餅, 仲記得架, 因為自己拎住$$去問價--->老闆話$250--->俾錢~
我都覺得貴, 因為隻老翻星矢只係百零蚊, 但買左孖寶3果陣未知隻星矢係老翻來...
之後最正都係同表哥交換game玩, 佢有魂斗羅, 吸血疆屍果隻act game(konami ,名字忘了 )
熱血高校, 雙截龍成日都一齊雙打添~
最搞笑就買左隻碌卡龍珠後成日搵條碼剪
有d碌成幾廿次都碌都冇資料出.......但都仲係度起世碌.....
正版老翻唔識分都係非戰之罪,
不過那部 bar code 條碼機當年真係好正,
我自己冇玩,不過就見 d 比我仲細既小朋友玩龍珠既時候起勢碌。

舊 10-19-04, 10:34 PM   #73
asd65535
Crazy Gamer

請問大家有無玩過一只紅白機既戰棋RPG
名唔記得左
故事系中世纪騎士勇者救公主既老套劇情
系統系響地圖移動和戰鬥,隊伍制,每隊5人
當隊長被擊倒後隊員會逃走
請問有無人記得呢只GAME叫咩名
THX
asd65535 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-04, 10:35 PM   #74
DIO

飛龍之拳2

舊 10-19-04, 10:36 PM   #75
DIO

飛龍之拳3

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志IX 攻略集 Janus PC電腦遊戲討論版 26 03-07-09 05:16 PM
[ETC] NEW:PSP及NDS最新全球百萬遊戲大作名單 神祕人1號 手提遊戲機討論版 80 12-31-06 11:08 PM
GAF GFDM-CWM 團 第四十六章 『Mr.Orange』 真仔 街機心得交流討論區 1000 09-15-06 05:39 PM
[GBA] 火炎之紋章 ~烈火之劍~ 討論區 t-cup 手提遊戲機討論版 350 07-03-03 06:34 PM

現在的時間是 04:25 PM

手機版 | APP版