Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-04, 11:22 PM   #26
chiwai107
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
thanks reply!!

and i will go to Japan this week!!

so i want to know will 超合金 buy in Japan is cheaper than HK?
or which kind of toys will much cheaper in Japan?

please reply!!
thanks
chiwai107 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-04, 11:37 PM   #27
子母機合體啦
Insane Gamer
太空保衛者去左邊﹖

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: chiwai107
thanks reply!!

and i will go to Japan this week!!

so i want to know will 超合金 buy in Japan is cheaper than HK?
or which kind of toys will much cheaper in Japan?

please reply!!
thanks
Chogokin is not cheap in Japan and most of the "good condition" goods have been bought by HK/international collectors. So, you may buy some C7-8 items in fare price. C9+/Rare items are very expensive.
Soul of chogokin and other 2nd hand product (already released 1-2yrs) is a pretty good choice.
Newly release item is not recommended if it is not "pan fired" item in HK. Buy them in HK may be cheaper.
Some "hot" item selling expensive in HK may be cheaper in Japan if they are not "hot" item (e.g. The ultimate clothing of Saint Seiya; $200 OK).
Good luck and enjoy your vacation!

怪C不作聲﹔繼續搖。。。
﹕“先生你五駛搖0窩。”
怪C回頭望。。。
﹕“個款0米印左係盒面。你想要邊款﹖”
怪C放低盒蛋﹔慢步步出門口。。。
子母機合體啦 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-04, 01:26 AM   #28
God Gundam
Game Master
究極之神高達

註冊日期: Jan 2003
請問一下大阪果邊有冇同人買呢,THXS ~

舊 05-09-04, 01:32 AM   #29
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: Shinning Gundam
請問一下大阪果邊有冇同人買呢,THXS ~
[mandarake]就應該有。另外[SOFTMAP]有一層都好似有。因為[同人]0野我五好﹔無留意。SORRY。。。但大版難波有幾多0野賣。溫下實溫到0架﹗

怪C回頭望。。。
舊 05-09-04, 11:51 AM   #30
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Thumbs up

搵到Yellow Submarine官網
係秋業原有四間鋪

http://www.yellowsubmarine.co.jp/

舊 05-09-04, 11:56 AM   #31
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: cancerman
搵到Yellow Submarine官網
係秋業原有四間鋪

http://www.yellowsubmarine.co.jp/
好多時間間都唔同價

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-09-04, 09:52 PM   #32
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: mike^2又名館主
好多時間間都唔同價
區地分NO。0架。每一間(NO。)都買D比較單向的0野。e.g.一間買CARD﹔一間買FIGURE﹔ETC。你好mud就溫mud啦﹗

怪C回頭望。。。
舊 05-10-04, 01:23 PM   #33
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

[增加/修改]
修改1)萬代館。。。[松戶站]
增加1)[MANDARAKE]。。。大版梅田站
DETAILS 0弟樓頂。

怪C回頭望。。。
舊 05-10-04, 05:03 PM   #34
hk_boy
Ultimate Gamer
諸行無常 諸法無我

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDSwitch
Nintendo Switch IDPS Vita
3DS Friend Code0123 4567 8900
PSN  IDXBox one
XBox Live GamertagPlayStation 4
其實Bandai Museum千葉縣戸市松係近東京~

仲水貨佬買貨地藏前都要去~!!

日本(本州)縱斷した,オレは~!
遙かなる時空,異形の月!
セガサミーホールディングス株式会社
hk_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-04, 06:09 PM   #35
子母機合體啦
太空保衛者去左邊﹖

引用:
作者: hk_boy
其實Bandai Museum千葉縣戸市松係近東京~

仲水貨佬買貨地藏前都要去~!!
[地藏前]好似五比D散客買0架窩﹖有D書話買D$100幾百張果D CARD片擺老闆去買。

怪C回頭望。。。
舊 05-19-05, 12:34 PM   #36
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
請問邊到有aliens/preator 異獸戰既產品賣呀?
謝謝!

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-05, 08:44 PM   #37
地場衛
God of Gamer
燒肉配白飯!美味!!

3)SHIBUYA/PARCO4對面BEAM地庫[MANDARAKE]*****
- 聖地一個﹔必到﹗二手0野為主。玩具﹐漫畫﹐同人誌﹐等。

請問由池袋點先去到,最好搭JR火車

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-05, 12:10 AM   #38
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 地場衛
3)SHIBUYA/PARCO4對面BEAM地庫[MANDARAKE]*****

坐山首線去SHIBUYA落車再行一陣就到啦!
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-05, 04:04 AM   #39
mudhole
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:
作者: 子母機合體啦
另一邊FORUM班友叫我帶隊。已家都五知有無0甘多人真係會去。有機會一班[玩]友一齊去都幾過癮﹗

我有興趣ga~~~

MANDARAKE真係好多正野, 好似尋寶咁~~~
K Book 都好多正書~~~
AKIBA, M記行過D左右, 好似 Hobby Figure附近又有一間寶物店, d絕版野多到......睇到呆晒......

舊 05-20-05, 10:45 AM   #40
q^__^p
Hobby收集者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 子母機合體啦
另一邊FORUM班友叫我帶隊。已家都五知有無0甘多人真係會去。有機會一班[玩]友一齊去都幾過癮﹗
我去年同班friends去,在秋葉原掃左兩日半貨、中野一日,志同道合(ACG、玩具)互相推大家買野,真係好開心架!

P.S. 過咁耐先回呢句添

引用:
作者: 地場衛
好易搵,去到兜多兩個圈一定見~

此篇文章於 05-20-05 10:49 AM 被 q^__^p 編輯。
q^__^p 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-05, 10:24 PM   #41
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: mudhole
AKIBA, M記行過D左右, 好似 Hobby Figure附近又有一間寶物店, d絕版野多到......睇到呆晒......
虎穴?
咩名?

舊 05-20-05, 11:21 PM   #42
地場衛
燒肉配白飯!美味!!

引用:
作者: jerry
坐山首線去SHIBUYA落車再行一陣就到啦!
漫畫森林對面?

\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/來!!大家一齊高呼蘿莉同乙女都係真真正正的王道!!!\(>.<)/\(>.<)/\(>.<)/

快制作向陽素描第五期&向陽版廢怯少女!!!
地場衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-05, 02:48 AM   #43
mudhole
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
引用:
作者: K死狗(K9999)京
虎穴?
咩名?
呃...我唔記得jor個名....

舊 05-23-05, 03:48 AM   #44
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Hitomi
但係我覺得Disneyland好好玩wo...
if wanna go...go to DisneyWorld lah...4 theme parks...i spent a whole week there and i still don't have the chance to finish everything......or try out LA's Disneyland...it's the oldest Disneyland....

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-05, 07:47 PM   #45
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
問:
想知秋葉原有冇D好似日通/超人店咁,賣一 SET扭旦o既舖頭?
(淨係見過一間全部扭旦機的舖頭.... 最憎抽.... " )

舊 06-03-05, 08:33 PM   #46
COOJ

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDCOOJGARY
XBox Live GamertagCOOJGARY
引用:
作者: K死狗(K9999)京
問:
想知秋葉原有冇D好似日通/超人店咁,賣一 SET扭旦o既舖頭?
(淨係見過一間全部扭旦機的舖頭.... 最憎抽.... " )
去日本緊係抽同夾啦!! 勁high~ 仲1set買?
我下個月都去住2 weeks, but主打買衫同騎呢product

12" iBook G3 900MHz, 7500 32MB, 640MB RAM, 60GB HDD
QX9770, GTX285 x2 SLI, 4GB RAM, 1TB HDD x2 RAIO 0
COOJ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-05, 12:43 AM   #47
kenhon
みくる♪だいすき♪

請問有冇北海渡的好推介?

舊 12-02-05, 11:29 PM   #48
Fly
Junior Member

註冊日期: Nov 2005
去秋葉原最好預兩日. 2個月前第一次去日本, 只有一日時間去秋葉原. 聖地啊...
好想再去. 好多好多同人誌, H漫, figure....

有人一起去的話, 開聲啊.
Fly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-05, 09:42 PM   #49
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: kenhon
請問有冇北海渡的好推介?
http://www.yellowsubmarine.co.jp/shop/shop-01.htm ?

舊 12-06-05, 08:40 PM   #50
kenhon
みくる♪だいすき♪

咁有冇d買畫集好地方?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:17 AM

手機版 | APP版