Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-18, 10:39 PM   #226
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 權愛真 查看文章
前面都有講,今作有某部份關卡既挑戰目標真係好苛刻……
除左出名既親子對決戰之外,其實「妖術解除戰」都好離譜!
我打修羅拎秘武,用等級100的真田幸村,以一帶二既方式打。

如果呢度都有版友有同感,歡迎分享一下。
有高手可以分享最快既流程就更加好。

呢關既兩大挑戰目標,四分鐘之內擊破董卓,呢個原本係唔難,
最難既係,仲要求我地五分鐘之內擊破所有被操縱既聯合軍武將?
以為我地會飛嗎?……
而且當中既有臉武將都有幾高既攻擊慾望,絕對有能力拖住你既時間。
結果我失敗左兩次,第三次先至成功!

最後就要在孫悟空逃離之前,又要用神術刷夠700人。
總結而言,呢關又係非常苛刻同令人討厭既關卡!
你用真田...咁緊係難打

本多忠勝
齋跑馬同charge5
頭頂有名都係5秒之內一定死
真係落一落馬fing個charge5就上返馬
班武將你沿住條路去一路殺上去
見到一堆兵就落馬R1+三角用神技殺下兵

你插晒三極風斬天舞神速天擊猛碎吸生
有邊個頭頂有名嘅
由你見到佢埋黎fing佢第一下正方到你完成晒成套c5之後佢唔死嘅
返黎同我講

啱啱再試
孫悟空都未出黎做晒3個任...

此篇文章於 10-14-18 11:21 PM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 01:07 AM   #227
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: 忍者 查看文章
你用真田...咁緊係難打

本多忠勝
齋跑馬同charge5
頭頂有名都係5秒之內一定死
真係落一落馬fing個charge5就上返馬
班武將你沿住條路去一路殺上去
見到一堆兵就落馬R1+三角用神技殺下兵

你插晒三極風斬天舞神速天擊猛碎吸生
有邊個頭頂有名嘅
由你見到佢埋黎fing佢第一下正方到你完成晒成套c5之後佢唔死嘅
返黎同我講

啱啱再試
孫悟空都未出黎做晒3個任...
感謝你(地)既心得,收到!

今集要輕鬆完成挑戰目標,搞到好多時候都一定要用強勢既角色,
又要將武器升到最盡。
唔強勢既角色,就算等級同武器都升盡,但效果同效率依然差好遠!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 02:41 AM   #228
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
發覺春華媽堅好用……齊能力武器用神器衝撞簡單易殺兵仔又可以加神器殺……

而且EX技夠晒大範圍,出完再用神器Cancel硬直

舊 10-15-18, 07:31 AM   #229
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
使乜三極
風斬+進撃已經夠打有突
今集冰屬唔知係bug定改咗野
冰咗之後斬屬發動率會降低,變相降低自己輸出效率

另一冇腦廚角:柳生
有咩問題柳生都可以幫你搞掂
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 08:36 AM   #230
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 血之淚 查看文章
使乜三極
風斬+進撃已經夠打有突
今集冰屬唔知係bug定改咗野
冰咗之後斬屬發動率會降低,變相降低自己輸出效率

另一冇腦廚角:柳生
有咩問題柳生都可以幫你搞掂
唔知冇冰會唔會唔安全
定係用炎雷會好D?我冇逐個慢慢試
就係因為唔知佢改左咩,冰住左斬唔到,所以王元姬係完全發揮唔到(唔冰住打唔停D人)
上集用王元姬真係安全又快趣

舊 10-15-18, 10:50 AM   #231
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: 忍者 查看文章
唔知冇冰會唔會唔安全
定係用炎雷會好D?我冇逐個慢慢試
就係因為唔知佢改左咩,冰住左斬唔到,所以王元姬係完全發揮唔到(唔冰住打唔停D人)
上集用王元姬真係安全又快趣
真係要用冰就要加埋炎
有人測試過冰咗但係條血仲可以繼續燒,所以炎冰諗得過
雷我試過,打到上半空嘅人完全食唔到雷,傷害又低
除非怕兵仔打斷你攻勢
我個人只係風斬+進擊就算,300hit有兩倍攻好抵玩
舊 10-15-18, 08:26 PM   #232
權愛真

未拎執到最勁武器之前(三星武器基攻比秘武+7或以上,咁樣先算係角色既最強武器…真係無奈),
我都會裝眼利,方便該角色可以較大機會執到基攻最勁既三星武器。
執到既角色,就可以抽走返眼利,裝其他勁既屬性入去。

以下係我最鍾意裝既八個屬性 (有得提升既屬性,當然全部都係升至上限10,呢點唔使講):
天舞、風斬、炎雷、神速、勇猛、吸生、吸活、亂擊。

我試左好耐,平均黎講,呢八個就係我覺得最好用同廣泛效果既。
天舞,我覺得真係好極之重要,亦係蛇魔系列既代表,只要有足夠素材,我都會必裝上就是。
可以幫弱勢角色盡量彌補不足既能力,對強勢角色亦可以達到提升至極限水平既效果。
風斬,最快清兵同破防,必要屬性。炎雷,則可增強爆發力同續戰力。
神速,一向我都覺得好重要,本身攻速較慢既武將更需要呢個,可以更快速同流暢去打。
吸生,打修羅同混沌好重要,增加出錯率。吸活,可以將天舞同亂擊既作用大大加強。
勇猛同亂擊,可以令玩家較容易完成挑戰目標(要極速擊殺武將、用無雙亂舞/無雙奧義去擊殺武將)。

此篇文章於 10-15-18 08:39 PM 被 權愛真 編輯。
舊 10-17-18, 11:56 AM   #233
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
我想問第三章的腕輪獲得戦,點先做到武田信玄的策略全部成功?我係咁一路殺,又冇自己友死,但都話我失敗,都唔知點解

舊 10-17-18, 12:04 PM   #234
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
我想問第三章的腕輪獲得戦,點先做到武田信玄的策略全部成功?我係咁一路殺,又冇自己友死,但都話我失敗,都唔知點解
你打太快
通常衰喺王元姬果度
武田會叫王元姬埋伏做伏兵
太快打死兩個大眾臉個策略就會失敗
舊 10-17-18, 12:17 PM   #235
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
引用:
你打太快
通常衰喺王元姬果度
武田會叫王元姬埋伏做伏兵
太快打死兩個大眾臉個策略就會失敗
呢個我衰左一次就知道,但我入到中央廣場殺源義經同一眾式神,都話我失敗

舊 10-17-18, 01:47 PM   #236
血之淚
Crazy Gamer

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
呢個我衰左一次就知道,但我入到中央廣場殺源義經同一眾式神,都話我失敗
都係果句,打太快
我頭先解完,其實完全唔難

一開波清哂周圍d人
跟住上面打死2-3個人左右,由得上杉自己上路
然後等王元姬伏擊出黎殺兩個大眾臉
源義經出場唔好理佢,絕對夠時間殺
敵方伏兵出現,武田要你救上杉你就一定要去救
打死一班人救上杉之後等源義經去搵上杉
打死源義經之後武田策略完成
舊 10-17-18, 09:57 PM   #237
權愛真

引用:
都係果句,打太快
我頭先解完,其實完全唔難

一開波清哂周圍d人
跟住上面打死2-3個人左右,由得上杉自己上路
然後等王元姬伏擊出黎殺兩個大眾臉
源義經出場唔好理佢,絕對夠時間殺
敵方伏兵出現,武田要你救上杉你就一定要去救
打死一班人救上杉之後等源義經去搵上杉
打死源義經之後武田策略完成
我之前都試過呢關失敗……
就係因為打得太快。王元姬個度,我衰過……

有d挑戰目標既設定真係令玩家好唔舒服!
打得太慢唔得…(有時只係差少少,就衰在角色對話但又唔停止時間之類既野…)
打得太快又唔得……(有時亦打得快左少少,未觸發到角色對話之類既野,又會唔計)
舊 10-18-18, 01:24 AM   #238
權愛真

仲有一個極之苛刻既一關想請教大家…
第五章 - 火焰中的希望

呢關真係痴線!
除了要玩家刷900人神術擊殺之外,仲要全場不断斷追住赤炎幻靈。
同時又要靠玩家清敵將、又要照顧司馬昭,以防他會腦衝會死……
其中重點係是打完一波赤炎幻靈之後,每隔一段時間又再出......
唔知暗榮邊個腦殘諗出黎……簡直係折磨玩家的挑戰目標!
要打得快,就當然知道,問題係個流程大概係點?
左、中、右…打邊一面先?……

秒殺敵將唔係問題…打幻靈都還可以……
最令人痛苦既係,在極大時間壓力之下,仲要他媽的刷900人神術擊破啊!
如果你刷慢一點,妲已又會叫下一波幻靈、或者司馬昭腦衝咁不斷搵敵將打架,
但斧被打至苦戰快死……

補充,我頭先已經刻意用左滿等100+帶天舞既雅典雅(百分百認真模式),
都要重打第三次(修羅),先能夠同時完成三個挑戰目標!
今集有D關卡既挑戰目標,真係莫明奇妙咁要求苦刻,
玩無雙既優點本來係可以釋放壓力,但偏偏依家就搞到咁……
玩無雙可以玩到咁嬲,咁多年黎我都係第一次。
(單單係呢關同親子對決戰,我已可以將此作既評分扣掉五分。)

此篇文章於 10-18-18 04:03 AM 被 權愛真 編輯。
舊 10-18-18, 07:27 AM   #239
血之淚
Crazy Gamer

更新有新屬性同轉BGM

另外有好多網友測試今集屬性同天攻天舞
就算有天攻天舞每下正方都唔一定出屬性,我試過風斬天攻人地都照擋到我d攻擊
炎+10發動率100%,怪獸有90%
雷+10發動率30%
風+10發動率30%
斬+10發動率60%

諗緊換唔換走天攻好so sad
舊 10-18-18, 09:32 AM   #240
skyED
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2004
請問何時會再返貨?

舊 10-28-18, 02:20 PM   #241
暗黑騎士
Game Master

點樣有三國無雙8服裝,我得幾個角色可以換
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 01:54 PM   #242
GOGamer
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2016
引用:
作者: 暗黑騎士 查看文章
點樣有三國無雙8服裝,我得幾個角色可以換
係得幾隻女角有無雙8服裝換
GOGamer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-18, 02:20 PM   #243
暗黑騎士
Game Master

引用:
作者: GOGamer 查看文章
係得幾隻女角有無雙8服裝換
哦,明白,唔該哂
舊 10-29-18, 07:33 PM   #244
安安

註冊日期: Jan 2002
https://gearnuke.com/warriors-orochi...-and-xbox-one/
Warriors Orochi 4’s Breast Physics only work at 30fps; bugged on PS4, PC and Xbox One
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-18, 11:10 AM   #245
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
笑左....我玩開ns都沒留意...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-18, 07:02 PM   #246
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
轉貼 PSN TW FB :

https://www.facebook.com/12219173115...0373107338748/

<無雙> 神氣逼人。

全球熱銷五十萬套紀念!以最多登場武將人數獲得金氏世界紀錄的戰術動作遊戲『無雙OROCHI 蛇魔3』,五位人氣新角色「宙斯」、「雅典娜」、「阿瑞斯」、「珀耳修斯」、「奧丁」的專屬「神器」透過今天(11/7)的更新免費釋出。

#無雙 #OROCHI #蛇魔
#PS4 #PS4_Pro

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-18, 01:45 AM   #247
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://www.4gamer.net/games/413/G041339/20181107025/

「無双OROCHI3」の全世界累計出荷が50万本を突破。記念として新キャラ全5名に「神器」を追加するアップデートを実施

コーエーテクモゲームスは本日(2018年11月7日),「無双OROCHI3」(PC / PS4 / Nintendo Switch)の全世界での累計出荷が50万本を突破したことを発表した。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-18, 12:18 PM   #248
暗黑騎士
Game Master

要感謝就DLC半價啦
舊 08-27-19, 06:03 PM   #249
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
https://www.amazon.co.jp/exec/obidos...-22/ref=nosim/
【PS4】 無双OROCHI3 Ultimate (初回封入特典(特典衣装「ガイア」) 同梱)

舊 08-27-19, 07:46 PM   #250
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
https://www.amazon.co.jp/exec/obidos...-22/ref=nosim/
【PS4】 無双OROCHI3 Ultimate (初回封入特典(特典衣装「ガイア」) 同梱)
已經DEL左

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Super Bomberman R | 1~8人 | NS, PS4, XB1, PC 6402oen 電視遊戲討論版 267 08-02-18 01:55 PM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] 9 Monkeys of Shaolin︱XB1/PS4/NS/PC/Mac 安安 電視遊戲討論版 1 03-22-18 01:46 AM

現在的時間是 06:17 PM

手機版 | APP版