Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 06-23-08, 04:18 AM   #1
neo
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2002
Spider-Man 4

http://www.imdb.com/title/tt0948470/
Spider-Man 4
Writers:Steve Ditko (characters) Stan Lee (characters)
Production Notes/Status:
Status:Announced
Comments:Sony has made their payment to Marvel to renew the rights
Status Updated:4 June 2008

『目に見えるものを感じずに・・・目に見えぬものを感じられるとでも言うのか?』
『おまえ達にも見えているのだろう?未来永劫、この輪廻を断ち切ることなど出来ないことを。』
『それ故に・・・悔いの残らぬよう、やり遂げなさい。』
「我、生きずして死すこと無し。理想の器、満つらざるとも屈せず。
これ、後悔とともに死すこと無し・・・」
「わかっていたはずだった・・・」「私達は、自由を見られるかしら?」
「これで・・・良かったのか?」
「大丈夫・・・何時かきっと、分かり合える日が来る。
そして、遠い未来へ・・・命は受け継がれるから。」
neo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 07:58 AM   #2
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
唔知今次邊個做Peter呢
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:06 AM   #3
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
終於到極惡蜘蛛登場

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:08 AM   #4
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
3次都捉mary lol
今次捉唔捉??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:12 AM   #5
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
Carnage

舊 06-23-08, 10:33 AM   #6
Jockey
Crazy Gamer
清淡素雅俏麗韻致

註冊日期: Mar 2006
3DS Friend Code1246 8878 9215
PSN  IDKingRance
XBox Live GamertagKing Rance
Spider-Man 4 Villains should be Carnage~
http://movies.ign.com/mail/2007-01-23.html

戦場の絆 ジオン公国軍戦術情報局に所属する特殊部隊。ガンダム強奪遂行の為なら金も惜しまない!
BorderBreak EUST 25nd Airborne Brigade Combat Defence Enforcer
Jockey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 12:01 PM   #7
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
一見張 poster 就知今集邊個係大佬

唔知會唔會有其他 Marvel 人出現

舊 06-23-08, 12:04 PM   #8
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
又諗起天水圍果2個細路

舊 06-23-08, 12:28 PM   #9
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
好悶…豬豬俠又無新野,玩來玩都都係飛…(又無左漫畫版要入同換豬豬絲…)

舊 06-23-08, 12:36 PM   #10
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
雖然冇乜新野,不過都係比較好嘅superhero電影
新嘅會唔會好似Iron Man, Hulk俾返Marvel搞?
如果係嘅,將Spiderman加埋落Marvel Universe就

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 12:45 PM   #11
~昊~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
雖然冇乜新野,不過都係比較好嘅superhero電影
新嘅會唔會好似Iron Man, Hulk俾返Marvel搞?
如果係嘅,將Spiderman加埋落Marvel Universe就
套戲咁收得~
你係sony都唔會放手啦~

傳聞蜘蛛俠簽左約,起碼拍六集~
要俾返版權marvel,睇怕都係之後o既事…
~昊~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 12:48 PM   #12
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
第三集真係好唔掂, 淨係得Harry寫得幾好
希望4有返頭兩集水準

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 12:55 PM   #13
IamO
無聊人一號

引用:
作者: W!LL 查看文章
第三集真係好唔掂, 淨係得Harry寫得幾好
希望4有返頭兩集水準
sandman 出成咁
我唔想佢出

舊 06-23-08, 01:21 PM   #14
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
記得之前cable有段片講佢又唔排除會繼續拍第4集之……
我諗係$$作怪先扭計扮o野o者……

宜家出carnage……但venom都死o左,兩隻要同場出現先有feel

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 06-23-08 01:24 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 01:23 PM   #15
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: ~昊~ 查看文章
套戲咁收得~
你係sony都唔會放手啦~

傳聞蜘蛛俠簽左約,起碼拍六集~
要俾返版權marvel,睇怕都係之後o既事…
第三集拍到唔知似乜咁.....
唔知Marvel可唔可以好似套hulk咁搶返黎自已拍返呢?

個男主角今集唔拍,不如順便換埋個女主角佢
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 01:28 PM   #16
真!DC
Banned User
奉行我道

講紅色果隻?
第3集麻麻地, 最唔關事ge沙人最多戲份

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 01:31 PM   #17
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
頭三集都咁收得, 就算SONY肯放手都會係天價, Marvel都有心無力

第三集直頭係兩頭(敵人)唔到岸, 專心拍好一邊可能比較好...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝

此篇文章於 06-23-08 01:34 PM 被 W!LL 編輯。
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 01:40 PM   #18
wiidesu
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
希望搵個靚女做 Mary

50% PS3 | 50% NDSL
wiidesu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 05:23 PM   #19
IamO
無聊人一號

引用:
作者: metal snake 查看文章

唔好換女主角

舊 06-23-08, 05:42 PM   #20
~昊~
Crazy Gamer

引用:
作者: metal snake 查看文章

如果新果集蜘蛛俠票房同口碑低到好似李安套hulk咁就有可能…
~昊~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 06:07 PM   #21
AGITΩ
Game Master

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
宜家出carnage……但venom都死o左,兩隻要同場出現先有feel
嘻嘻嘻...
如果venom係死左既話, 隻carnage仲點會"必"到出黎... 嘻嘻嘻...

舊 06-23-08, 06:18 PM   #22
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
有些少期待
不過都係......

上映嘅話
就一定會入場睇嘅

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 06:50 PM   #23
GameQ
Junior Member

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: wiidesu 查看文章
咁不如索性整死Mary
換Gwen做女主角好過
GameQ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 09:31 PM   #24
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: AGITΩ 查看文章
嘻嘻嘻...
如果venom係死左既話, 隻carnage仲點會"必"到出黎... 嘻嘻嘻...
第3集Eddie炸到骨都冇睇到我呆o左……

要兜o既話都得,蜥蝪博士度仲有一滴仔;
再唔係複製人o既技術o向豬豬俠世界根本冇難度"

只不過佢當初唔好整死Eddie可能會好睇好多,
佢本來係好人,但電影就寫到十惡不赦……

如果最後真係venom冇得出翻場,咁真係未上映先跌一半watt

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 06-23-08 09:33 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-08, 10:08 PM   #25
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
作者: wiidesu 查看文章
我唔同意你既講法, 十年前佢的確係一個靚女 還記得當年既"鎖不住的青春"真係索
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
IRON MAN 真人版 笛子魔童 電影版 343 06-28-09 07:04 PM
[多機種] Spider-Man: Web of Shadows neo2046 電視遊戲討論版 6 06-23-08 02:56 AM
Amphibian Man nefrezx 電視遊戲討論版 1 12-25-07 12:49 AM
Man Utd 1-0 Middlesbrough steve 體育版 2 09-04-02 04:38 PM
Newcastle vs Man city steve 體育版 2 08-25-02 02:56 PM

現在的時間是 07:31 PM

手機版 | APP版