Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-08-12, 01:45 AM   #3576
DQGUNDAM
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
我估係:

DQ 元氣史萊姆3 大海賊與尾巴團

http://www.dragonquest.jp/slamori3ds/

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743

此篇文章於 08-08-12 01:49 AM 被 DQGUNDAM 編輯。
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 12:32 PM   #3577
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: 1515 查看文章
玩 NEW SUPER MARIO BROS 2 , 冇試過因為支筆係右邊, 而阻到隻手按掣
甚至覺得 3DS 支筆放機背, 拎出拎入唔方便, 而家右邊 fit 晒.

唔評論呢本雜誌係咪打手.

我暫時對 3DS LL 幾滿意, 甚至玩返 3DS 唔慣細畫面添 ~
我地對手係正常人既手
冇"吸盤手"
係唔明人地點比支筆頂住隻手

我3DS LL玩左幾日
畫面細緻度係比3DS低左
睇細字就最明顯
但當玩game時
遊戲世界中既所有野都放大左時
個體驗確係加強左

玩MH3G鹿仔睇落都大隻左唔少
尾斧龍由好大隻變左勁大隻
連裸眼3D個景深都深左少少

不過3DS LL音量低左真係好無奈(如果玩音樂game真係...)
連G-zxne都有中肯地講出音量低左

此篇文章於 08-08-12 12:36 PM 被 shodanng2 編輯。
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 01:19 PM   #3578
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
歷代NDS都有唔少個設計係右邊擺筆
shwl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 01:30 PM   #3579
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
引用:
作者: 1515 查看文章
玩 NEW SUPER MARIO BROS 2 , 冇試過因為支筆係右邊, 而阻到隻手按掣
甚至覺得 3DS 支筆放機背, 拎出拎入唔方便, 而家右邊 fit 晒.

唔評論呢本雜誌係咪打手.

我暫時對 3DS LL 幾滿意, 甚至玩返 3DS 唔慣細畫面添 ~
玩開LL再開番部3ds 會覺得部機既畫面重細過之前架! 根手即刻封印佢…
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 01:39 PM   #3580
shodanng2
留言太密會比人ban

引用:
作者: shwl 查看文章
歷代NDS都有唔少個設計係右邊擺筆
人地就係間接想彈埋幾代NDS

過往唔少字典機都係右邊插筆架
頂住人地隻"吸盤手"真係避免唔到
舊 08-08-12, 01:52 PM   #3581
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
我玩3DSLL 慣左聽耳筒,
玩FF 節奏, 節拍神偷冇問題

所以喇叭細聲, 影響未算好大
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 02:16 PM   #3582
天涯笑笑生
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2010
引用:
作者: Hawk 查看文章
玩開LL再開番部3ds 會覺得部機既畫面重細過之前架! 根手即刻封印佢…

+1.......
用返3DS玩, 好似接受不能咁...
天涯笑笑生 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 02:34 PM   #3583
nick

註冊日期: Sep 2002
想問下過資料會唔會過埋入左eshop既錢,仲有2600yen未用

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 02:35 PM   #3584
katoru
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: nick 查看文章
想問下過資料會唔會過埋入左eshop既錢,仲有2600yen未用
會, 但新機+舊機加埋超過10000yen唔會過

此篇文章於 08-08-12 02:37 PM 被 katoru 編輯。
katoru 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 04:39 PM   #3585
nick

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: katoru 查看文章
會, 但新機+舊機加埋超過10000yen唔會過
ths咁我放心鳥

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 05:15 PM   #3586
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
引用:
作者: shodanng2 查看文章

支筆放回機身右邊了方便左
或者話以前3DS支筆放係後面實在太低智吧
支筆短左但唔駛伸縮
我唔覺得枝筆放後面係低智
須知呢個世界唔係所有人都用右手寫字
之前光神話嘅控制方式又係假設全世界都用右手揸筆
真係唔知好嬲定好笑
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 05:19 PM   #3587
cknjoshua
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
3DS Friend Code2492 4092 0397
引用:
作者: irismong 查看文章
部機D聲細真係咁大問題?
部機開得聲應該係o係屋企? 屋企都唔會太嘈? 除非你專登坐o係廳度打機~
跟住你屋企又要睇tbb, 咁無法架wor sosad
又或者除非你好似d好無公德心既人咁
係要o係巴士呀~ 地鐵呀~ 開到d遊戲機最大聲
慌死人地唔知你打緊機架姐~
唔係既話, 其他部機speaker細聲都唔係太大問題?

香港幾時先可以學下日本? sosad
推得國民教育
好心就推下公民教育啦~~
個個都搞到好似勁無家教又無公德心~ sosad
其實就算我係房打機都覺得太細聲
前提我以前玩nds/3ds都係開盡
所以一時細聲左咁多絕對唔慣
同埋覺得好冇feel
好似玩新光神話果種激戰....我而家一定要帶earphone了
就算玩pokemon...對戰聲細左咁多都變得冇feel

之前玩隻time traveler demo仲恐怖
雖然佢講到明demo版cut細聲左
但我係超靜既環境都差唔多完全聽唔到d人講緊乜....
我相信3ds唔會有咁既情況

成日坐地鐵聽到d人拎psp玩mh d聲開到盡實在好好笑
cknjoshua 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 06:14 PM   #3588
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
請問大家第一次差電通常差幾耐?
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 06:22 PM   #3589
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 拓飛 查看文章
熄燈就拔機

其實依家啲叉電一夠佢就會自動斷電唔會再叉落去
所以已經唔需要咩第一次叉耐啲等舊電襟用啲咁
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 09:03 PM   #3590
松浦亞N
Insane Gamer
禁則事項です!

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDneoheero
XBox Live GamertagNagato Saber
引用:
作者: Hawk 查看文章
男人都係喜歡巨O
松浦亞N 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 10:05 PM   #3591
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: 拓飛 查看文章
買番來叉都冇叉就開始玩www
而且d電唔使第一次充十幾個鐘架啦
出廠時已經充好比你
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 10:21 PM   #3592
winsonandcyndi

註冊日期: Feb 2007
3DS Friend Code1805 2275 4418
引用:
作者: 松浦亞N 查看文章
男人都係喜歡巨O
你要問下同志們的意見先俾結論

美版3DS FC:Winson : 3995-7221-3180

Pokémon BW2 FC
Pokémon B2:5458-5831-0895
Pokémon W2 US VER. 2280-4585-8878
winsonandcyndi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 10:39 PM   #3593
ac-angel

註冊日期: Apr 2003
請問大家,
我買左張prepaid card~
但上e-shop充值後一直005-5838~
係唔係因為張card有問題??
謝解答~~
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-12, 10:41 PM   #3594
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: ac-angel 查看文章
請問大家,
我買左張prepaid card~
但上e-shop充值後一直005-5838~
係唔係因為張card有問題??
謝解答~~
好似呢幾日都係咁... 如果見到張卡個價值畫面應該無問題, 只係任記 server busy (聲稱)

用有限既日文 send 左封 email 去問, 睇下佢地睇唔睇得明, 又會唔會覆
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 03:08 AM   #3595
shodanng2
留言太密會比人ban

3DS LL一出
大量任黑出沒注意
仲要係hea交功課既任黑
佢地收得人錢
都要記得做好呢份工吧

http://bbs.tgbus.com/thread-3926776-1-1.html
[讨论] 3ds的画面能达到psp的画面么?
看了3dsll实在是太好看了。想入手。但是没玩过3ds的游戏。想问下画面能达到之前psp的水准么?

http://bbs.tgbus.com/thread-3926485-1-2.html
[讨论] 各位购买LL的玩友注意,LL的压屏并没有解决

11樓既留言:
这样不规则的排列着的小点也能是压屏?分析应该是楼主自己的问题了。。。。。颗粒状灰尘或者其他什么东东。

此篇文章於 08-09-12 03:12 AM 被 shodanng2 編輯。
舊 08-09-12, 03:24 AM   #3596
shodanng2
留言太密會比人ban

上面死埋圖
好彩有得dl
我自己ul過
舊 08-09-12, 03:40 AM   #3597
shodanng2
留言太密會比人ban

舊 08-09-12, 08:44 AM   #3598
ac-angel

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: enishi 查看文章
好似呢幾日都係咁... 如果見到張卡個價值畫面應該無問題, 只係任記 server busy (聲稱)

用有限既日文 send 左封 email 去問, 睇下佢地睇唔睇得明, 又會唔會覆
上網都search過呢個問題~
睇到之前好多人都有~
我自己估應該唔係網絡問題吧~
試左幾次都唔得~
想放棄了....
ac-angel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 06:09 PM   #3599
samus

註冊日期: Apr 2005
任飯有妄想症
samus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-12, 07:04 PM   #3600
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
1880入咗白機,畫面真係開心咗好多
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Nintendo New 3DS LL 日版 maxwellduo 買賣專區 0 04-30-15 10:08 AM
出售 全新 任天堂 Nintendo 日版 白色 New 3DS Terry Sham 買賣專區 0 12-25-14 01:34 PM
[3DS] Nintendo 3DS 綜合情報討論區 01 neo2046 手提遊戲機討論版 1020 03-02-11 01:10 AM
[3DS] Nintendo 3DS 情報區 vol.2 neo 手提遊戲機討論版 1149 02-16-11 02:04 AM

現在的時間是 12:57 PM

手機版 | APP版