Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-03-04, 03:06 PM   #1
健冶
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2002
請問PS2係唔係可以用usb flash drive當係save card用?

係唔係???
健冶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-04, 06:21 PM   #2
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
你咁好想頭.
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-04, 06:22 PM   #3
House
里村★紅葉

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDHouse544
點解唔問ms可唔可以當save card 用?

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-04, 06:32 PM   #4
健冶

引用:
作者: AiStudio
你咁好想頭.
唔係好想頭

的確係有d咁既野

只不過我唔知點整

係可以用黎backup save
舊 10-03-04, 06:38 PM   #5
健冶

引用:
作者: 小J
點解唔問ms可唔可以當save card 用?
唔清楚唔好亂寸人...

啱啱搵到
舊 10-03-04, 07:55 PM   #6
ai.
RELEASED

引用:
作者: 健冶
唔清楚唔好亂寸人...
你冇野ar!我邊到有寸你.
我係話你好想頭,我有講錯咩!
好想頭就等於寸你,咁你就已經秒秒比人吋緊.
我話你好想頭係因為我未想過usb flash drive可以咁用,先至話你有咁好想法.
(就等於用eye toy個cam用係pc度咁.)
咁都話人地吋你,你個腦唔止好想頭,直頭有問題.
我依家係好明顯咁罵你.
舊 10-03-04, 08:08 PM   #7
健冶

引用:
我話你好想頭係因為我未想過usb flash drive可以咁用,先至話你有咁好想法.
我依家係好明顯咁罵你.
你隻眼係唔係有問題

睇清楚我同邊個講先LA...

你話我好想頭,我無話D咩喎

我都答番你係有D咁既產品

你罵我唔係問題,不過你睇清楚先回覆

我唔係想攪事,亦唔係想搵人嘈

此篇文章於 10-03-04 08:10 PM 被 健冶 編輯。
舊 10-04-04, 08:43 AM   #8
ai.
RELEASED

係我看錯,對不起.
舊 10-04-04, 10:02 AM   #9
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
一人少句...

講返呢舊野
我真係未見過
幾多MB??
我諗佢主要係方便o的人網上抄save

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-04, 11:29 AM   #10
健冶

好似有16mb ,64mb

同埋聽講可以用到出面買到o既flash drive

但係要隻碟boot 機
舊 10-04-04, 11:43 AM   #11
jackybat09
Insane Gamer
一擊必殺

註冊日期: Aug 2002
想問問有得買未呀?

個仔啱啱出世, 真係無乜時間打機, 我隻白騎封印中.......
jackybat09 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-04, 01:26 PM   #12
健冶

引用:
作者: jackybat09
想問問有得買未呀?
應該出左好耐架la

但係唔知邊度有得買
舊 10-04-04, 04:41 PM   #13
jackybat09
一擊必殺

頭先188見到$250!!!!

個仔啱啱出世, 真係無乜時間打機, 我隻白騎封印中.......
舊 10-04-04, 06:36 PM   #14
健冶

引用:
頭先188見到$250!!!!
thx!!!

請問幾多mb???
舊 10-04-04, 08:05 PM   #15
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
冇改的ps2用到嗎?
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-04, 08:19 PM   #16
健冶

引用:
作者: 莎月美希
冇改的ps2用到嗎?

應該用到架

但係如果2百幾蚊又好似唔係好抵
舊 10-04-04, 10:50 PM   #17
jackybat09
一擊必殺

應該係16m, 我都覺得唔值, 所以無買........

此篇文章於 10-04-04 10:56 PM 被 jackybat09 編輯。
舊 10-05-04, 09:12 AM   #18
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
應該係16m, 我都覺得唔值, 所以無買........
16M要$250....真係好貴....

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-04, 12:32 PM   #19
Rabe
Crazy Gamer
最強嘍囉lv99

註冊日期: Nov 2002
XBox Live GamertagUndeathwing
引用:
作者: 啤梨王子
16M要$250....真係好貴....
咁ps2果張8M要$130又...?

舊 10-05-04, 01:13 PM   #20
何金水 - 阿水
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 健冶
應該用到架

但係如果2百幾蚊又好似唔係好抵
冇改用唔到 ..
何金水 - 阿水 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-04, 10:19 PM   #21
健冶

搵到隻碟

聽日買flash drive 試下得唔得先
舊 10-06-04, 08:51 AM   #22
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Rabe
咁ps2果張8M要$130又...?
話哂都叫正牌野...

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-04, 10:15 AM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
我依家係好明顯咁罵你.

eye toy個cam的確可以用係pc度, 已經有人寫左win xp的driver了.
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-04, 06:35 PM   #24
Paul Yu

...
easy la
many many china gamers use this already
just make use a normal USB MP3 player
find a site to get that BOOT DISK CD IMAGE
mic duck lo.......
(p.s. actaully there are many many things like that on PS2, XBOX and GC too, but most of them may consider as "illegal" by yours GAFers, so I not tell so much.......)

此篇文章於 10-07-04 06:37 PM 被 Paul Yu 編輯。
Paul Yu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-04, 06:59 PM   #25
健冶

引用:
作者: Paul Yu
...
easy la
many many china gamers use this already
just make use a normal USB MP3 player
find a site to get that BOOT DISK CD IMAGE
mic duck lo.......
(p.s. actaully there are many many things like that on PS2, XBOX and GC too, but most of them may consider as "illegal" by yours GAFers, so I not tell so much.......)
我買左flash drive 用唔到

我有隻碟

佢搵到我個flash drive

但係write 唔到save 落去...

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
20D!! EFS 10-22mm!! G6!! S70!! A95!! Minga 照相館 20 08-22-04 10:44 PM
完全新手, 想買成套GBA SP + Flash card isomaniac 手提遊戲機討論版 4 11-19-03 07:28 PM
至急救援! 我全部的P2P 軟件都不能連線!! 包括 Flash Get! 毒雞ゲリョス 手機資訊/電腦軟硬討論 11 09-17-03 09:22 PM
Flash MX 問題 Spiderman 手機資訊/電腦軟硬討論 3 04-14-03 04:07 PM

現在的時間是 10:05 PM

手機版 | APP版