Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-24-10, 03:44 PM   #276
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
終於試玩左Agricola
一局都玩左兩個半鐘

舊 11-24-10, 03:50 PM   #277
Areios

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: smalltung 查看文章
終於試玩左Agricola
一局都玩左兩個半鐘
玩咁耐
不過呢隻又真係會諗耐d o既xddd
少人玩太多資源可以拎唔知拎邊樣又要諗,
多人玩資源比人拎晒又要諗下做咩好xdddd
(重有一堆卡要諗下點用xdd)
Areios 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-10, 03:53 PM   #278
smalltung

引用:
作者: Areios 查看文章
玩咁耐
不過呢隻又真係會諗耐d o既xddd
少人玩太多資源可以拎唔知拎邊樣又要諗,
多人玩資源比人拎晒又要諗下做咩好xdddd
(重有一堆卡要諗下點用xdd)
老手應該可以玩快d

舊 11-24-10, 07:40 PM   #279
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
多數都唔會玩番玩過o既劇本架喎~
玩番就真係完全冇左個樂趣了@@
最弊有人係讀劇本的呢
呢D人真係無frd做
臭氏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 07:53 AM   #280
Areios

引用:
作者: 臭氏 查看文章
最弊有人係讀劇本的呢
呢D人真係無frd做
係喎~!!
唔知點解係會有d人要讀出來先得
靜靜咁睇唔得的
舊 11-25-10, 07:53 AM   #281
Areios

引用:
老手應該可以玩快d
你玩熟左都可以快丫~
舊 11-25-10, 07:29 PM   #282
臭氏
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2002
引用:
係喎~!!
唔知點解係會有d人要讀出來先得
靜靜咁睇唔得的
仲要有人得閒會拎D劇本當小說睇添囉
臭氏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 09:36 PM   #283
Areios

引用:
作者: 臭氏 查看文章
仲要有人得閒會拎D劇本當小說睇添囉
咁快睇晒邊好玩架
舊 11-27-10, 02:03 AM   #284
smalltung

http://www.chesseden.com/index.html

呢間野係太子,收費ok,冇廚房,可以買外賣同帶野上嚟食
紙包同花茶任飲
未來我班fd應該長駐呢間野

舊 11-27-10, 04:04 AM   #285
smalltung

唔記得左講仲玩左隻叫
Master of Rules
http://bghut.pixnet.net/blog/post/24374045

舊 11-28-10, 02:15 AM   #286
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

註冊日期: Jul 2009
引用:
http://www.chesseden.com/index.html

呢間野係太子,收費ok,冇廚房,可以買外賣同帶野上嚟食
紙包同花茶任飲
未來我班fd應該長駐呢間野
係好多棋, 試棋就無防
如果長註都好貴下...
冇廚房夾錢買棋去城大好過啦

舊 11-28-10, 06:18 PM   #287
Areios

引用:
作者: 古手神主 查看文章
係好多棋, 試棋就無防
如果長註都好貴下...
冇廚房夾錢買棋去城大好過啦
看來我都要考慮一下去城大註下了
舊 12-27-10, 02:35 AM   #288
smalltung

試左The Pillars of the Earth
唔係咁啱我玩,不過玩落唔錯

舊 12-27-10, 02:56 AM   #289
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

註冊日期: Aug 2002
講左咁耐好似無人提BSW的?

http://brettspielwelt.de/?nation=en
http://zh.wikipedia.org/zh/BrettSpielWelt
http://lwind.evenrain.net/index.php?...d=432&blogId=3

有在線的Boardgame玩呢,重點是free

此篇文章於 12-27-10 03:14 AM 被 Autumn's Tale 編輯。
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-10, 03:39 PM   #290
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

講起bsw 不如開個list 啦. 我相信哩度好多老手都有account, 睇下邊個register id 細d :o 咁岩online 見到可以交流一下. 同埋bsw 係可以add friend 等有人online 個陣時係可以有online alert 話你知0既.

/add watch xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx=id 注意字母大小

記著係add watch 先有alert 功能

舊 12-28-10, 05:15 AM   #291
smalltung

剛剛玩左魔鎮驚魂Arkham Horror
耐到阿媽都唔認得

舊 12-28-10, 05:32 PM   #292
kcf1201
Game Master

註冊日期: May 2004
引用:
耐到阿媽都唔認得
岩岩今期既大陸桌遊雜誌就介紹呢隻game點玩
本野叫《桌游志》,暫時講broadgame同三國殺既內容就一半一半 (broadgame主要教點玩,三國殺主要教技巧)
另外就加左D broadgame新聞、小說、漫畫咁
kcf1201 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-10, 07:11 PM   #293
smalltung

引用:
作者: kcf1201 查看文章
岩岩今期既大陸桌遊雜誌就介紹呢隻game點玩
本野叫《桌游志》,暫時講broadgame同三國殺既內容就一半一半 (broadgame主要教點玩,三國殺主要教技巧)
另外就加左D broadgame新聞、小說、漫畫咁
我有買呀,為左張楊修,本野好多野睇
三國殺好似冇佔內容一半咁多

舊 12-28-10, 11:02 PM   #294
Areios

引用:
耐到阿媽都唔認得
喔~我有班fd好喜歡呢隻, 未出中文版已經在玩
一日玩兩局都已經好極限

有人叫番個topic上來真係太好喇cccc
舊 12-28-10, 11:02 PM   #295
Areios

引用:
講起bsw 不如開個list 啦. 我相信哩度好多老手都有account, 睇下邊個register id 細d :o 咁岩online 見到可以交流一下. 同埋bsw 係可以add friend 等有人online 個陣時係可以有online alert 話你知0既.

/add watch xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx=id 注意字母大小

記著係add watch 先有alert 功能
咦~又好喎
等我得閒研究下先
我記得好像有登記, 不過好少用xddd
舊 12-29-10, 02:25 PM   #296
smalltung

引用:
喔~我有班fd好喜歡呢隻, 未出中文版已經在玩
一日玩兩局都已經好極限

有人叫番個topic上來真係太好喇cccc
少有地合作既game
前幾版講果副個Mr.M我都買左了

舊 12-31-10, 12:26 PM   #297
smalltung

Mr.M有個問題問
貓可唔可以調查死因?

舊 12-31-10, 03:28 PM   #298
古手神主
Crazy Gamer
paper lion

there.

list of players

fill in

此篇文章於 12-31-10 03:32 PM 被 古手神主 編輯。
古手神主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-11, 10:55 AM   #299
Areios

引用:
Mr.M有個問題問
貓可唔可以調查死因?
上次玩時, 貓唔可以調查死因@_@
玩左兩局, 不過個個回合都總有人去到調查…orz 貓就反而冇咩人會郁佢了
舊 01-04-11, 10:57 AM   #300
Areios

引用:
there.

list of players

fill in
好丫~thx!~
不過好衰, 最近掛住屠龍xdd都未去搵番個a/c添xdddd(喂)

論壇跳轉

現在的時間是 07:19 PM

手機版 | APP版