Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 09-08-05, 09:41 PM   #351
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Thaws
你講少...一條輝條人粉援攻都不知幾強...
有真男係到佢地....

雖然係唔公平左少少.........
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 12:35 AM   #352
武-到
Senior Gamer
Adv gamer

註冊日期: Sep 2003
3DS Friend Code2036 7535 2494
Wink

引用:
作者: 神風@AMD
唔計吉姆王

主力map 炮機有

srx
gunbuster
真.龍虎王
布拉度
King J Ark(好似係咁叫...?)
始源勇者王(不過補給不能 )
間中外間hi-nu gundam

睇出招睇到好煩

係咁覺醒...期待...補給

試過一trun內,srx出左4次map炮,gunbuster 2次,真.龍虎王2次

計map砲的好用程度及威力, 勇者雷登絶對係頭三位, 唔計大吉吉, 雷登招god voice map的威力和勇者王接近, 只是en150 (定120??), 加en及強化配件後, 可以加埋一個有覺醒的, 用熱血次次有2萬以上, 未計用pp加攻擊。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
HR82, 喜用太刀, 片手, 大劍. 歡迎一起狩獵
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
武-到 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 07:31 AM   #353
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
引用:
作者: 武-到
計map砲的好用程度及威力, 勇者雷登絶對係頭三位, 唔計大吉吉, 雷登招god voice map的威力和勇者王接近, 只是en150 (定120??), 加en及強化配件後, 可以加埋一個有覺醒的, 用熱血次次有2萬以上, 未計用pp加攻擊。
o岩聽...佢招野用o黎打41簡直一流..

King J Ark ....攻擊area 太細
gunbuster...cost 太大, 夾覺醒人就....
布拉度....核彈射得遠...幾好...係衰艦o既問題...(又係夾覺醒問題...)
GGGG... 好勁,不過衰1關1炮,而且要湊埋個槌仔同隊...
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 12:25 PM   #354
武-到
Adv gamer

講起戰艦, macross7架艦又係勁到...., 完全代替alpha 1 架macorss one 戰艦。最強之艦。

wii: MH3Hunter name: HaroldH; ID: 85XCBG;
X-BOX LIVE nickname: HAROLD HK.
舊 09-09-05, 01:09 PM   #355
kaka

註冊日期: Mar 2004
引用:
講起戰艦, macross7架艦又係勁到...., 完全代替alpha 1 架macorss one 戰艦。最強之艦。
係就係勁
但係一冇咗麥斯我就開始唔用佢
我好憎笛子魔童把聲

舊 09-09-05, 07:30 PM   #356
辦公室潛水專家
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: kaka
係就係勁
我好憎笛子魔童把聲
佢把聲簡直討厭
辦公室潛水專家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 07:37 PM   #357
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
把聲完全係死唔斷氣咁
聽到真係立即脫力
衰在冇得換艦長

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 07:44 PM   #358
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我反而覺得把聲幾得意

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 07:50 PM   #359
STAN
Game Master

引用:
作者: 真!DC
我反而覺得把聲幾得意
X2
由其係講MACROSS加農發射個段

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 07:52 PM   #360
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: 真!DC
我反而覺得把聲幾得意
係眾多熱血男/女兒入面, 突顯佢嘅脫力聲線, 別有一番風味

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-09-05, 08:09 PM   #361
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
引用:
作者: 大覺屋師真
係眾多熱血男/女兒入面, 突顯佢嘅脫力聲線, 別有一番風味
比飛燕把聲仲更加脫力

舊 09-09-05, 08:34 PM   #362
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
我打機戰咁耐..都唔用雷登(唔知點解唔想用...)
戰國魔神同重戰機都唔知點解唔想用...

舊 09-09-05, 10:39 PM   #363
kaka

引用:
我唔用雷登係因為洸個頭盔,唔用戰國魔神因為啲BGM
重戰機反而覺得幾有型

舊 09-09-05, 10:41 PM   #364
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
我唔用雷登係因為洸個頭盔,唔用戰國魔神因為啲BGM
重戰機反而覺得幾有型
我都好想有得用重戰機
舊 09-09-05, 11:55 PM   #365
武-到
Adv gamer

Red face

引用:
喜好係主觀的。

機體好用否是客觀的比較數據。

NO COMMENT!

舊 09-10-05, 01:35 AM   #366
影武者
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2002
邊部係吉姆王=0=????
影武者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 01:38 AM   #367
Ragnarok

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 影武者
邊部係吉姆王=0=????
伊迪安, cost 3 橙色爆炸頭pilot果部
Ragnarok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 03:28 AM   #368
魚伕
Moderator

引用:
作者: Ragnarok
伊迪安, cost 3 橙色爆炸頭pilot果部
係70年代阿寶駕駛0個部...

一 隻機戰有得用2個阿寶...你都咪話唔屈機...
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 07:07 AM   #369
kaulim
Junior Member

註冊日期: Sep 2005
一個問題~
pp是個人承繼的吧?
那真男的賽奧那 + 亞拉特是給誰承繼的? (另3個主角路線)
kaulim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 01:34 PM   #370
卡樂B

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
引用:
作者: kaulim
一個問題~
pp是個人承繼的吧?
那真男的賽奧那 + 亞拉特是給誰承繼的? (另3個主角路線)

以我所知賽奧那無承繼任何人
得超女個布烈度我見到係跟主角pp
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 02:59 PM   #371
NTBOY
Game Master
神貓特攻隊

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 魚伕
係70年代阿寶駕駛0個部...

一 隻機戰有得用2個阿寶...你都咪話唔屈機...
錯, 係三個
不要忘記飛天阿姆羅

舊 09-10-05, 05:06 PM   #372
kaka

pp係二周目繼承會唔會打五折
定會全數引繼?

舊 09-10-05, 09:33 PM   #373
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
係就係勁
我好憎笛子魔童把聲
麥斯勁ar

D卒仔打Marcross可以0%中

冇用精神之下....

魔童講野好搞野,好有dub波鐘feel

又成日話麥斯天才天才,好刷鞋
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 09:45 PM   #374
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
作者: Thaws
你講少...一條輝條人粉援攻都不知幾強...
佢有強運

不過今次由於隻J方舟繼承了改過關係,又有新招

好勁,令一條輝變成一線尾二線頭

講開Marcross,我鍾意用依沙武多D

部YF-19有針點護壁系統+針點拳,而且又型(激似SU-47)

Marcross plus 機體/故事解說:
http://studentclub.tku.edu.tw/~animad2k/mplus/mech.html

Alpha 外傳果陣,有關講
YF-21 同 YF-19 去救番部原祖Marcross,

依沙武 同 卡爾多頭2 turn互毆,
之後有2部Ghost X-9出現(好彩只有果關有X-9 only)

部YF-21有得用"Limit 解除",但用左後不知為何部YF-21依然冇事
而且這招可以再用....
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-05, 10:43 PM   #375
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: Chris皇
佢有強運

Alpha 外傳果陣,有關講
YF-21 同 YF-19 去救番部原祖Marcross,
依沙武 同 卡爾多頭2 turn互毆,
之後有2部Ghost X-9出現(好彩只有果關有X-9 only)
部YF-21有得用"Limit 解除",但用左後不知為何部YF-21依然冇事
而且這招可以再用....
[/size]
我都好記得,
果時我仲啱啱睇左marcross plus dvd,

佢地打果時講番d 對白,好攪野...
我記得些少...

依沙武:卡爾多你條友忘恩負義!!!!我請過你食4次飯嫁!!!(次數可能記錯...)你竟然打我??
卡爾多:我請過你17次呀

招"limit 解除 好似未改有4000攻擊力

反而今集無左.........

論壇跳轉

現在的時間是 07:46 AM

手機版 | APP版