Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後
攻略及心得交流區>Splatoon 2 | イカ戰略部- 互射心得交流- ᔦꙬᔨ --– 4月有批新武器, 油地未畢業
信長 02:32 PM 07-27-17
作者: eatingking:
想問下, 其實regular個分大約係點計?
點解上網見d人輸都有成10xx-11XX分
我平時多數(輸)都係7xx-8xx分
最多都係9xx
我已經放油地為首, 殺人為次
好想知點樣可以再拎高d分
油白地/ 油對方的地
任仔 02:36 PM 07-27-17
作者: eatingking:
想問下, 其實regular個分大約係點計?
點解上網見d人輸都有成10xx-11XX分
我平時多數(輸)都係7xx-8xx分
最多都係9xx
我已經放油地為首, 殺人為次
好想知點樣可以再拎高d分
油地, 剎人 同 出大技都會加分
信長 02:52 PM 07-27-17
隊友成日搶炮,又運唔遠
任仔 03:46 PM 07-27-17
作者: 信長:
隊友成日搶炮,又運唔遠
油地班豬隊友淨係識守住油門口真係好灰 ...
上集雖然少人玩, 但冇咁多雷 多數香港人 ID
fami~yan 04:10 PM 07-27-17
作者: 任仔:
油地班豬隊友淨係識守住油門口真係好灰 ...
上集雖然少人玩, 但冇咁多雷 多數香港人 ID
勁絕望,睇住佢地油極都係自己門口附近...
任仔 04:13 PM 07-27-17
作者: fami~yan:
係, 連想借個人 super jump 既機會都冇
就算比我衝到出去都冇用 佢地吾會 follow 上
野良猫 04:18 PM 07-27-17
佢哋好盡責,見自己屋企淨少少未油都會油番靚佢

尋日有場我已經殺哂對面啲人佢哋都唔推前戰線neet响屋企範圍得我响中場油,然後對面復活圍死咗我,然後戰線又變番中場到屋企附近
最後輸幾%,嬲到我呢
任仔 04:25 PM 07-27-17
作者: 野良猫:

尋日有場我已經殺哂對面啲人佢哋都唔推前戰線neet响屋企範圍得我响中場油,然後對面復活圍死咗我,然後戰線又變番中場到屋企附近
最後輸幾%,嬲到我呢
I know your feel bro, 嬲到要出 room 再入, 咁都遇返就無計
fami~yan 04:29 PM 07-27-17
I know your feel bro, 嬲到要出 room 再入, 咁到遇返就無計
最慘係隻GAME排隊冇得走,明知豬隊友都要硬食
任仔 04:35 PM 07-27-17
有時 3 打 4 如果識打既真係好過 match 豬隊友
芝麻糊 04:38 PM 07-27-17
好明白....就算我呢啲新手玩都識盡量向前油...

Sent from my iPhone using Gaforum
fami~yan 04:39 PM 07-27-17
有時 3 打 4 如果識打既真係好過 match 豬隊友
咁又唔係既,守下門口都有D用既,比起死衝爛衝/AFK都可以既...
野良猫 04:49 PM 07-27-17
咁又唔係既,守下門口都有D用既,比起死衝爛衝/AFK都可以既...
唔係衝而係將戰線推前
人哋嚟到啪啪啪你就玩完人哋進攻拆埋你前花園

至少都要將戰線推過咗中場先守吧
Neet响屋企中場都唔去油搶有利位封住對面行動仲點贏
蒼之星雲 04:54 PM 07-27-17
我都係油屋企既人,不過係邊行邊油
之後就可以高速儲技返戰場

可能葉問曾經講過油屋企都好重要
鈴蘭 04:56 PM 07-27-17
要唔打人淨油地都贏除非隊友給力
但試過好幾場都係自己一個油到上敵陣後望番地圖
中間已經被佔領,屋企被強姦咗一半

尋日又遇到啲neet,唔推戰線死守家園,又輸
Neet次次都有架啦
最後20秒囉著支.52係最前線連殺三個 然後都可以發現中間全部都未油佢地仲發緊夢係自己屋企唔落去
鈴蘭 04:58 PM 07-27-17
作者: 天野:
油定殺人好?好難講
有時手風順就殺多幾個人
有時唔順咪油下油
冇話一定要點做
呢個就係Splatoon既好玩之處
好多時最後三十秒係勝負關鍵
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......
任仔 05:14 PM 07-27-17
作者: 鈴蘭:
就係正正因為最後三十秒係勝負關鍵先更加要殺人
你估個個對手都係neet咩
你back door得幾勁都好,你隊友死晒佢地直衝你屋企去油已經一定唔會比你嬴
殺人既目的就係要令對面無時間油地丫嘛.......
其實高手既話, 殺人先係王道
試過比人殺到出吾到門口你就明
鈴蘭 05:28 PM 07-27-17
其實高手既話, 殺人先係王道
比人試過殺到出吾到門口你就明
其實個道理好簡單 唔殺人淨係係度油 佢又唔殺你跟著你尾油番D地
咪即係件事無進展過sosad
fami~yan 05:33 PM 07-27-17
唔係衝而係將戰線推前
人哋嚟到啪啪啪你就玩完人哋進攻拆埋你前花園

至少都要將戰線推過咗中場先守吧
Neet响屋企中場都唔去油搶有利位封住對面行動仲點贏
我知,但有D真係好明顯上前又冇點油過地就死左果D,完全推唔到條線上去,俾隊友JUMP都趕唔切..
芝麻糊 05:34 PM 07-27-17
想問有無得賣裝/武拎錢架?

Sent from my iPhone using Gaforum
leungky1 08:00 PM 07-27-17
塔防不知不覺就打左上B-
啲重火力槍越嚟越啱用
由手機版發出
信長 08:36 PM 07-27-17
今日見有人用地雷當偵測器咁用, 唔係放去前線用
佢放左去自己半場某個高位, 如果有敵人去偷位,殺唔殺到都無所謂,一爆佢就知,之後佢立即回防

作者: 芝麻糊:
想問有無得賣裝/武拎錢架?
無...
來日方長,除左3星裝,其他唔急買
任仔 09:03 PM 07-27-17
其實地雷係點玩法? 永久有效?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
野良猫 09:18 PM 07-27-17
唔知係咪槍關係,今日啲三文友幾勁
信長 09:36 PM 07-27-17
其實地雷係點玩法? 永久有效?

我從使用 Tapatalk 的 Nexus 6P 發送
使用者死左仲在場, 不過比對方墨水射中個位會解左,
唔太易真係殺到人,可能用得唔好
我都係放去細範圍高位..走佬用..企位時放一兩個當護身
試過舞台我行去兩邊鐵絲網,好揚比人見到,
佢下面想射上黎,我一早計好晒位,下面有地雷,炸死左佢,好偷快
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73  ... 最後

返回主題版面