Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後
電視遊戲討論版>Nintendo Switch 情報區 Vol.2 | 主機 Firmware 更新 (Ver. 10.0.0)
DMRevolution 02:43 PM 07-10-17
作者: Gundam MK-2:
講人民質素可以直接唔駛再講
我對佢地咁好品完全拜服

香港多貨,其中一個主因可能係...因為運輸成本最低
made in China嘅貨幾乎一定經香港先轉運世界各地(內地直接出口好重稅)
另外單計香港或者多,但呢部份如果分返去日本可以只夠俾一兩個大城市
而且我相信港任應該係計埋大陸同其他國外地方會有人黎買水貨,所以先分俾香港多少少以防俾國內外水貨佬搶晒
都岩, 質素, 真係大家都明白....

不過好好笑....D貨雖然真係由中國入黎, 再去其他地方....
我唸香港都係一個幾雜的地方, 因為照大家所知...

行機 = 日本版

琴日返到屋企望望個盒....

行牛 = EU版...我呢係英國原裝黎
我沒望過行DOCK, 不過我覺得係EU版....

即係....
SWITCH 我們香港係集大成所有國家....一唸起真係笑出黎....貼個貼紙就咩國家都可以係行貨
Gundam MK-2 02:43 PM 07-10-17
作者: 野良猫:
應該唔係老任計錯數
佢啲game排得咁密冇理由主機反而留力,可能真係同毒果有關
仲有
以前接觸過下LCD生產果行,果d零件L/T好多係3,4個月甚至以上
原本無apple都係難加快供應,而家兩頭一齊要貨就一定攬炒
Gundam MK-2 02:50 PM 07-10-17
作者: DMRevolution:
都岩, 質素, 真係大家都明白....

不過好好笑....D貨雖然真係由中國入黎, 再去其他地方....
我唸香港都係一個幾雜的地方, 因為照大家所知...

行機 = 日本版

琴日返到屋企望望個盒....

行牛 = EU版...我呢係英國原裝黎
我沒望過行DOCK, 不過我覺得係EU版....

即係....
SWITCH 我們香港係集大成所有國家....一唸起真係笑出黎....貼個貼紙就咩國家都可以係行貨
始終係大陸特登提高關稅令香港受惠
而且香港貨運業各種法規都比大陸簡單
所以呢層無得好講

又可以咁講
1.任記終於「正式」搞國際牛+HK行貨其實係好事(WIIU年代雖然都國際牛但無明言)
2.本來好多大小電器(最好例子就係智能手機)都係咁做,機內所有晶片零件等都用晒對應所有電壓嘅規格本來先最節省成本
(特登分唔同電壓版本=出兩款唔同規格機器,你話做個插頭貴定多個規格貴?)

所以我反而係會讚老任真係有反省過
古烈特 03:06 PM 07-10-17
已訂+1
日森訂DL係咪發售日會有E-MAIL寄個CODE俾你download
lineage19 03:08 PM 07-10-17
作者: 古烈特:
日森訂DL係咪發售日會有E-MAIL寄個CODE俾你download

Yes, 經上次mk8d的經驗,出之前果晚已經會有曲

Sent from my iPhone using Gaforum
DMRevolution 03:19 PM 07-10-17
始終係大陸特登提高關稅令香港受惠
而且香港貨運業各種法規都比大陸簡單
所以呢層無得好講

又可以咁講
1.任記終於「正式」搞國際牛+HK行貨其實係好事(WIIU年代雖然都國際牛但無明言)
2.本來好多大小電器(最好例子就係智能手機)都係咁做,機內所有晶片零件等都用晒對應所有電壓嘅規格本來先最節省成本
(特登分唔同電壓版本=出兩款唔同規格機器,你話做個插頭貴定多個規格貴?)

所以我反而係會讚老任真係有反省過
恩, 而且好多野

由大陸/入大陸都好多麻煩野....
不過我真心覺得連她都用埋TYPE-C 真係一件好好的事.....
雖然我而家出街都仲係要LIGHTING + TYPE-C出街

不過感覺老任如果可以將SWITCH 代入埋3DS個位, 再SET抵少少個價位
之後專注單機, 我唸可能會好好多....不過呢D都係理想....

作者: lineage19:
Sent from my iPhone using Gaforum
隻GAME寫住20號凌晨, 我唸緊係咪香港的19號11點已經可以DL 係就好了
AhTin 03:22 PM 07-10-17
Code Amazon 會早一日Email寄出,或入去Game Library睇得番,eshop好多時唔駛等到11點,八九點已經可以開始下載,下載完就可以玩
Gundam MK-2 03:25 PM 07-10-17
恩, 而且好多野

由大陸/入大陸都好多麻煩野....
不過我真心覺得連她都用埋TYPE-C 真係一件好好的事.....
雖然我而家出街都仲係要LIGHTING + TYPE-C出街

不過感覺老任如果可以將SWITCH 代入埋3DS個位, 再SET抵少少個價位
之後專注單機, 我唸可能會好好多....不過呢D都係理想....
難d
2/3DS老任而家個定位係幼年/年長用家
特別係小學果班要玩一定未玩得起NS住
而2DS個價就正正方便班父母買俾仔女玩

但另一方面,好多本來較高年齡向(高中以上)嘅3DS game應該會慢慢過檔NS
所以長遠都係睇隻game點target
仲有黎緊隻NS pokomon咩玩法都會有啟示
古烈特 03:27 PM 07-10-17

唔該

白痴一問, 咁同直接係e-shop買有咩分別
Gundam MK-2 03:31 PM 07-10-17
唔該

日亞通常有特價
e-shop就原價,但my nintendo coin聽聞會多d?(請補完)
DMRevolution 03:37 PM 07-10-17
難d
2/3DS老任而家個定位係幼年/年長用家
特別係小學果班要玩一定未玩得起NS住
而2DS個價就正正方便班父母買俾仔女玩

但另一方面,好多本來較高年齡向(高中以上)嘅3DS game應該會慢慢過檔NS
所以長遠都係睇隻game點target
仲有黎緊隻NS pokomon咩玩法都會有啟示
恩, 所以先話係理想....
有時覺得分開客嘔係好事, 不過係而家唔多人對遊戲CONSOLE有興趣的情況下
感覺合埋一齊 拉高個銷量比D信心GAME廠好似仲好, 雖然唔可以只睇呢表面野...

作者: AhTin:
Code Amazon 會早一日Email寄出,或入去Game Library睇得番,eshop好多時唔駛等到11點,八九點已經可以開始下載,下載完就可以玩
恩, 謝謝

唔該
分別在於, ESHOP係原價, 日森有9折
DMRevolution 04:40 PM 07-10-17
急速にバッテリーが消耗するニンテンドースイッチ
約1分で96%→51%

https://twitter.com/ssk_0x0/status/882259833784737792

日本有人講有1分鐘消電法
Gundam MK-2 04:42 PM 07-10-17
約1分で96%→51%

https://twitter.com/ssk_0x0/status/882259833784737792

其實香港都有人中左類似情況...
野良猫 05:13 PM 07-10-17
約1分で96%→51%

中咗死之宣告
lineage19 05:13 PM 07-10-17
日亞通常有特價

e-shop就原價,但my nintendo coin聽聞會多d?(請補完)

冇分別
只要你dl版,同arrange就一樣

信長 12:22 AM 07-11-17

2015 年7月11日
咁就兩年.. 好可惜佢睇唔到NS 成功
MultiPASS 01:52 AM 07-11-17
Switch都係佢嘅堅持而生...
DMRevolution 09:32 AM 07-11-17
唔係她, 都沒今日玩得咁開心.....
希望之後的產品唔好好似某生果咁 改變自己的導路....
lineage19 10:05 AM 07-11-17
社長見到NS呢家的注目程度, 一定會瞑目的
DMRevolution 10:13 AM 07-11-17
社長見到NS呢家的注目程度, 一定會瞑目的
未必....唔夠貨出, 彈返起身=W=
八仙果 10:38 AM 07-11-17
https://www.facebook.com/myTVgames/v...7145668212842/

andyng111 11:43 AM 07-11-17
冇分別
只要你dl版,同arrange就一樣

點解實體game既points少咁多?
lineage19 11:44 AM 07-11-17
作者: andyng111:
點解實體game既points少咁多?
鼓勵買DL版, 所以DL版的PT係多5倍
DMRevolution 02:58 PM 07-11-17
鼓勵買DL版, 所以DL版的PT係多5倍
我知她E-SHOP個價係訂價.....但真係太貴
希望2018年入左會員有平啦
12號四分衛 03:39 PM 07-11-17
我知她E-SHOP個價係訂價.....但真係太貴
希望2018年入左會員有平啦
香港買 game太平啦
你見幾部機官價通常都係60美金
但我地一般唔洗400港元 50美金到就買到
標籤:Nintendo Switch 討論, Switch 遊戲, 任天堂 Switch
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55 105  ... 最後

返回主題版面