Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-17, 08:26 AM   #151
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
情況同玩完ps4隻dq1,2 咪唔玩ns 隻dq1,2 一樣。

舊 05-28-17, 09:33 AM   #152
風間鈴木仁
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: holsety 查看文章
情況同玩完ps4隻dq1,2 咪唔玩ns 隻dq1,2 一樣。
精句

NS 月月選擇
6,7,8,9,10,11,12
我暫定都是 12月先買機 NS

支持 CAPCOM
 Monster Hunter XX Switch ver. | 8 月 25 日 我朋友買硬,朋友沒有3DS

支持支持 任天堂

支持 SEGA
P.S. SEGA SONIC 25TH 作品 會在 12/2017 定 01/2018 出 ???

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 05-28-17 09:40 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 10:32 AM   #153
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: 野良猫 查看文章
佢又唔係過咗幾年唔出MH5出哩隻嚟呃錢
3DS玩哂咪唔好買,都唔知鬧嚟做乜
引用:
作者: tylau 查看文章
我成班朋友都即諗出機再玩MH

唔知你地嘈乜 我自己就接受唔到3ds畫面

雖然我都唔係鍾意打MH 但都會買來試下 回家用電視 出街又打得既MH

Sent from my iPhone using Gaforum
咪就係咁囉
兩位師兄結論晒,跟本今次咁快出係好聰明嘅做法
等市場多個選擇,股價升就解釋晒一切
真係諗唔到點解要鬧(仲想鬧請重複消化兩位師兄嘅論點)

舊 05-28-17, 11:05 AM   #154
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
Capcom今次好聰明咁車左3ds版果班一巴

184 944 730 H執行 H光迦梨 H覺光埃 H覺劉備 H紅奧
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 12:05 PM   #155
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
NS的確帶動到多人,又報稱自己喜歡打機的熱潮。
呢班人唔喺核心玩家,只喺熱潮洪流推落黎嘅(gamer)

咁岩呢班人又同多年前MH熱潮新加入嘅人差唔多
喺NS出又可以比佢地滿足下「回憶」「打下卡」嘅心態

掂哂啦,C記話,仲捉唔到你地班非核心幫襯?
核心嘅,3DS都打到夠,有幾多人8月仲有心機玩咪帶下果班「新人」囉

在商言商,C記呢個商法又唔錯喎⋯⋯
不過有幾多人買機+game返黎打卡用我就不得而知⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 12:29 PM   #156
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: lineage19 查看文章
其實打得快慢同有幾鐘意隻GAME係2回事啊...

我好鐘意PKM, 但係SM我到呢家都只係爆左一個版本仲要未開始2周目, 另唔講另一個版本連郁都未郁過
我好鐘意MK, 但係到呢家都未打晒200CC 3星
我好鐘意玩RPG, 但係NIER:AUTOMATA我仲未打完3周目

時間有限, 特別係香港人工作間時數長, 冇時間玩都冇計......
為左打機, 真係可以連休息時間都犧牲
每晚9點幾10點先放工, 食飯陪女朋友處理家事又用左2~3個鐘,
每日都只係凌晨1~3點偷D時間打下機, 第2日又要7~8點起身做野
我完全明白....同你一樣....不過我係個D....一打就通頂, 最多返工司釣魚個類人

不過咁講啦, 我有個FD係XLINK 玩MH1識的, 去到咁多代一直都有一齊玩, X都有買, 不過去到XX我就真係放棄沒買...因為又係加龍當新野出....仲要有幾隻係舊野...同埋個時我記得已經講左話出新主機NS, 我就預左XX會係NS出多次...大家都知個畫面係3DS有幾差架啦...

我個FD就一直未買NS, 比我半推之下話買機因為隻MK. 好喇, 而家多個理由, 其實都係一件好事...
先唔理XX係咪咩都沒加....但起碼操作唔同左
(唔....我只能咁安慰自己...)

何況, 以MH的尿性 係任記機入面3DS + WII, 3DS + WIIU 都出過HD版, 其實3DS + NS 版只係之後的趨勢, 我們反而可以唸下....以後係買3DS定係等NS版好過啦....

BTW, 之前隻運動會快D出係NS啦...好想玩.../口\

舊 05-28-17, 12:46 PM   #157
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
係公佈時間點尷尬...
3月3日NS 發售
3月18日3DS 版MHXX 發售

我係CAPCOM 都唔講會有NS 版MHXX,影響3DS 版銷量..
不過都暗示, 傳媒大眾都解讀到有NS版...
為等NS版的話,你都係要時間等.. 依家反而個期近,可能仲開心啦
買左3DS版都係一隻game 錢..又早打晒, 有cross play , 睇你仲想唔想carry 下NS版新玩家囉
3DS 版X 都可過NS 版XX ..spik 左3DS版XX,都受惠到
最死忠果班應該想見到MH 去到下一代主機,不過好似發生得好快咁...

佢8 月出NS 版都有理由.. 仲有人玩3DS 版時cross play 先有價值
如果愈遲出,NS版就真係愈多冷飯味,更唔會有人想cross play..

最蝕應該係為3DS 版又入機入GAME 的,應該唔多吧...都咁多集了

此篇文章於 05-28-17 01:04 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 01:04 PM   #158
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
都係架, 3月3預左出新機, 隻GAME呢個時間出, 我自己本身都預左就算買都買NS版, 我另外識的一個人都係買左3DS版, 個時問我們有冇買, 我們兩個都沒買, 咁她就自己打晒G級個D, 琴日同她講, 她都話終於今次到我帶你們了....

我成日都同FD講, MHP 真係係最好玩的一代, 想當年二之本角2條友新手裝真係打到50分鐘先死...而家...

不過睇下玩個個係跟熱潮定係一班人一齊玩囉...心態唔同, 又唔同玩法的者

舊 05-28-17, 01:11 PM   #159
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 信長 查看文章
係公佈時間點尷尬...
3月3日NS 發售
3月18日3DS 版MHXX 發售

我係CAPCOM 都唔講會有NS 版MHXX,影響3DS 版銷量..
不過都暗示, 傳媒大眾都解讀到有NS版...
為等NS版的話,你都係要時間等.. 依家反而個期近,可能仲開心啦
買左3DS版都係一隻game 錢..又早打晒, 有cross play , 睇你仲想唔想carry 下NS版新玩家囉
最死忠果班應該想見到MH 去到下一代主機,不過好似發生得好快咁...

佢8 月出NS 版都有理由.. 仲有人玩3DS 版時cross play 先有價值
如果愈遲出,NS版就真係愈多冷飯味,更唔會有人想cross play..

最蝕應該係為3DS 版又入機入GAME 的,應該唔多吧...都咁多集了
MHX > MHXX銷量少咗一半.
可能好多人覺得加新怪唔多/3DS畫面好悶
喺唔同原因下所以無買或未買.

而家有HD, 又可以喺大電視玩, 又喺另一新半台.
比人多一次機會, 因應唔同原因(HD?可用大電視玩?新平台?)去選擇買唔買都係好事.
覺得都唔足夠吸引力去買既話, 咪等下次出MH5.

最重要係MH5好大機會都會係NS出. 今次NS版或多或少明確咗MH既方向, (當然世事無絕對)
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 01:18 PM   #160
MO

註冊日期: Aug 2005
另外睇返資料,

3DS MHX資料可以引繼到Switch MHXX

3DS MHXX資料可以同Switch MHXX互換.

無買MHXX既人都可以用返MHX資料.
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 02:00 PM   #161
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
冇買MHXX
係因為
1.朋友圈已經冇人打(上集已經好難約到)
2.估到佢會出NS版
3.因為出左NS之後狂打ZELDA同MK車....真係冇時間打...NIER都3週目中放置...

舊 05-28-17, 03:07 PM   #162
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
MHXX其實禾稈冚珍珠
超特殊係好玩既
不過MHXX既玩家有幾多人有呢個能力見到超特殊就.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:11 PM   #163
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
超特殊玩乜Q ga?

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:39 PM   #164
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
超特殊玩乜Q ga?
超特殊二名怪任係HR100先可以開任同接任嘅癲任。超特二名怪鐵定出大金,而且超厚血同一擊必殺級咁高攻,就算有9XX防,俾佢哋打中冇根性就99%即坐貓車。自已開超特KO1-9隻你個名隔離會有細金冠,KO10-17隻有大金冠,18隻KO哂有紅皇冠。要自己開超特過咗先有得用嗰隻二名怪防嘅防具合成(改個Look)。其他打完任派嘅報酬都係D打G1-G5都有得派嘅濕碎嘢
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 03:43 PM   #165
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
咁有d性趣喎~~~

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 04:38 PM   #166
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
有玩開mh 玩到x
因xx個期太近zelda冇買到 而家出ns版會買番 身邊幾個朋友都一樣情況
xx zelda二選一 大多數選zelda
本來成日都想去買番隻xx 但zelda之後又火紋又mario kart 真係冇時間打mh
8月出岩晒

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 04:55 PM   #167
CardGameDan
蔬菜汁好味w

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
MHXX其實禾稈冚珍珠
超特殊係好玩既
不過MHXX既玩家有幾多人有呢個能力見到超特殊就.......
單挑打贏超特的成就感好大(自我陶醉
所以我目標係每隻怪第一次超特我都要單挑過版

World of Tanks US:ID=CardGameDan、Clan=503rd Joint Fighter Wing Typhoon Witches<---現在主力
CardGameDan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 05:07 PM   #168
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
到時上網要俾錢,3ds 又不可面聯。。看到了連攜。。。

舊 05-28-17, 06:31 PM   #169
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
都係唔會買....由TRI MHP3 3G 4 4G X.....已經好悶,希望5會有大進化

舊 05-28-17, 06:42 PM   #170
柚原このみ

XX熟既好多無打
加果同NS近,最後無入XX
黎緊咁多大大帶,都會玩返XX

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 07:34 PM   #171
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: holsety 查看文章
咁有少少唔同,
PS4>NS係弱化左
比較似MGS2/3 PS2>PS3
睇你有幾大愛, 不過身邊好買左3DS都唔買NS版
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 01:00 AM   #172
Game Master
ChiHaNa

引用:
作者: 零式 查看文章
都係唔會買....由TRI MHP3 3G 4 4G X.....已經好悶,希望5會有大進化
其實玩的唔係內容, 玩的係同班FD一齊玩個下

此篇文章於 05-29-17 01:06 AM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 02:22 AM   #173
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: MO 查看文章
MHX > MHXX銷量少咗一半.
可能好多人覺得加新怪唔多/3DS畫面好悶
喺唔同原因下所以無買或未買.

而家有HD, 又可以喺大電視玩, 又喺另一新半台.
比人多一次機會, 因應唔同原因(HD?可用大電視玩?新平台?)去選擇買唔買都係好事.
覺得都唔足夠吸引力去買既話, 咪等下次出MH5.

最重要係MH5好大機會都會係NS出. 今次NS版或多或少明確咗MH既方向, (當然世事無絕對)
其實都係睇錢份上,吾買得就係甘先

不過又大電視,又高清,又可拿出街打
之前觀望無買,又有NS都應該買硬
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 10:55 AM   #174
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
官網同梱機開訂
但即時俾人迫爆server
http://www.e-capcom.com/shop/g/gC00000964/

事實証明,switch屋企出街都玩得呢個特性,令好多game只要夾得到,即使炒冷飯都可以大受歡迎

再update:スペシャルパック俾人秒晒鳥

此篇文章於 05-29-17 10:57 AM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-17, 11:01 AM   #175
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
官網同梱機開訂
但即時俾人迫爆server
http://www.e-capcom.com/shop/g/gC00000964/

事實証明,switch屋企出街都玩得呢個特性,令好多game只要夾得到,即使炒冷飯都可以大受歡迎

再update:俾人秒晒鳥
本身唔係系列FANS,
純粹因為覺得當年3DS版畫面太差無買嚟玩…

同埋覺得NS好似完全唔理買WiiU、3DS遊戲果班支持者咁,
把本來的獨佔作都搬到NS上再出一次…

標籤
Monster Hunter XX, Nintendo Switch, モンスターハンターダブルクロス

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] Monster Hunter XX | 日版已售 enishi 手提遊戲機討論版 308 11-11-17 04:10 PM
放 Monster Hunter XX 220$ 11281984 買賣專區 0 05-01-17 03:19 AM
[3DS] Monster Hunter 4G/Ultimate | 已售 enishi 手提遊戲機討論版 2183 10-22-15 07:24 AM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
[PSP] Monster Hunter Portable 2nd 已售 Volume 2 古烈特 手提遊戲機討論版 432 04-14-07 11:16 PM

現在的時間是 01:31 PM

手機版 | APP版