Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 43 93 133 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 153  ... 最後
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
darkvolver 02:13 PM 09-14-19
想問一下,太刀見切要用什麼珠可以加長時間?

另外,自從把太刀有9百幾攻後....打擊感上番來,一場keep到25分鐘內完場。

Sent from my iPhone using Gaforum
HAKAIDER 07:07 AM 09-15-19
切尾新標準 ?!
肉質弱化 +斬裂 + 破壞王

https://www.youtube.com/watch?v=u_J4xKKD_1U&t=245s
darkvolver 08:36 AM 09-15-19
作者: HAKAIDER:
切尾新標準 ?!

https://www.youtube.com/watch?v=u_J4xKKD_1U&t=245s
所以蒼火裝是很重要?
赤兵尉SETH 10:11 AM 09-15-19
打競技大會升MR超快
作者: 零式:
失望...XX之地炒冷飯炒到咁核突, 跟住loading又超慢, 玩落又悶, 你個價錢同一隻Full game一樣架...
但呢個map地形打怪係最爽, 又駛怕三貓
以前G加仲少野都係當新 game賣架啦

作者: HAKAIDER:
切尾新標準 ?!

重點係個吹氣公仔超好用
Solo過金銀火都係靠佢
darkvolver 12:14 PM 09-15-19
剛剛先擊退冰咒龍..MR才1x....漫漫長路,另外MR是不是解武器用?

另外,剛打完冰咒龍mr5,跟住要點做?
鈴蘭 07:34 PM 09-15-19
終於起到黑狼鳥腳 太神了
天天天堆鬥技coin咩進度可以打得晒?
Eternal Wind 08:41 PM 09-15-19
作者: lwl:
請問點樣騎細龍同拉條龍撞牆?
拎石頭 係怪未憤怒or疲勞下用爪騎頭 按R2
鈴蘭 08:46 PM 09-15-19
騎細龍你返房同自己隻貓傾下計 應該好快會比你
darkvolver 10:37 PM 09-15-19
櫻花太刀又夠惡......看來金火真係要打下去....太吸引...

另外,今集好多裝係大劍向.....真係諗下整邊套先。
大覺屋師真 12:24 AM 09-16-19
作者: 鈴蘭:
依隻腳必用
有排都吾會換走
零式 09:06 AM 09-16-19
作者: darkvolver:
櫻花太刀又夠惡......看來金火真係要打下去....太吸引...

另外,今集好多裝係大劍向.....真係諗下整邊套先。

呢套好易整, 配礦石或者九尾大劍有紫斬, 我係日本搵到呢張相, 話佢係鎚仔裝...點睇都係o岩大劍多D...

留意佢有一粒防音珠係四洞+2, 無就用多一個三洞防音, 都可以出齊 匠/耳5,見切7,體力/弱特/集中/攻擊力3, 仲有大家最愛的黑狼腳
darkvolver 09:27 AM 09-16-19

呢套好易整, 配礦石或者九尾大劍有紫斬, 我係日本搵到呢張相, 話佢係鎚仔裝...點睇都係o岩大劍多D...

留意佢有一粒防音珠係四洞+2, 無就用多一個三洞防音, 都可以出齊 匠/耳5,見切7,體力/弱特/集中/攻擊力3, 仲有大家最愛的黑狼腳
我就係準備開荒屍龍的時候,見到好多裝針對大劍製作,攪到d太刀好像廢左....

另外,想問以前金火太刀是不是以前好多人用?
零式 10:07 AM 09-16-19
作者: darkvolver:
我就係準備開荒屍龍的時候,見到好多裝針對大劍製作,攪到d太刀好像廢左....

另外,想問以前金火太刀是不是以前好多人用?
太刀比我揀會繼續用天上天下天地無雙刀(簡稱天天天)+無擊珠
darkvolver 10:19 AM 09-16-19
太刀比我揀會繼續用天上天下天地無雙刀(簡稱天天天)+無擊珠
我現在用緊把需要屬解(電)太刀+無擊珠......印象中自帶1個珠位及89x攻(暫時最高攻)。我用佢打冰咒龍(開荒)40-43分鐘。
11281984 11:13 AM 09-16-19
作者: 赤兵尉SETH:
打競技大會升MR超快

但呢個map地形打怪係最爽, 又駛怕三貓
以前G加仲少野都係當新 game賣架啦

重點係個吹氣公仔超好用
Solo過金銀火都係靠佢
大會打邊隻刷升mr最好
Chris Redfield 01:50 PM 09-16-19
專玩銃槍~整左3件熔山龍(解放炮術上限)+2爆鎚(防禦強化)
技有耳塞5 炮術5 防禦性能4 破壞王3 匠2 裝填數up,好好玩

用緊礦石銃槍,諗緊整迅龍同天地煌啼依兩把先不過要爆佢眼有d難度

銃槍都係用擴散類型多吧?
唔係太習慣新招
STRIFE 05:43 PM 09-16-19
金C 10 月10配信
darkvolver 09:58 PM 09-16-19
近排打硫斬龍所以有野想問。

硫斬龍的尾是不是斷尾只有一次?我成日見佢條尾好長好碎.....以為要爆多次。

另外,我發現隻野幾驚毒.....可以打幾快下。 剛剛打一場太刀15分鐘...暫時都會繼續打一下,整下裝禁,目標係頭裙加腳。
零式 10:22 PM 09-16-19
作者: Chris Redfield:
專玩銃槍~整左3件熔山龍(解放炮術上限)+2爆鎚(防禦強化)
技有耳塞5 炮術5 防禦性能4 破壞王3 匠2 裝填數up,好好玩

用緊礦石銃槍,諗緊整迅龍同天地煌啼依兩把先不過要爆佢眼有d難度

唔係太習慣新招
屍套有放散6
tallken 12:07 AM 09-17-19

赤兵尉SETH 06:12 AM 09-17-19
月辰全部任clear...結局都係無冰麒麟同鏖魔
暫時覺得今集炎妃最難搞
作者: 11281984:
大會打邊隻刷升mr最好
作者: 鈴蘭:
雙轟龍, 平均兩場昇一級
好似引導之地打過就有得開
作者: Chris Redfield:

唔係太習慣新招
放射6先屈機
插起爆竜坑 再儲射下下肉質無視26x更扣
Chris Redfield 06:26 AM 09-17-19
屍套有放散6
整埋先~

作者: 赤兵尉SETH:
放射6先屈機
插起爆竜坑 再儲射下下肉質無視26x更扣
竟然係咁?咁要插埋集中試下先
有邊支放射6好介紹黎玩下?
darkvolver 08:16 AM 09-17-19
想問下以前有沒有出現過天地煌?

轟龍裝又真係幾好用,自從有了飽食+攻擊珠。
STRIFE 08:38 AM 09-17-19
上集主力都係銃槍同弩,整番把放射玩下都好
今集拔刀大劍好似都好堅,整左last boss把大劍+冰龍套就咁劈落去弱點都250+
darkvolver 08:55 AM 09-17-19
作者: STRIFE:
上集主力都係銃槍同弩,整番把放射玩下都好
今集拔刀大劍好似都好堅,整左last boss把大劍+冰龍套就咁劈落去弱點都250+
大劍應該用斬龍...可以博紫斬味,如果谷上去。今集講到明為大劍度身造裝。
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 43 93 133 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 153  ... 最後

返回主題版面